:

biztonság archívum - 2007 március

2007
március

0

Az IE6 tavaly felfedezett hibáját kihasználó példakód jelent meg

2007. március 28. 09:54

[Techworld] Az Internet Explorer 6 korábban kijavított hibáját kihasználó példakód kezdett el terjedni az interneten, amely lehetővé teszi tetszpőleges kód távoli futtatását az áldozat számítógépén. A Microsoft ugyan már februárban közzétette a szükséges frissítést, bizonyára vannak olyanok, akik még nem telepítették a javítást.

0

Biztonsági rés a Windows Vista levelezőprogramjában

2007. március 26. 11:11

A Windows Vista levelezőkliensében, a Windows Mailben található biztonsági rés lehetővé teszi támadók számára hogy tetszőleges alkalmazást indítsanak el az áldozatok számítógépén. A Windows Mail a Vista alapértelmezett e-mail programja, végeredményben az Outlook Express utóda.

0

A Microsoft szerint jól vizsgázott biztonságból a Vista

2007. március 23. 11:46

Jeff Jones, a Microsoft biztonsági részlegének stratégiai igazgatója szerint a Windows Vista eddig jól vizsgázott biztonsági szempontból, ugyanis a kereskedelmi megjelenése óta eltelt 90 napban lényegesen kevesebb sebezhetőséget fedeztek fel benne, mint a Windows XP-ben vagy akármelyik másik modern asztali operációs rendszerben.

0

Megérkezett a Windows Server 2003 második szervizcsomagja

2007. március 14. 13:19

Hosszú vajúdás után a Microsoft végre kiadta a Windows Server 2003 második szervizcsomagját (SP2), amely hibajavítások mellett új funkciókkal is felvértezi az operációs rendszert, azaz operációs rendszereket. A többes számot az indokolja, hogy az SP2 nem csak a Windows Server 2003-at, hanem a Windows Server 2003 R2, Windows Storage Server R2, Windows Unified Data Storage Server, Windows Compute Cluster Server 2003 SP1, Windows Small Business Server 2003 R2 és Windows XP Professional x64 Edition termékeket is frissíti. A Windows Server 2003 SP2 az alapja a Compute Cluster Server 2003-hoz hamarosan érkező frissítésnek is.

0

Nevet és stratégiát vált a MINOR Rendszerház

2007. március 9. 09:28

Új stratégiát és nevet jelentett be a korábban MINOR Rendszerház néven ismert magyar informatikai szolgáltató. A vállalat új neve AQUIS lesz, mely egyrészt angol buzzwordökből áll össze, másrészt latin gyökerekkel rendelkezik, amivel a cég keverni igyekszik a technológia által képviselt fejlődést és a tradíciókat -- Innovo et traditio, ahogy az új mottó mondja. A megújult név egyúttal újragondolt stratégiát is hoz magával, a vállalat immár olyan IT-megoldásokat akar kínálni, amelyekkel üzleti értéket teremt.

0

Az IBM megelőzte a HP-t a tárolópiacon, az élen továbbra is az EMC

2007. március 8. 14:48

Az IBM megelőzte a HP-t a tárolóeszközök piacán 2006-ban, amelyet továbbra is az EMC vezetett -- így lehetne összefoglalni a Gartner által ma kiadott jelentést, amelyből kiderül továbbá, hogy a tárolópiacon egyre erőteljesebb a koncentráció, a hét legnagyobb szereplő a bevételeknek már összesen 84 százalékát teszi zsebre.

0

Eladó a Palm?

2007. március 2. 13:18

Piaci pletykák szerint eladó a Palm és a Nokia az egyik kérő. Elemzők úgy vélik, a Nokia jó üzletet csinálhatna a PDA-k legnagyobb gyártójával és végső soron az ügyfelek is jól járhatnának. Vannak akik úgy tudják, a Motorola is tárgyal vagy tárgyalt a Palmmal egy esetleges felvásárlásról.

0

Hiba a Vista felhasználói jogosultság-kezelésében

2007. március 1. 13:07

Az eEye biztonsági cég olyan hibát fedezett fel a Windows Vistában, amelynek kihasználásával a rendszerbe belépett felhasználó jogosultságai kiterjeszthetők. A probléma a Vista egyik fontos biztonsági újítását, a User Account Controlt érinti.