:

biztonság archívum - 2007 november

2007
november

0

Februárban jönnek a hárommagos Phenomok

2007. november 29. 16:44

[DigiTimes/HWSW] A jelenlegi tervek szerint februárban érkeznek a hárommagos Phenomok, írja alaplapgyártói forrásokra hivatkozva a DigiTimes. A tajvani ipari lap szerint az AMD értesítette partnereit, hogy két hárommagos terméket mutat majd be, valamint év közepére várhatóak az új kétmagos chipek.

0

Erős harmadik negyedévet zárt a szerverpiac, egyedül az IBM gyengélkedett

2007. november 28. 10:11

A harmadik negyedévben 8,7 százalékkal nőtt a leszállított szerverek száma éves összehasonlításban, miközben a forgalom 2,5 százalékkal múlta felül 2006 harmadik negyedévének szintjét. A Gartner jelentése szerint a negyedév során világszerte 2,2 millió szerver került piacra, amelyek összesített értéke 13,4 milliárd dollár volt.

0

Gyorsabb lesz a harmadik szervizcsomaggal a Windows XP

2007. november 26. 14:56

[Techworld] Kihúzza a gyufát a Microsoftnál a Devil Mountain Software, mely a Windows Vista első szervizcsomagjának előzetes változata mellett a Windows XP harmadik szervizcsomagjának bétáját is tesztelés alá vette. Az eredmény meglepő: bár a Microsoft szerint az SP3 jószerivel csak hibajavításokat tartalmaz majd, a jelek szerint mégis gyorsabb is lesz, mely a Vista SP1-ről egyelőre nem mondható el.

0

További felvásárlásokkal erősít az ipari nyomtatás vezetője, a Zebra

2007. november 23. 12:04

Felvásárlásokkal erősíti piaci pozícióját az ipari nyomtatás piacvezető vállalata, a Zebra: a Navis Holdings részvényeit megközelítőleg 145 millió dollárért vásárolta fel a cég. A Navis a logisztika és eszközmenedzsment, valamint a leltározás és fuvarozás területén kínál megoldásokat. A tranzakció lezárása még idén megtörténhet.

0

Hatalmas biztonsági rés a titkosítatlan internettelefonálás

2007. november 23. 10:20

[Techworld] Hatalmas biztonsági résre hívja fel a figyelmet példaprogramjával, a SIPtappal Peter Cox, az angol BorderWare egyik alapítója és volt technikai igazgatója: a sérülékenységet bizonyító, úgynevezett proof-of-concept alkalmazásával könnyedén lehallgathatók az internettelefon, VoIP-hívások. A VoIP-t nem csak egyszerű halandók, de komoly cégek, sőt, kormányok is használják telefonszámlájuk csökkentésére.

0

Új logisztikai központtal bővült a Nokia komáromi gyára

2007. november 23. 08:55

Tegnap felavatták a Nokia komáromi gyárának új logisztikai központját. A 10 millió eurós beruházással épült, 10 ezer négyzetméter alapterületű csarnok a szállítással és a szállítás előtt álló termékek előkészítésével kapcsolatban felmerülő igényeket elégíti ki.

0

Négyéves mélyponton az AMD

2007. november 22. 11:00

Négy éve nem látott mélypontra süllyedtek tegnap az AMD részvényei, miután a hitelezési válság és a 100 dollárt nyaldosó olajár keltette aggályok kapcsán tömeges eladás jellemezte az amerikai tőzsdéket. A vállalat az Intel tavalyi nyári ellentámadása óta védekező pozícióba szorult, és többek között az ATI felvásárlásának is köszönhetően működése immár negyedik negyedéve súlyosan veszteséges, miközben eladósodott. A Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint az AMD akár 2009-ig is víz alatt maradhat.

0

Rengeteg adatbázis védelem nélkül lóg az interneten

2007. november 16. 14:58

[Computerworld] Egy friss becslés alapján akár félmillió adatbázis is támadható közvetlenül az interneten keresztül, mivel nem védi tűzfal. Bár a becslés maga is részben becsült számokon alapszik, maga a tény, hogy szép számmal találtak pingelhető adatbáziskezelőket egy véletlenszerű szkenneléssel, figyelmeztető jel a vállalatok számára. A korábbi kutatás számaival összevetve ráadásul romlott is a helyzet az elmúlt két évben.

0

Megbízhatók a lapostelevíziók, a legjobbak a Panasonic plazmái

2007. november 6. 14:30

[Yahoo!] Az amerikai Consumer Reports legújabb, éves megbízhatósági riportja szerint feleslegesen vesz garanciabővítést, vagy biztosítást az LCD- és plazmatelevíziót vásárlók jelentős többsége, ezek a kijelzők ugyanis meglepően megbízhatónak bizonyulnak. Az első három évben a televíziók töredékét kell csak szervizelni, átlagosan 3 százalékuk, azaz 100 készülékből csupán három szorul javításra. A fenti megállapítás tehát csak nagy általánosságban igaz, három százaléknak mégis érdemes volt gondoskodnia kiegészítő védelemről.