:

biztonság archívum - 2007 február

2007
február

0

Tovább terjeszkedik Közép-Európában az Iron Mountain Kft.

2007. február 27. 15:13

Húsz százalékos forgalombővüléssel 1,4 milliárd forintra növelné nettó értékesítési árbevételét 2007-ben az irat- és adatkezelésben piacvezető Iron Mountain Magyarország Kft. -- jelentette be mai sajtótájékoztatóján Gilvesy Róbert, az Iron Mountain közép-európai és egyben magyarországi vállalatának ügyvezető igazgatója. Amint arról mi is beszámoltunk, az Iron Mountain 2004 augusztusában vásárolta fel az 1994-ben piacra lépett hazai Docu Guardot, melyet saját nevére keresztelt át 2006 végén.

0

Számos eszköz segíti a Vista telepítésében a rendszergazdákat

2007. február 27. 12:41

[Computerworld/HWSW] Hat olyan eszközt mutatott be múlt héten a Microsoft, amelyek segítségével a gépparkokat felügyelő rendszergazdák számára nagyban megkönnyebbül a Windows Vista kérdésének kezelése, kezdve a számítógépek és szoftverek alkalmasságának vizsgálatától a tömeges aktiváción át a migrálással kapcsolatos tanácsadásig. A korábban már béta verziókban hozzáférhető szoftverek ingyenesen letölthetőek a vállalat oldalairól.

0

A ThinkPadek a legmegbízhatóbb notebookok

2007. február 26. 16:44

Nem meglepő a Technology Business Research felmérésének eredménye, amely szerint a Lenovo (IBM) Thinkpad noteszgépek a legismertebbek és legmegbízhatóbbak. A felhasználói elégedettséget vizsgáló kutatásban az élen végeztek a ThinkPadek, amely elsősorban átgondolt tervezésüknek és a megbízhatóságot szolgáló technológiai újításaiknak köszönhető. Emellett a ThinkPad márkanév is a legerősebbek közé tartozik a piacon, noha a ThinkPadek sosem álltak az eladási listák élén. A ThinkPadek ismertsége még az Apple-t is megelőzi a notebook-piacon.

0

Kritikus sebezhetőség az Office 2007-ben

2007. február 26. 08:46

Biztonsági szakértők máris kritikus sérülékenységre bukkantak a Microsoft Office vadonatúj, 2007-es változatában, amely november vége óta férhető hozzá vállalatok számára, a kiskereskedelemben pedig idén januárban jelent meg.

0

Megérkezett a Canon újabb tükörreflexes csúcsragadozója

2007. február 23. 11:15

Újabb csúcsragadozót indított útjára a Canon: az EOS-1D Mark III digitális tükörreflexes fényképezőgép szinte minden területen többet nyújt, mint a korábbi csúcsmodell. Az elsősorban professzionális fényképészeknek szánt új készülék akár másodpercenként 10 kép sebességgel képes -- 10,1 megapixeles felbontásban -- 110 JPEG kép elkészítésére, de a teljesen veszteségmentes RAW formátumban is 30 képet képes fotózni egy sorozatban.

0

Kettészakadóban a magyar társadalom - állítja egy friss jelentés

2007. február 20. 12:14

Vegyes, összességében inkább mégis negatív felhangú képet fest a hazai helyzetről a Magyar Információs Társadalom Éves Jelentés, mely immár harmadszorra jelenik meg a Budapesti Műszaki Egyetem Információs Társadalom-és Trendkutató Központ (ITTK) gondozásában. A jelentés szerint internethasználatban továbbra sem történt áttörés társadalmi szinten, ugyanis a lakosság kétharmadát továbbra sem sikerült megszólítani, miközben az online egyharmad a nemzetközi élmezőnyben halad. A riport úgy véli, 2006-ban lezárult egy korszak, és idén fordulat következhet be -- de hogy milyen irányban, az egyelőre nem világos.

0

Ismét súlyos Word sérülékenységet kell befoltoznia gyorsan a Microsoftnak

2007. február 16. 13:43

[News.com] Újabb internetes támadásokban is használt, úgynevezett nulladik napi sérülékenységet kell befoltoznia a Microsoftnak a Word szövegszerkesztőben. A lassan mindennapossá váló rutin, a frissítés nélkül egy megfelelően módosított dokumentummal teljesen át lehet venni az uralmat a PC felett.

