:

biztonság archívum - 2007 szeptember

2007
szeptember

0

Kínában épít gyárat a SanDisk

2007. szeptember 27. 13:35

[WSJ] Flashmemóriák tesztelésével és összeszerelésével foglalkozó üzemet hoz létre Kínában a SanDisk, a memóriakártyák egyik legnagyobb gyártója. A memóriachipeket és a hozzájuk tartozó vezérlőket készítenek majd mobiltelefonokba szánt memóriakártyák számára. A 170 millió dolláros beruházással létesülő sanghaji gyárban több mint 700-an dolgoznak majd.

0

Megjelent az Xbox 360 húzójátékának számító Halo 3

2007. szeptember 26. 12:14

Az amerikai premier után néhány órával Európában, így Magyarországon is elrajtolt a Halo 3, ami a Microsoft szerint nem csak az év legjobban várt játéka, hanem valóságos szórakoztatóipari mérföldkő. A szoftverre világszerte több mint 1,5 millió előrendelést adtak le és szerte a világon különleges rendezvényekkel ünnepelték a premiert.

0

Kiválasztottak már tesztelhetik a Vista első szervizcsomagjának bétáját

2007. szeptember 25. 11:34

[VS] A Microsoft Connect rendszerén keresztül meghívott tesztelők csoportja is birtokba veheti mától a Windows Vista első szervizcsomagjának bétaváltozatát. Mike Nash, a Windows kliensekért felelős vezetője szerint körülbelül 12 ezer felhasználó tesztelheti a remélhetőleg stabilabb és gyorsabb operációs rendszert eredményező frissítést. Az MSDN és TechNet előfizetők egy későbbi, nagyobb nyilvánosságot kapó, valószínűleg kiadásra jelölt változathoz juthatnak majd hozzá.

0

Xerox Phaser 8860: színes nyomtatás fekete-fehér áron

2007. szeptember 24. 14:56

Vadonatúj nyomtatókkal jelentkezett a Xerox, amelyek a szilárd tintás technológiának köszönhetően majdnem olyan olcsón képesek színesben nyomtatni, mint fekete-fehérben. Az alacsonyabb nyomtatási költségért cserébe a beszerzési ár azonban lényegesen magasabb mint a rivális készülékek esetében, de a Xerox szerint az olyan irodákban, ahol havonta legalább 2 ezer oldalt nyomtatnak, már megéri az új Phaser 8860-at, vagy a lapolvasásra, faxolásra és másolásra is alkalmas 8860MFP-t választani.

0

A HP is kínálja noteszgépeihez a flashmemóriás SSD-meghajtókat

2007. szeptember 19. 13:42

[Techworld] Újabb nagy noteszgépgyártó kínálja a gyorsabb, kevesebb energiával is beérő, megbízhatóbb flashmemóriás SSD-meghajtót a hagyományos merevlemez helyett noteszgépeihez -- a Hewlett-Packard néhány HP Compaq márkájú termékéhez is választható opció lesz októbertől ez a háttértár típus.

0

Az Intel már a Nehalemet demózta

2007. szeptember 19. 09:42

A tegnap kezdődött őszi Intel Developer Forumon a november 12-én érkező Penryn-generációs chipekről gyakorlatilag szó se esett, a vállalat vezetői már az azt követő lapkákkal foglalkoztak. Pat Gelsinger, az Intel Digital Enterprise Group vezetője működés közben prezentált egy Nehalem-alapú gépet, Paul Otellini elnök-vezérigazgató pedig bemutatott egy olyan szilíciumszeletet, amelyen már 32 nanométeres chipek kaptak helyet.

0

Sony: nem eladók a chipgyárak!

2007. szeptember 18. 16:55

[The Asahi Shimbun/Associated Press] Múlt hétvégén pattintotta ki a hír a japán sajtó, mely szerint a Sony megszabadulna félvezetőgyáraitól, köztük a Cell és RSX chipek termelését végző nagaszaki üzemtől is. Az állítólagos vevő a területen a céggel szoros kapcsolatokat ápoló Toshiba lenne, írta a Nikkei és az Asahi Shimbun egyaránt, és az ügylet már jövő tavasszal, vagyis a pénzügyi év vége körül végbemenne. A Sony gyorsan reagált a sajtóértesülésre, és közölte, hogy miközben dolgoznak a félvezetőrészleg teljesítményének javításán, semmiféle döntés nem született egy esetleges értékesítésről.

0

Holnap érkezik az Office 2003 harmadik javítócsomagja

2007. szeptember 18. 14:28

[Computerworld] A Microsoft már régóta csak az Office 2007-ről beszél, de a cég azért nem hagyja magára azokat sem, akik még az előző változatot használják: holnap érkezik az Office 2003 harmadik szervizcsomagja. A redmondi cég tájékoztatása szerint az Office 2003 Servie Pack 3-ban elsősorban a biztonsággal kapcsolatos fejlesztések kaptak helyet, de javítottak a Windows Vista-kompatibilitáson is.

0

Megjelent az OpenOffice irodai programcsomag 2.3-as változata

2007. szeptember 17. 16:24

Megjelent és egyelőre ugyan csak angol nyelven, de letölthető az OpenOffice irodai programcsomag legújabb, 2.3-as változata. A nyílt forráskódú szoftvercsomag számos új funkcióval és hibajavítással gazdagodott.

0

A Microsoft mindenáron frissíti a Windowsok frissítőrutinját

2007. szeptember 14. 13:06

[VS] Válaszolt a Microsoft a frissítéseit érintő legújabb kritikákra, a céget ismét azzal vádolták meg a szemfülesebb felhasználók, hogy titokban telepítget, és változtat meg állományokat a felhasználók számítógépein. A redmondi óriás nem igazán érti, hogy miért most fájdult meg egyes felhasználóknak a Windows Update frissítőkomponens kényszerített viselkedése, hiszen ez a funkció évek óta így működik.

0

Új szereplő a hazai hosting-piacon: szervertermet nyitott az Enternet

2007. szeptember 7. 11:15

Eddigi szerverüzemeltetési tapasztalatára alapozva kolokációs és hosting-üzletbe fágta fejszéjét az Enternet. A különálló Proserver milliárdos befektetéssel jött léte, és a vállalat reményei szerint szokatlanul gyors megtérüléssel kecsegtet.

0

Gyártásba ment a Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2007

2007. szeptember 7. 09:49

Elkészült és októbertől elérhető a virtuális gépek menedzselésére szolgáló Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2007 , amely másfél év szakadatlan fejlesztés után tegnap ment gyártásba. Januárban egy kifejezetten középvállalatoknak szánt változat is megérkezik majd.