Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 15. 16:28

Virtualizációs labort adott át a BME-n az Intel

Virtualizációs Kompetencia Központot adott át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az Intel. A vállalat támogatásával létrejött laborban a következő tanévtől kezdve az Informatikai infrastruktúra tervezése tantárgy keretében az Intel platformfelügyeleti és virtualizációs technológiáját (AMT) bemutató tananyag is elérhető lesz a hallgatók számára.

[HWSW] Virtualizációs Kompetencia Központot adott át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az Intel. A vállalat támogatásával létrejött laborban a következő tanévtől kezdve az "Informatikai infrastruktúra tervezése" tantárgy keretében az Intel platformfelügyeleti és virtualizációs technológiáját (AMT) bemutató tananyag is elérhető lesz a hallgatók számára.

"Az Intel számára rendkívül fontos, hogy a legújabb technológiákat is ismerő, felkészült szakemberek kerüljenek ki az iskolapadokból, így folyamatosan nemcsak pénzben nyújt támogatást a felsőoktatási intézményeknek, de akár egyedi tananyagok kidolgozásával és implementálásával is" -- mondta Gacsal József, az Intel üzletfejlesztési igazgatója. A vállalat hardverek mellett a saját maga által kidolgozott tananyaggal támogatja az egyetemi oktatást.

Az új tananyag a bolognai képzésben az "Informatikai rendszerek" BSc szakirányon, illetve a "Szolgáltatásbiztos rendszerek tervezése" című MSc szakirányon kötelező tantárgy lesz, melyet 3 vezető oktató és 3-4 doktorandusz oktat majd, várhatóan 150, illetve 30 hallgatónak. A BSc képzésen emellett a témához kapcsolódó választható tárgyként is hallgatható lesz, sőt egyes részei a hallgatói önálló laboratóriumi képzésbe is integrálódnak majd.

"A piacvezető cégek éppen az innovativitásuk miatt tudják megőrizni pozíciójukat. A velük való együttműködés nemcsak azért fontos számunkra, mert ezáltal az általunk oktatott elméleti és gyakorlati anyag a legfrissebb technológiákkal egészül ki, hanem mert az ilyen kapcsolatok révén megjelenő 'életszagúság' orientálja és motiválja a hallgatókat" -- mondta Pataricza András, a BME Méréstechnika és Információs Rendszerek tanszékének docense.

Az Intel vPro technológia a beépített diagnosztikai lehetőségeknek köszönhetően kiválóan alkalmazható például a rendszerdiagnosztikai algoritmusok, modell-alapú diagnosztika és ezekhez kapcsolódó kutatási területeken. "Az informatika rohanóan fejlődő világában az, hogy mi, oktatók is megtanuljuk a legfrissebb ismereteket, alapvetően segítséget is jelent a kutatásaink technológiai kontextusba helyezéséhez, sőt új, alkalmazás-orientált kutatási témák megszületéséhez is" -- tette hozzá Pataricza.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.