0

Szerverek és tárolórendszerek területén erősítene idén a Fujitsu Siemens Computers Kft.

2007. február 13. 17:22

A Fujitsu Siemens Computers Kft. sajtótájékoztató keretében számolt be a 2006-os naptári évben elért eredményekről. Az első félévben tapasztalt nagymértékű növekedésének köszönhetően a vállalat a harmadik negyedévre átvette a magyar x86-os számítógéppiac vezető pozícióját, ezzel az összesített, éves eredmények tekintetében is az első helyen végzett.

0

Magyarországra érkezett a Google

2007. február 13. 14:27

Immár hivatalosan megjelent hazánkban a Google -- a világ vezető keresője -- és kinevezte első hazai képviselőjét, jelentette be a vállalat egy mai sajtótájékoztató keretében. Peresztegi Zoltán január elsejétől felel Magyarországért, feladatai közé egyelőre elsősorban a piac feltérképezése, továbbá a visszajelzések gyűjtése tartozik. A 32 éves marketingszakember szerint a hazai internetpenetráció már elérte a kritikus küszöböt, illetve elmondta azt is, nem érzi úgy, hogy a Google lenne az új Microsoft.

0

Szinte az összes Trend Micro termék sebezhetővé vált

2007. február 9. 11:24

Szinte a létező összes Trend Micro terméket érinti az a sebezhetőség, amelyet kihasználva támadók tetszőleges kódot futtathatnak az áldozat számítógépén, illetve távolról rendszerösszeomlást idézhetnek elő. A Secunia besorolása szerint a sérülékenység nagyon kritikus.

0

Rekordott döntött tavaly a korábban haldokló PDA-piac

2007. február 9. 08:36

[Gartner] A mobil- és Wi-Fi hálózatok terjedése fellendítette a korábban évekig szenvedő PDA-piacot. A Gartner piackutató vállalat számai szerint tavaly 17,7 millió kéziszámítógép került leszállításra világszerte, ami történelmi rekordnak számít. Az eladások 2005-höz képest 18,4 százalékkal nőttek. A készülékek 48 százalékát nagyvállalatok vásárolták meg, ami nagyjából megegyezik a 2005-ös arányokkal.

0

Két biztonsági rést találtak a Mozilla Firefoxban

2007. február 8. 09:47

Két biztonsági rést fedeztek fel a Mozilla Firefoxban, amelyeket kihasználva támadók hozzáférhetnek az áldozat gépén tárolt állományokhoz, így akár bizalmas személyes vagy banki adatokhoz is hozzájuthatnak. Ironikus módon mindkét sebezhetőség a Firefox biztonsági szolgáltatásait érinti, az egyik a felugró ablakok kezelésével, a másik pedig az adathalász-támadások elleni védelemmel kapcsolatos.

0

Ingyen javítja a hibás Konica Minolta Dynax 5D és 7D tükörreflexeseket a Sony

2007. február 5. 12:38

[Clubic.com] A Sonyra alaposan rájár a rúd, nem elég, hogy két évvel ezelőtt számtalan gyártónak kellett javítania készülékeit a gyártási hibás Sony képérzékelő szenzorok miatt, most a 2006 tavaszán felvásárolt Konica Minolta digitális fényképezőgépeinek hibáiért is nekik kell garanciát vállalniuk.

0

Különösen kritikus sebezhetőség az Excelben

2007. február 5. 10:06

A Secunia különösen kritikus besorolással illette azt a biztonsági rést, amelyre a hét végén bukkantak a Microsoft Excelben. A távoli kódfuttatást lehetővé tevő probléma a 2000 óta kiadott összes változatot érinti (2000, XP, 2003), beleértve a Windowson és Mac OS-en futó variánsokat is. Az Office 2007 nem sérülékeny.

0

Gyorsult az Internet Explorer 7 phishing-szűrője

2007. február 2. 11:55

A Microsoft kiadott egy javítást az Internet Explorer 7 böngészőhöz, amely a szoftver erőforrásigényét hivatott csökkenteni. A probléma az adathalászat elleni védelemmel volt, a böngészőbe épített phishing-szűrő ugyanis a weboldalak megnyitásakor egyes esetekben nagyon nagy processzorterhelést generált, ugyanis az oldal minden egyes frame-jén külön elvégezte a szűrést, leterhelve a PC-t.