Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Biztonsági kockázatkezelés területén erősít a McAfee

Bodnár Ádám, 2006. október 09. 15:34
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A McAfee megállapodást írt alá a Citadel Software megvásárlásáról mintegy 56 millió dollár készpénz és 4 millió dollárnyi működőtőke-visszafizetés ellenében. A tranzakció várhatóan 2006. negyedik negyedévében zárul le.

hirdetés
[HWSW] A McAfee megállapodást írt alá a Citadel Software megvásárlásáról mintegy 56 millió dollár készpénz és 4 millió dollárnyi működőtőke-visszafizetés ellenében. A tranzakció várhatóan 2006. negyedik negyedévében zárul le.

A Citadel Security többek között a biztonsági házirendek kezelésére, a sérülékenységek felfedezésére és jelentésére, a patchek menedzselésére készít termékeket. Ezek a felvásárlással a McAfeehez kerülnek és beépülnek a vállalat saját biztonsági megoldásaiba. "A biztonsági kockázat menedzselése a McAfee egyik legdinamikusabban növekvő lehetőségévé vált. E felvásárlás segít majd, hogy kifejlesszük az ügyfeleink által várt következő generációs biztonsági kockázatkezelés folyamatát" -- mondta Kevin Weiss, a McAfee elnöke.

"Látjuk, hogy az IT-biztonság és az üzemeltetés közötti rés áthidalásával küzdenek a vállalatok, illetve a megfelelőségi auditokat javításokhoz kötik" -- mondta Rose Ryan, az IDC elemzője. "A vállalatok arra törekszenek, hogy egy egységesített biztonsági kockázatkezelési architektúra alkalmazásával a működési költségek csökkentésekor egyúttal csökkentsék a sérülékenységek, fenyegetések és behatolások miatti kockázatoknak való kitettség idejét is."

A Citadel automatizált megoldásai a McAfee szerint elsősorban a nagyértékben ellenőrzött vállalkozások, például kormányzati, egészségügyi és pénzügyi szervezetek érdeklődésére tarthatnak számot, amelyeknek kormányzati előírásoknak is meg kell felelniük.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.