biztonság archívum - 2007 április

2007
április

0

Remekelt a Samsung a mobilpiacon, botlott a Motorola

2007. április 24. 09:58

[iSuppli] Ahogyan azt a negyedéves jelentések alapján vélni lehetett, remekelt a Samsung Electronics a mobiltelefonok piacán. Az év első három hónapja során a dél-koreai vállalat volt az egyetlen a világ öt legnagyobb mobilgyártója közül, mely szekvenciálisan növelni tudta szállításait, állítja az iSuppli piackutató cég. A legrosszabb negyedévet a Motorola könyvelhette el, sőt, az egész iparágat magával húzta.

0

A HP-UX mellett nem kell éjszakázni

2007. április 20. 18:53

A kritikus üzletmenetet támogató informatikai rendszernek megbízhatónak és magas rendelkezésre állásúnak kell lennie, hogy minimalizálja az adatsérülésből vagy leállásból fakadó üzleti kockázatokat. Ennek alapja az olyan magas minőségű hardver, mint a golyóálló HP Integrity szerverek, mely képesek akár drámai mértékű fizikai károsodást követően is zavartalanul működni. A jó hardver azonban önmagában nem elég, a megbízhatósághoz és magas rendelkezésre álláshoz a szoftverplatform támogatása is szükséges. A HP-UX 11i v3 fejlett RAS-képességei kifejezetten az üzletileg kritikus terület igényeit célozzák meg.

0

Pofon a Microsoftnak: a Dell visszavette kínálatába a Windows XP operációs rendszert

2007. április 20. 14:54

[News.com, HWSW] Az igen hangos felhasználói igényre válaszul a Dell határozott lépésre szánta el magát: négy noteszgépénél és két asztali konfigurációjánál visszavette kínálatába a Windows XP operációs rendszert. A Dell -- mint jónéhány más gyártó -- a Windows Vista széleskörű megjelenését követően száműzte a korábbi operációs rendszert a végfelhasználóknak szánt gépekről, és csak vistás konfigurációkat kínált.

0

Az idén átvenné a hazai noteszpiac első helyét az ASUS

2007. április 20. 13:42

Az alaplapok és videokártyák piacán Magyarországon piacvezető ASUS az idén átveheti a vezetést a notebookok terén is -- hangzott el a cég mai sajtótájékoztatóján, amelynek apropóját a hazai leányvállalat megalakulása adta.

0

A videók átkódolását is segíti a legújabb Catalyst drivercsomag

2007. április 19. 13:12

Elérhetővé tette videokártyáihoz készített Catalyst meghajtóprogram-csomagjának legújabb változatát az ATI: a szokásos hibajavításokon túl egy videók átkódolását is segítő, a grafikus kártya erejét is felhasználó konvertáló alkalmazás is helyet kapott az áprilisi kiadás Vistához készített változatában.

0

A Sun adattárolási technológiák forráskódjával bővítette az OpenSolarist

2007. április 18. 14:12

A Sun Microsystems adattárolási technológiákat bocsátott az OpenSolaris közösség rendelkezésére. A fejlesztők számára ezzel lehetővé válik, hogy OpenSolaris alapon, tetszőleges hardverkomponensek felhasználásával hozzanak létre adattárolási megoldásokat hozzanak létre a hagyományos, gyártóhoz kötött rendszerek árainak töredékéért.

0

Érkezik az új Ubuntu Linux

2007. április 17. 09:25

A Canonical csütörtökre ígéri az Ubuntu legújabb változatát, a 7.04 (Feisty Fawn) legfontosabb újdonságai között virtualizációt támogató eszközöket találunk, többek között virtuális gépek telepítéséhez és menedzsmentjéhez.

0

Négyéves mélyponton a Samsung nyeresége

2007. április 16. 14:09

[The Korea Times/HWSW] Négyéves mélypontra zuhant a Samsung Electronics nyeresége. A dél-koreai vállalat memória- és LCD-gyártó üzletágai pénzügyileg igen nehéz időszakon vannak túl, miután az árak ezekben a szegmensekben padlót fogtak, kioltva a többi részleg javuló teljesítményét. A cég papírjainak árfolyama ugyanakkor gyakorlatilag érintetlenül maradt a jelentés közzétételét követően, mivel a vállalat és az elemzők szerint az elektronikai mamut már maga mögött hagyta a mélypontot.

0

Golyóálló HP Integrity szerverek

2007. április 16. 10:43

Ha számítógépek kerülnek szóba, akkor minden bizonnyal a teljesítmény a jellemzés és összehasonlítás leggyakoribb alapja, notebookok, asztali konfigurációk vagy szerverek esetében egyaránt. A teljesítmény az egyik legfontosabb tulajdonság, mérése pedig önmagában is egy igen összetett, és mély ismereteket igénylő terület, azonban messze nem az egyetlen releváns tényező egy számítógép kiértékelésekor -- különösen nem egy szerver esetében.

