:

Szerző: Ady Krisztián

2007. május 4. 10:20

Számos kritikus hibát javít kedden a Microsoft

[News.com] Nem kevesebb mint hét biztonsági frissítés-csomagot tesz közzé jövő hét kedden -- a szokásos időpontban, a hónap második keddjén -- a Microsoft, melyek között egy úgynevezett zero-day hiba javítása is megtalálható. Azokat a hibákat nevezik így, melyeket már felhasználnak internetes támadások során. A hét javítás ismeretlen számú biztonsági frissítést tartalmaz a Windows operációs rendszerekhez, illetve az Office és BizTalk szoftverekhez.

[News.com] Nem kevesebb mint hét biztonsági frissítés-csomagot tesz közzé jövő hét kedden -- a szokásos időpontban, a hónap második keddjén -- a Microsoft, melyek között egy úgynevezett "zero-day" hiba javítása is megtalálható. Azokat a hibákat nevezik így, melyeket már felhasználnak internetes támadások során. A hét javítás ismeretlen számú biztonsági frissítést tartalmaz a Windows operációs rendszerekhez, illetve az Office és BizTalk szoftverekhez.

A Microsoft közlése szerint a fenti csoportokhoz legalább egy-egy kritikusnak ítélt frissítés tartozik majd. A kritikusnak ítélt hibákat feltétlenül érdemes befoltoztatni a frissítő rutinok segítségével, ezek ugyanis olyan biztonsági rések, melyekkel teljesen át lehet venni az irányítást a megtámadott számítógép felett. A Microsoft többek között a Windows DNS-rendszerében található hibát is kijavítja, mely a Windows 2000 Server és Windows Server 2003 operációs rendszereket érinti.

A rendmondi óriás egyúttal azt is közölte, hogy némely frissítés érvényesítéséhez újra kell majd indítani a számítógépet, vagy szervert is, így amennyiben nem előre ütemezett időpontban települnek a javítócsomagjaink, a munkahelyi gépeken érdemes a munkaidő végén végrehajtani ezt a karbantartást. Ellenkező esetben egész nap előtérbe ugrál majd az újraindításra felhívó üzenet, illetve az 5 perces kávészünetben magára hagyott gép magától újraindulhat, eltüntetve ezzel mentetlen munkáinkat.

a címlapról