biztonság archívum - 2007 augusztus

2007
augusztus

0

Ékszerdoboznyi vékony klienssel lép be egy új szereplő a piacra

2007. augusztus 30. 11:53

[Wall Street Journal/HWSW] Új belépővel bővült a vékony kliensek szépreményű piaca. A Szilícium-völgy új üdvöskéje, a Pano Logic saját megoldását már zéró kliensnek nevezi, ugyanis az apró méretű doboz a lehető legminimálistább hardverkonfigurációt valósítja meg, praktikusan egy IP-hálózati berendezésnek tekinthető, mely képes monitort és billentyűzetet is kezelni -- szemléletében a Sun Ray-hez áll közelebb, semmint a a HP vastagabb megközelítéséhez.

0

Azonosítási hiba miatt lett kalóz a legális Windows XP és Vista

2007. augusztus 27. 11:20

[Computerworld UK, HWSW] Pénteken délutántól szombat reggelig mindenki kalóznak érezhette magát egy kis ideig, a Microsoft azonosítást végző, WGA (Windows Genuine Advantage) rendszerének ismeretlen okból bekövetkezett meghibásodása miatt ugyanis a legális operációs rendszereket is másoltnak, hamisnak érzékelte a redmondi óriás. A korábban, 2006 októberében egyszer már előfordult rendszerkimaradást viszonylag gyorsan kijavították.

0

Megdobja a játékok alatti teljesítményt az Intel új drivere

2007. augusztus 22. 14:58

A HWSW korábban tárgyalta már az Intel driverproblémáját, melyekből kifolyólag a vállalat grafikus chipjei teljesítményének és képességeinek egy jelentős része kiaknázatlan maradt. A chipsetbe integrált lapkákból ugyan továbbra sem válik a legújabb játékokat futtatni képes hardver, az Intel új driverei ugyanakkor jelentősen javítják a 3D-teljesítményt, így korábban élvezhetetlenül lassú játékok válnak játszhatóvá.

0

Európában is olcsóbb lett az Xbox 360

2007. augusztus 21. 16:31

Európában is csökkent az Xbox 360 ára, péntek óta a Core csomag hivatalos listaára 299 helyett mindössze 279 euró, a merevlemezt és vezeték nélküli kontrollert is tartalmazó Premium szettért pedig 399 helyett 349 eurót kell fizetni. Ezzel párhuzamosan az európai üzletekben is meg fog jelenni a 120 gigabájtos merevlemezzel és HDMI-csatlakozóval ellátott fekete Xbox 360 Elite, amelyért 449 eurót kell leszurkolni.

0

Negyed évszázados a Compact Disc

2007. augusztus 17. 09:13

25 éve már, hogy a digitális forradalom egyik első hírnöke, a Compact Disc napvilágot látott. Írásunkban összefoglaljuk a negyed évszázad alatt történteket.

0

A Citrix Systems kezébe kerül a XenSource

2007. augusztus 16. 08:23

Felbolydult az élet a virtualizációs szoftverek piacán: a VMware tőzsdei bevezetése után a Citrix Systems bejelentette, hogy 500 millió dollárért megvásárolja a kaliforniai XenSource céget, amelynek virtualizációs megoldását elsősorban Linux-disztribúciókból ismerhetjük.

0

Szabványos operációs rendszer kerülhet a jövő autóiba

2007. augusztus 14. 13:11

Az autóvásárlók általában az adatlapon előkelő helyen szereplő adatokra -- mint a teljesítmény, a fogyasztás, vagy a garancia -- helyezik a fő hangsúlyt, azonban hasonlóan fontos lett mára egy újabb ismérv: a szoftver.

0

Összeesett a tenyérgépek piaca a második negyedévben

2007. augusztus 10. 12:03

Összezuhant a második negyedévben a tenyérgépek piaca, az IDC jelentése szerint a gyártók mindössze 719 ezer készüléket értékesítettek, ami éves szinten több mint 43 százalékos csökkenést jelent. A gyártók versenyében a Palm vezet 44,1 százalékos piaci részesedéssel, amelyet a HP követ 23,5 százalékkal, a bronzérmes pedig a Mio Technology 13,6 százalékkal.

0

Hivatalossá váltak a júliusban kiszivárgott Vista-patchek

2007. augusztus 9. 09:43

A Microsoft tegnap hivatalosan is kiadott két olyan Vista-javítást, amelyek július végén már kiszivárogtak és fájlcserélő hálózatokon terjedtek. A két patchben a teljesítényt és megbízhatóságot javítja a Windows gyártója.

0

Romlott a Vista megítélése a cégek körében, állítja egy tanulmány

2007. augusztus 2. 14:39

[Computerworld/HWSW] Egy nem reprezentatív felmérés alapján fél év alatt jelentősen romlott a Vista megítélése vállalati körökben. Ez pedig nem máshoz, mint a Microsoft új operációs rendszerének a korábban vártnál lassabb terjedéséhez vezet, derül ki a PatchLink kutatásából, mely egy sebezhetőségkezelési termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat.

0

Lassan Firefix is lehetne a Firefox webböngésző neve

2007. augusztus 2. 11:45

Lassan átnevezhetné a Firefox webböngészőt a Mozilla a találóbb Firefix-re, újabb frissítést tettek ugyanis közzé, mely remélhetőleg mára már minden gyakori internetfelhasználó számítógépére feltelepült. A legújabb, 2.0.0.6-os változatban javították az URL-kezelési problémát, mely a korábbi vélekedéssel ellentétben nem csak az Internet Explorert sújtotta.