0

Új vezér az SGI élén - tűzoltás után, növekedés előtt

2007. április 12. 14:46

Az SGI új elnök-vezérigazgatót nevezett ki, ahogyan a válságkezelésből a növekedés és profitszerzés felé fordul a vállalat. Robert H. Bo Ewald április kilencedikei hatállyal vette át a vezetés Dennis McKennától, aki tavaly februártól töltötte be az elnök-vezérigazgatói posztot. Bo Ewald a számítástechnikai ipar veteránjának számít, és már korábban is dolgozott a vállalatnál.

0

Itthon is bemutatkozott a Microsoft System Center

2007. április 12. 12:01

Magyarországon is bemutatkozott a Microsoft System Center felügyeleti eszközcsaládja, illetve elérhetővé vált a terméksorozat első tagja: a System Center Operations Manager 2007, amelyet hamarosan követ a System Center Essentials 2007. A Microsoft a TechNet szemináriumsorozat keretében, 500 fős szakmai közönség előtt mutatta be az újdonságokat.

0

Drasztikus lépések a Sony chipgyártó részlegénél

2007. április 11. 08:20

[Reuters/Nikkei Electronics/HWSW] A nehéz időket megélt Sony vasárnap közölte, hogy kilép az NEC-vel és a Toshibával közösen létrehozott félvezetőipari kutatás-fejlesztési szövetségből. A lépés a vállalat félvezetőgyártó részlegének súlyos kiadásait hivatott lefaragni, és nincs közvetlen kihatással egyik chip termelésére sem, így a Cellt sem érinti, mely a PlayStation 3 lelke. A vállalat középtávon azonban a teljes kiszervezés mellett dönthet, miközben új üzleti modellt keres chipgyártása számára.

0

Jön az Intel vállalati notebookplatformja, a Centrino Pro

2007. április 6. 10:50

Az Intel tegnap bemutatta Centrino Pro platformját, mely lényegében az asztali vPro mobil megfelelője. A második negyedév folyamán hozzáférhetővé váló termék ehhez híven a vállalati környezetet célozza meg biztonsági és távfelügyeleti megoldásokkal. A Centrino Pro a mobil Santa Rosa platformra alapoz, így vélhetően azzal egyidőben, vagy azt követően kerül piacra.

0

Erőteljesen növekedett 2006-ban a digitális tükörreflexes kamerák piaca

2007. április 4. 14:26

[News.com] Bár a digitális fényképezőgépek piaca egyre lassuló növekedést mutat -- csupán 15 százalékkal bővült 2005-ről 2006-ra --, az IDC legfrissebb statisztikája alapján az egyes kategóriák között jelentős különbségek mutatkoznak. A felsőkategóriás, digitális tükörreflexes fényképezőgépek az átlagot jóval meghaladó mértékben, 39 százalékkal növelték részarányukat ebben a szegmensben.

0

Rendszerfelügyelet Microsoft-módra: itt a System Center Operations Manager 2007

2007. április 4. 13:04

A hétvégén jelent meg a Microsoft vadonatúj felügyeleti eszközcsaládjának első tagja, a System Center Operations Manager 2007 (SCOM), amely lényegében a Microsoft Operations Manager (MOM) utóda, azonban az alapjairól újraírták annak érdekében, hogy szerverek és eszközök helyett szolgáltatás-központú megközelítésben tegye áttekinthetővé az ügyfelek informatikai infrastruktúráját. Magyarországon jövő szerdán, egy egész napos konferencián mutatkozik be a termék.

0

Megjött a javítás a Windows egérkurzor-hibájára

2007. április 4. 10:46

A Microsoft -- 2006 januárja óta most harmadszor -- rendkívüli hibajavítást adott ki, amely az animált kurzorok kezelésével kapcsolatos sebezhetőséget foltozza. Biztonsági szakértők szerint a sérülékenység nyilvánosságra kerülése óta több mint száz weboldalt preparáltak úgy, hogy a hibát kihasználva megtámadja a látogatók gépeit, Kínában pedig feltűntek az első férgek is, amelyek ezt a biztonsági rést kihasználva terjednek. Szombaton már elérhetők voltak a sebezhetőséget kihasználó példakódok is.

0

A mobiltelefonokon tárolt adatokat is védi a Symantec

2007. április 3. 14:26

Hamarosan megjelenik a Symantec Mobile Security 5.0, amely a Windows Mobile operációs rendszert futtató okostelefonokat és PDA-kat hivatott védeni a fenyegetésektől. A Symantec Mobile Security Suite 5.0 tartalmaz egy tűzfalat, antivírus és SMS spam elleni programokat, emellett titkosítja a készüléken és a memóriakártyán tárolt adatokat, hogy azok elvesztése esetén se tudjanak illetéktelenek hozzáférni a vállalati vagy személyes információkhoz.

0

Novatel: vállalati telefonszolgáltatás a Navigatortól

2007. április 3. 13:22

Internetalapú (VoIP) vállalati telefonszolgáltatást kínál a Navigator Informatika Zrt. távközlési üzletága, a Novatel. A vállalat már régóta kínált analóg telefonközponti megoldásokat céges ügyfeleknek, majd a VoIP-szolgáltatások iránti igényre válaszul tavaly ősszel indította el -- akkor még tesztüzemben -- saját internetalapú telefonját, amelyet már több mint 200 vállalati ügyfél használ.