Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 29. 15:27

Új szelek fújnak a Magyar Telekomnál: a T-Online és az Emitel beolvad, a T-Systems átalakul

A Deutsche Telekoméhoz hasonló változások küszöbén áll a Magyar Telekom. Amint azt lapunk is megírta , Németországban megszűnt a T-Com márka, a fogyasztóknak szánt összes szolgáltatást a T-Home brand alatt kínálja a cég. Ennek a folyamatnak az előfutára lehet a Magyar Telekom bejelentése, amely szerint a T-Online és az Emitel is beolvad a T-Comba. Nem nehéz továbbgondolni a folyamatot: a következő lépés alighanem itthon is a T-Com márkanév megszüntetése lesz.

[HWSW] A Deutsche Telekoméhoz hasonló változások küszöbén áll a Magyar Telekom. Amint azt lapunk is megírta, Németországban megszűnt a T-Com márka, a fogyasztóknak szánt összes szolgáltatást a T-Home brand alatt kínálja a cég. Ennek a folyamatnak az előfutára lehet a Magyar Telekom bejelentése, amely szerint a T-Online és az Emitel is beolvad a T-Comba. Nem nehéz továbbgondolni a folyamatot: a következő lépés alighanem itthon is a T-Com márkanév megszüntetése lesz.

A Magyar Telekom tervei szerint a T-Online Magyarország Zrt. internetszolgáltatási tevékenysége, valamint az Emitel Zrt. is egyesül a Magyar Telekom Vezetékes szolgáltatások üzletágával. A T-Online Magyarország üzleti tevékenységei közül az integráció a hozzáférési üzleti területet érinti, amely magában foglalja az ADSL, modemes és kábeles internetszolgáltatást, az IPTV-t, valamint az internetes telefont. A T-Online a továbbiakban a tartalomfejlesztésre koncentrál majd.

Az Emitel a dél-magyarországi régió három primer körzetében nyújt távközlési szolgáltatásokat. A Magyar Telekom szerint a fokozódó verseny megköveteli a hatékonyság további javítását, amelynek szellemében elkerülhetetlen a korábban viszonylagos önállóságot élvező Emitel beolvasztása a Magyar Telekomba. A cél a működési struktúra egyszerűsítése a párhuzamos tevékenységek megszüntetésével, de ezentúl közös lesz a marketing- és kommunikációs tevékenység, valamint az ügyfélkapcsolatok kezelése is.

A Magyar Telekom emellett bejelentette a T-Systems átszervezését is. Az akvizíciók révén felhizlalt, üzleti szolgáltatásokat nyújtó divíziónál az átalakítás következtében csökkeni fog a leányvállalatok száma. A cél itt is a hatékonyság növelése, ezáltal az ügyfelek jobb kiszolgálása.

A jelenlegi hat leányvállalat tevékenységeit azok profilja alapján szervezik két, független jogi személyiségű divízióba. Az IT-infrastruktúra divízióba szerveződik a BCN, az ICON és a KFKI-LNX, míg az IT-alkalmazások divízió az Integrist, az IQSYS-t és a T-Systems Hungary-t foglalja magába. Ezen kívül egy harmadik -- csak operatív -- divízió (Infocom) alkotja majd az új szervezeti felépítés utolsó pillérét, amely a beszédcélú szolgáltatások, az adatkommunikációs WAN-megoldások, valamint az outsourcing tevékenységek menedzseléséért lesz felelős.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.