Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 7. 13:46

A HP adta el a legtöbb szalagos egységet tavaly, de az IBM kasszírozta a legtöbb pénzt

A szalagos tárolóegységek piacán a HP és az IBM egyaránt vezető -- előbbi adja el a legtöbb egységet, utóbbi azonban a bevételek tekintetében áll az első helyen az IDC szerint.

HIRDETÉS

[HWSW] A szalagos tárolóegységek piacán a HP és az IBM egyaránt vezető -- előbbi adja el a legtöbb egységet, utóbbi azonban a bevételek tekintetében áll az első helyen az IDC szerint.

A piackutató cég 2006-os adatai azt mutatják, volumen alapján a HP 34 százalékos részesedésével piacvezető volt a szalagos egységek területén, azonban a bevételeket tekintve csak a második volt az IBM mögött. A Nagy kék 532,2 millió dolláros forgalmat ért el ami a teljes piac 33 százaléka, a HP eközben 492 millió dollárt kasszírozott. A HP elsősorban a kis- és középvállalatoknak szánt költséghatékony megoldások szállításában jeleskedik, míg az IBM inkább a nagyvállalatok számára készített csúcskategóriás készülékek területén érzi otthon magát. Az IBM volumen alapján csupán a piac 15 százalékát szerezte meg.

A középkategóriás szalagos meghajtók nagyrészét továbbra is a szervergyártók értékesítik, ebben a szegmensben a HP toronymagasan vezette a piacot a volumen 43 százalékát és a bevételek 39 százalékát birtokolva. A második helyen a Dell állt. A csúcskategóriás szalagos meghajtók piacán az IBM legnagyobb ellenfele a StorageTeket felvásároló Sun Microsystems. Az erőviszonyok meglehetősen kiegyenlítettek, a Nagy Kék az eladások 56 százalékát szerezte meg, a Sunnak jutott a fennmaradó 44 százalék. Bevételek szempontjából az IBM fölénye még nagyobb volt, 62 százalék a 38-cal szemben -- derül ki az IDC jelentéséből.

A Dell és a Quantum egyre nagyobb befolyást szerez a szalagos piacon, az IDC 2006-os jelentése szerint az év végén a szállításokat tekintve a Dell a második helyen állt a gyártók rangsorában 23 százalékos részesedéssel, míg a Quantum 14 százalékot szerzett. A piaci forgalomból a Dell 14 százalékkal, a Quantum pedig 7 százalékkal részesedett az IDC szerint.

A Freeman Reports elemzése szerint tavaly 15,6 százalékkal 1,81 milliárd dollárra zuhant a szalagkönyvtárak forgalma, miközben az értékesített egységek száma is 4,5 százalékkal 57,7 ezerre csökkent. Ugyanakkor a leszállított szalagkapacitás 50 százalékkal bővül 2005-höz képest, ahogy az ügyfelek egyre inkább az olcsóbb megoldások felé fordultak. Az elemzőcég 2007-re a bevételek további apadását várja, azonban a leszállított egységek száma mintegy 3 ezerrel nőni fog.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 05:57

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.