Szerző: Ady Krisztián

2007. május 4. 10:20

Számos kritikus hibát javít kedden a Microsoft

[News.com] Nem kevesebb mint hét biztonsági frissítés-csomagot tesz közzé jövő hét kedden -- a szokásos időpontban, a hónap második keddjén -- a Microsoft, melyek között egy úgynevezett zero-day hiba javítása is megtalálható. Azokat a hibákat nevezik így, melyeket már felhasználnak internetes támadások során. A hét javítás ismeretlen számú biztonsági frissítést tartalmaz a Windows operációs rendszerekhez, illetve az Office és BizTalk szoftverekhez.

[News.com] Nem kevesebb mint hét biztonsági frissítés-csomagot tesz közzé jövő hét kedden -- a szokásos időpontban, a hónap második keddjén -- a Microsoft, melyek között egy úgynevezett "zero-day" hiba javítása is megtalálható. Azokat a hibákat nevezik így, melyeket már felhasználnak internetes támadások során. A hét javítás ismeretlen számú biztonsági frissítést tartalmaz a Windows operációs rendszerekhez, illetve az Office és BizTalk szoftverekhez.

A Microsoft közlése szerint a fenti csoportokhoz legalább egy-egy kritikusnak ítélt frissítés tartozik majd. A kritikusnak ítélt hibákat feltétlenül érdemes befoltoztatni a frissítő rutinok segítségével, ezek ugyanis olyan biztonsági rések, melyekkel teljesen át lehet venni az irányítást a megtámadott számítógép felett. A Microsoft többek között a Windows DNS-rendszerében található hibát is kijavítja, mely a Windows 2000 Server és Windows Server 2003 operációs rendszereket érinti.

A rendmondi óriás egyúttal azt is közölte, hogy némely frissítés érvényesítéséhez újra kell majd indítani a számítógépet, vagy szervert is, így amennyiben nem előre ütemezett időpontban települnek a javítócsomagjaink, a munkahelyi gépeken érdemes a munkaidő végén végrehajtani ezt a karbantartást. Ellenkező esetben egész nap előtérbe ugrál majd az újraindításra felhívó üzenet, illetve az 5 perces kávészünetben magára hagyott gép magától újraindulhat, eltüntetve ezzel mentetlen munkáinkat.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 03:41

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.