biztonság archívum - 2007 december

2007
december

0

Késnek a Phenomok

2007. december 28. 12:48

Az első helyett csak a második negyedévben érkeznek piacra az AMD kijavított Phenom chipjei -- értesült a HKEPC .

0

Hitachi-Canon-Matsushita összefogás a fejlettebb kijelzőkért

2007. december 27. 11:40

Közös vállalakozásban koncentrálja kijelzőgyártásban és más kapcsolódó technológiákban szerzett tudását a Hitachi, a Canon és a Matsushita: a további együttműködést alapozó megállapodásuk szerint közösen fejlesztenék a jövő LCD-technológiáit.

0

A Hitachi megszabadulna merevlemezes üzletágától?

2007. december 21. 12:19

[Techworld] A Hitachi meglepő bejelentést tett: minden lehetőséget megvizsgál a Hitachi Global Storage Technologies (HGST) divíziója, merevlemezgyártó részlege jövőjével kapcsolatosan. A japán cég 2003-ban vásárolta meg a vállalatot az IBM-től.

0

Egyelőre csak 'matatós' megoldás van az összeomló Internet Explorer hibára

2007. december 20. 12:52

Elismerte a Microsoft, hogy a múlt heti 942615 számú biztonsági frissítés telepítését követően számos rendszeren instabillá vált az Internet Explorer 6 böngésző. A szoftverrel néha nem lehet bizonyos oldalakat -- például a Gmail online levelezőt -- megnyitni, mert némi gondolkodás után kilép, összeomlik a böngésző. Már lehet, hogy kereste, de a hiba nem az ön készülékében van.

0

Kritikus hibajavítás érkezett az Adobe Flash Playerhez

2007. december 20. 12:03

Kritikus hibajavítást adott ki a Flash Player különféle változataihoz az Adobe. A vállalat összesen kilenc olyan sebezhetőséget foltozott be ezzel, amelyek minden platformot érintenek, beleértve a Windowst, a Mac OS-t, a Linuxot és a Solarist is. A sebezhetőségeket kihasználva egy megfelelően preparált SWF állomány segítségével támadók tetszőleges kódot indíthatnak el az áldozatok gépén, ezért mindenkinek sürgősen ajánlott a frissítés a 9.0.115.0 verzióra még akkor is, ha egyelőre nincs hír olyan támadásról, amely ezekre építene.

0

Kifecsegheti Gmail-fiókunk titkait az Internet Explorer

2007. december 18. 11:55

[eWeek] Szakértők újabb biztonsági résre hívják fel a figyelmet, mely elsősorban azokat fenyegeti, akik internetkávézókban, egyéb nyilvános elérésű terminálokon -- például könyvtárakban --, Internet Explorer segítségével érik el a Gmail-postafiókjuk tartalmát. A gyorsítótárat minden esetben töröljük, bár jobb helyeken ez automatikusan megtörténik a böngésző bezárásával.

0

ActiveX-en keresztül támadhatók a HP noteszgépei

2007. december 13. 10:37

[Techworld] A Symantec szerint több mint 20 különböző HP noteszgéptípus kerül piacra azzal a HP szoftverrel, melynek ActiveX komponenséban hatalmas biztonsági rés tátong -- ennek köszönhetően ezek a noteszgépek könnyen megtámadhatók az interneten keresztül.

0

Tavasszal indulhatnak meg újra a négymagos Opteronok szállításai

2007. december 12. 13:54

Amint arról a HWSW is beszámolt, az AMD egy túlságosan későn felfedezett hiba kapcsán úgy döntött, leállítja négymagos Opteron processzorainak szállításait , míg azt szilíciumon nem korrigálják. A vállalat az új revíziót januárra várják, melyet igen alapos tesztelésnek vetnek alá. Ez alapján a Barcelona és az azzal szerelt szerverek a második negyedév eleje felé válhatnak tömegesen hozzáférhetővé -- ami egyúttal azt is jelenti, hogy a hetekben próbagyártásba kerülő, 45 nanométeres Shanghai legkorábban év vége felé várható.

0

Finisben a Vista SP1 és a Windows Server 2008 fejlesztése

2007. december 6. 10:16

Megérkezett a Windows Server 2008 és a Windows Vista SP1 legújabb előzetese, a Windows Server 2008 RC1 már letölthető a vállalat weboldaláról , a Vista Service Pack 1 RC1 egyelőre csak a Microsoft Connect felhasználók számára érhető el, de a hírek szerint jövő héttől bárki kipróbálhatja.