biztonság archívum - 2007 október

2007
október

0

Minél újabb egy Microsoft-szoftver, annál biztonságosabb

2007. október 30. 14:31

A Microsoft féléves biztonsági jelentése szerint 2007 első felében kevesebb sebezhetőségre derült fény mint 2006 második felében, 2003 óta most először fordult elő, hogy a sérülékenységek száma csökkent. A kritikus problémák száma ugyanakkor továbbra is nő, közepes és alacsony besorolású sérülékenységből van kevesebb.

0

Több mint tízszeresére ugrott az LG Electronics nyeresége, az elemzők bizakodóak

2007. október 17. 12:12

Közel 5 százalékkal erősödtek a szerdai kereskedésben az LG Electronics (LGE) papírjai a bíztató kilátások hatására. A dél-koreai elektronikagyártó harmadik negyedéves gyorsjelentése alapján az elemzők tetszetős színben látják a következő évet, amit a kijelzőgyártás vártnál gyorsabban javuló teljesítménye, és a tavalyi gyengélkedést követően folyamatosan javul a mobilrészleg is. Éles kontrasztban az egy évvel ezelőtti helyzettel, az LGE nyereségességéhez az LG.Philips LCD-panelgyártó leányvállalat derekasan hozzájárult.

0

A Motorola segítségével futtatná fel a UIQ-t a Sony Ericsson

2007. október 16. 11:31

A Sony Ericsson a Motorolának adja el a UIQ Technology szoftverfejlesztő leányvállatának felét. A megállapodás értemében a jövőben a Motorola és a Sony Ericsson együtt dolgozik majd a UIQ népszerűsítése érdekében.

0

Az Oracle megvenné a BEA Systemset

2007. október 12. 15:53

Az Oracle 6,66 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatott tett a köztesszoftvereiről ismert BEA Systems részvényeire, amelyekért darabonként 17 dollár készpénzt ajánl, 25 százalékkal többet a tegnapi záróárnál.

0

MSI: megoldottuk a szervizelési problémát

2007. október 11. 16:15

Az MSI európai tevékenységéért felelős holland központja hivatalos nyilatkozatban reagált a HWSW egy szeptemberben megjelent riportjára , mely a cég notebookjainak szervizhátterével kapcsolatos problémákat tárta fel. Az MSI állásfoglalása szerint az Albacompot a magyar szervizelés megújításának részeként választották új partnerüknek, amit ügyfeleik is kértek. A tajvani notebookgyártó ugyanakkor elismerte az alkatrészek szállításaiban tapasztalt késéseket.

0

Megtalálta az arany középutat a vékony kliensek és asztali PC-k között a Dell?

2007. október 11. 09:27

A vékony kliensek és az asztali PC-k előnyeit egyesíti a Dell új elgondolása, amelynek lényege, hogy az adatok feldolgozása továbbra is a felhasználók gépein történik, azonban a tárolásról központi szerverek gondoskodnak, ami egyszerűsíti a szoftverek telepítését, karbantartását és a biztonsági mentések elvégzését.

0

Megjelentek a 2008-as Norton termékek

2007. október 10. 12:21

A Symantec bejelentette a Norton Antvirus 2008-as változatát, illetve a Norton Internet Security 2008 biztonsági csomagját, amelyet komplett védelmi rendszerként vet be a vírusok, a kémprogramok, valamint az adathalászok ellen.

0

Új életre kél a Windows XP a harmadik javítócsomaggal

2007. október 9. 11:27

Szélesebb körben is elérhetővé tette a Windows XP harmadik szervizcsomagjának bétáját a Microsoft, a Windows Vista és Windows Server 2008 bétatesztelők köre is letölthette az elmúlt napokban a viszonylag nagyméretű, több mint 300 megabájtos frissítést. A Neosmart.net bloggerei szerint a szervizcsomag bétája több mint száz hibajavítást tartalmaz.

0

A Canon visszahívja a PowerShot A650-es gépeket

2007. október 9. 10:57

A Canon visszahívást rendelt el a hazánkban is kapható PowerShot A650-es gépekkel kapcsolatban, pontosabban ezek közül azoknál, amelyeknél fénybeszűrődési hiba jelentkezik az elkészült képeken.

0

Kalóz Windowsra is települ az Internet Explorer 7

2007. október 8. 10:41

Már kalóz Windowsra is települ az Internet Explorer 7, a Microsoft ugyanis csütörtök óta nem ellenőrzi az operációs rendszer eredetiségét, ha valaki a cég új böngészőjét tölti le .

0

Saját hypervisort és virtualizált desktop megoldást is bejelentett a Sun

2007. október 5. 14:34

Bejelentette saját virtualizációs platformját a Sun Microsystems, melyet néhány hónapon belül tesztelhető termék formájában is bemutat majd. Ezzel párhuzamosan a vállalat a VMware technológiájára alapozva friss megoldást mutatott be a PC-környezetek központosított virtualizálására, igyekezve megerősíteni a cég helyzetét a vékony kliensek és a virtuális desktopokat kiszolgáló szerverek piacain.

0

Egyre kapósabbak az Oracle üzleti alkalmazásai

2007. október 4. 14:21

Rendkívüli ütemben nő az Oracle üzleti alkalmazásokból származó bevétele a régióban -- hangzott el a vállalat mai kerekasztal-beszélgetésén. Az EMEA-régióban a legutóbbi negyedévben 52 százalékkal futottak fel az eladások, a Kelet-Európát és a volt Szovjetunió országait tömörítő térségben pedig még ennél is nagyobb növekedést ért el a cég.

0

Négy kisebb javítás érkezett Windows Vistához

2007. október 4. 08:54

Négy kisebb frissítés érkezett a Windows Vistához, amelyek teljesítmény és megbízhatóság terén javítják az év elején kiadott operációs rendszert. A patchek néhány komponenset cserélnek és javítanak, például a Windows Media Playert, a Media Centert, az USB-kezelést, illetve az energiagazdálkodási funkciókat.

0

Már piacon a halkabb, megbízhatóbb Xbox 360 konzolok?

2007. október 1. 17:10

Már piacra kerültek a 65 nanométeres processzort alkalmazó Xbox 360 konzolok -- adta hírül számos oldal a weben. A hírek első hulláma az átdolgozott, kisebb hődisszipációs képességűnek kinéző borda felbukkanásakor indult meg, majd ezt követően egy fórumozó által a processzorról készített fénykép alapján tovább terjedt az információ -- a képen látható processzor bár valóban kisebb, a különbség meg sem közelíti a várt mértéket.

0

Magánkézbe és részben kínai tulajdonba kerül a 3Com

2007. október 1. 09:32

Magánkézbe került a hálózati vezérlőiről és berendezéseiről Magyarországon is jól ismert 3Com: a Bain Capital részvényenként 5,30 dollárt, összesen mintegy 2,2 milliárd dollár készpénzt fizet a vállalatért, ami a csütörtöki záróárral számított piaci értéknél 44 százalékkal magasabb. Az első negyedévben lezáruló tranzakció részeként a kínai Huawei 20 százalékos kisebbségi részesedést szerez a társaságban.