Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 29. 15:27

Új szelek fújnak a Magyar Telekomnál: a T-Online és az Emitel beolvad, a T-Systems átalakul

A Deutsche Telekoméhoz hasonló változások küszöbén áll a Magyar Telekom. Amint azt lapunk is megírta , Németországban megszűnt a T-Com márka, a fogyasztóknak szánt összes szolgáltatást a T-Home brand alatt kínálja a cég. Ennek a folyamatnak az előfutára lehet a Magyar Telekom bejelentése, amely szerint a T-Online és az Emitel is beolvad a T-Comba. Nem nehéz továbbgondolni a folyamatot: a következő lépés alighanem itthon is a T-Com márkanév megszüntetése lesz.

[HWSW] A Deutsche Telekoméhoz hasonló változások küszöbén áll a Magyar Telekom. Amint azt lapunk is megírta, Németországban megszűnt a T-Com márka, a fogyasztóknak szánt összes szolgáltatást a T-Home brand alatt kínálja a cég. Ennek a folyamatnak az előfutára lehet a Magyar Telekom bejelentése, amely szerint a T-Online és az Emitel is beolvad a T-Comba. Nem nehéz továbbgondolni a folyamatot: a következő lépés alighanem itthon is a T-Com márkanév megszüntetése lesz.

A Magyar Telekom tervei szerint a T-Online Magyarország Zrt. internetszolgáltatási tevékenysége, valamint az Emitel Zrt. is egyesül a Magyar Telekom Vezetékes szolgáltatások üzletágával. A T-Online Magyarország üzleti tevékenységei közül az integráció a hozzáférési üzleti területet érinti, amely magában foglalja az ADSL, modemes és kábeles internetszolgáltatást, az IPTV-t, valamint az internetes telefont. A T-Online a továbbiakban a tartalomfejlesztésre koncentrál majd.

Az Emitel a dél-magyarországi régió három primer körzetében nyújt távközlési szolgáltatásokat. A Magyar Telekom szerint a fokozódó verseny megköveteli a hatékonyság további javítását, amelynek szellemében elkerülhetetlen a korábban viszonylagos önállóságot élvező Emitel beolvasztása a Magyar Telekomba. A cél a működési struktúra egyszerűsítése a párhuzamos tevékenységek megszüntetésével, de ezentúl közös lesz a marketing- és kommunikációs tevékenység, valamint az ügyfélkapcsolatok kezelése is.

A Magyar Telekom emellett bejelentette a T-Systems átszervezését is. Az akvizíciók révén felhizlalt, üzleti szolgáltatásokat nyújtó divíziónál az átalakítás következtében csökkeni fog a leányvállalatok száma. A cél itt is a hatékonyság növelése, ezáltal az ügyfelek jobb kiszolgálása.

A jelenlegi hat leányvállalat tevékenységeit azok profilja alapján szervezik két, független jogi személyiségű divízióba. Az IT-infrastruktúra divízióba szerveződik a BCN, az ICON és a KFKI-LNX, míg az IT-alkalmazások divízió az Integrist, az IQSYS-t és a T-Systems Hungary-t foglalja magába. Ezen kívül egy harmadik -- csak operatív -- divízió (Infocom) alkotja majd az új szervezeti felépítés utolsó pillérét, amely a beszédcélú szolgáltatások, az adatkommunikációs WAN-megoldások, valamint az outsourcing tevékenységek menedzseléséért lesz felelős.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.

METAVERSE

0

Átalakítja a Meta a Reality Labs-t

2024. június 19. 12:00

Két fő egységre osztotta a Meta a virtuálisvalóság-fejlesztésekkel foglalkozó Reality Labs-t, ami elbocsátásokat is hoz magával.