Szerző: Bizó Dániel

2007. május 24. 14:59

Nyilvánosan tesztelhető lesz az IBM AIX 6

Korábbi ígéretének megfelelően az IBM meghirdette az AIX 6 UNIX operációs rendszerének publikus bétaprogramját, elsőként a platform történetében. A korábbi zártkörű teszteléssel szemben az új AIX bétáját bárki kipróbálhatja, aki rendelkezik a futtatásához szükséges megfelelő IBM-hardverrel. Az év közepére ígért, vagyis hamarosan induló program támogatást természetes nem kínál, a tapasztalatokat azonban nyilvánosan is meg lehet osztani.

[HWSW] Korábbi ígéretének megfelelően az IBM meghirdette az AIX 6 UNIX operációs rendszerének publikus bétaprogramját, elsőként a platform történetében. A korábbi zártkörű teszteléssel szemben az új AIX bétáját bárki kipróbálhatja, aki rendelkezik a futtatásához szükséges megfelelő IBM-hardverrel. Az év közepére ígért, vagyis hamarosan induló program támogatást természetes nem kínál, a tapasztalatokat azonban nyilvánosan is meg lehet osztani.

Az AIX 6 az IBM szervereiről válik majd hozzáférhetővé CD-ROM ISO képekként, fizikai adathordozón a vállalat nem teszi elérhetővé a kódot. Az IBM bátorítja a jelenlegi AIX-felhasználókat, hogy vegyenek részt a programban, hogy egyrészt kitapasztalják az AIX 6 nyújtotta előnyöket, valamint visszajelzéseikkel segítség a Kék Óriás munkáját a platform további csiszolásában. Az AIX 6 piacra dobásának ideje vélhetően a bétaprogram eredményétől függ, mely a kereskedelmi megjelenéssel egyidőben megszűnik majd.

A Power6 processzorokat teljes mértékben kiaknázó AIX 6 számos új képességet felvonultat majd, köztük finomabb, alkalmazásszintű virtualizációt, vagyis konténereket, csökkentve a menedzselt operációs rendszerképek számát. Ezenkívül az így virtualizált alkalmazások leállítások nélkül mozgathatóvá válnak különböző AIX 6-ok között is. A virtualizáció mellett az IBM új UNIX rendszere fokozott biztonsági funkciókat, így fejlettebb jogosultságkezelést, erősebben titkosított fájlrendszert is magával hoz, valamint magasabb megbízhatóságot és rendelkezésre állást is a kevesebb újraindítás is kifinomultabb hibajavítás révén.

Az AIX 6 új képességeinek összefoglalása, valamint a nyilvános bétaprogram további részletei az IBM weblapján megtalálhatóak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 04:18

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.