Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Megszűnik a Windows XP SP1 támogatása

Bodnár Ádám, 2006. október 10. 09:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft mától beszünteti a Windows XP SP1 támogatását, így az operációs rendszer felhasználóinak frissíteniük kell a második szervizcsomagra, amennyiben továbbra is szeretnének frissítéseket letölteni.

[HWSW] A Microsoft mától beszünteti a Windows XP SP1 támogatását, így az operációs rendszer felhasználóinak frissíteniük kell a második szervizcsomagra, amennyiben továbbra is szeretnének frissítéseket letölteni.

A változások összhangban állnak a Microsoft azon irányelvével, amely szerint egy szoftverhez legfeljebb 5 évig jár terméktámogatás, egy szervizcsomaghoz pedig általában egy évvel azután megszűnik, hogy megjelent az újabb verzió. A Windows XP SP1 2002. szeptember 9-én jelent meg és az addig elérhetővé tett összes hibajavítást tartalmazta a Windows XP-hez, szám szerint több mint 300-at. Októberben az SP1 magyarul is elérhetővé vált.

A Windows XP SP2-t két évvel később, némi késés után 2004 szeptemerében adta ki a Microsoft, a csomag a hibajavítások mellett leginkább biztonsággal kapcsolatos javításokat tartalmazott. Egyelőre nem tudni, a Windows XP SP2-t meddig támogatja a redmondi cég, valószínűleg még jó ideig, ugyanis a legtöbb vállalatnál még jó ideig az XP marad az igásló annak ellenére, hogy januárban érkezik a következő generációs asztali Windows, a Vista.

Egyelőre nem tudni, a Windows XP harmadik szervizcsomagja mikor jelenik meg, illetve hogy megjelenik-e egyáltalán. A Microsoft eredeti tervei szerint az SP3-mat még a Vista premierje előtt kellett volna kiadni, azonban a fejlesztőket később az új generációs operációs rendszer munkálataira csoportosították át.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.