biztonság archívum - 2003 június

2003
június

0

Oracle: válts Linuxra!

2003. június 30. 19:41

[IDG] Az Oracle a múlt héten Londonban megrendezett AppsWorld Europe rendezvényen a nyílt forráskódú operációs rendszer iránti elkötelezettségének újabb jeleként bejlentette Linux Platform Migration Utility nevű alkalmazását, mellyel a vállalatok meglévő E-Business Suite rendszereiket Linuxra költöztethetik. Az új szoftvert a vállalat július közepétől ingyenesen bocsátja ügyfelei rendelkezésére.

0

Várhatóan decemberben jelenik meg a Windows Server 2003 első szervizcsomagja

2003. június 30. 11:57

[TechWeb] A Microsoft várhatóan decemberben adja ki a Windows Server 2003 operációsrendszer-család első szervizcsomagját (SP1), amely a hibajavításokon és frissítéseken kívül tartalmazni fog egy, a rendszergazdák dolgát nagy mértékben segítő új biztonsági varázslót is. Június elején híresztelések láttak napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a redmondi óriás valamikor a nyár folyamán készül el az SP1 béta változatával.

0

A Windows NT ideje lejárt

2003. június 29. 14:40

[ZDNet] A munkaállomásokhoz szánt Windows NT 4.0 operációs rendszer a végnapjait éli, a Microsoft ugyanis néhány napon belül beszünteti a termékhez nyújtott ún. kiterjesztett terméktámogatást. A jövőben a szoftvervállalat nem válaszol a hét évvel ezelőtt kiadott rendszerrel kapcsolatban felmerülő felhasználói kérdésekre és nem ad ki újabb javítócsomagokat hozzá.

0

Magyarországon lesz az Avaya európai technológiai központja

2003. június 24. 13:51

[Gold] Az Avaya magyarországi leányvállalatát választotta fejlesztendő európai technológiai központjául. Az elmúlt egy évben a hazai vállalat 50%-kal emelte szakembergárdájának létszámát és 100%-kal növelte piaci részesedését a térségben. A call centerek piacán 53 %-os részesedéssel rendelkező Avaya Magyarország Kft. támogatásával új szakma is indul hazánkban, szeptembertől hét középiskolában kezdődik államilag elismert ügyfélszolgálati asszisztensek képzése.

0

Frissült a világ legnagyobb teljesítményű számítógépeinek listája

2003. június 23. 11:57

[CNET] Az IBM és az Intel jelentősen javították pozícióikat a világ legnagyobb teljesítményű számítógépeit tartalmazó ötszázas listán . A rangsort évente kétszer készítik el a mannheimi és a tennessee-i egyetem kutatói, a számítási teljesítmény méréséhez a Linpack tesztet használják.

0

A Standard & Poor's leszállította az EDS besorolását

2003. június 23. 10:12

Pénteken a Standard & Poors leszállította az Electronic Data Systems (EDS), a világ második legnagyobb IT-szolgáltató vállalatának besorolását, hivatkozva arra, hogy a cég főbb üzletágainak teljesítmény gyenge. A Moodys Investors Service közölte, hogy várhatóan lejjebb fogja szállítani mintegy 5 milliárd dollárnyi EDS adósság minősítését.

0

A Microsoft megjelentette az Office 2003 második bétaváltozatának frissítését

2003. június 23. 00:06

A redmondi óriás közzétette az Office 2003 második bétaváltozatának frissítését, amely egyelőre 15 ezer bétatesztelő számára elérhető. A Microsoft történetében ritkaságszámba megy a bétaverzió frissítése, a cég azonban szeretné, hogy a lehető legstabilabb legyen az év második felében megjelenő végső változat.

0

Az EDS többéves szerződést írt alá Lengyelország legnagyobb távközlési vállalatával

2003. június 20. 08:00

[Hill and Knowlton] Az EDS bejelentette, hogy hat és fél évre szóló szerződést írt alá Lengyelország legnagyobb telekommunikációs vállalatával, a Telekomunikacja Polska S.A.-val (TPSA). A megállapodás összértéke 22 millió euró. Az EDS feladata a TPSA új számlázási rendszerének bevezetése, integrálása, valamint az adatátvitel és a komplex megoldások működtetése.

0

Még júniusban megjelenik a Microsoft Office 2003 második béta változatának frissítése

2003. június 16. 14:25

A Microsoft a terveknek megfelelően várhatóan június végéig megjelenteti az Office 2003 második bétaverziójának frissítését -- közölte a vállalat szóvivője pénteken. Az áprilisban bejelentett frissítés feladata, hogy kijavítsa azokat a hibákat, amelyeket a tesztelők találtak a cég történetének legnagyobb Office bétatesztelése során. A vállalat szerint a hibák kijavításának köszönhetően az Office 2003 vélhetően úgy fog megjelenni az idén, mintha már tartalmazná az első javítócsomagot.

0

Az NVIDIA helyett az ATI lesz a Microsoft partnere a következő generációs Xbox projektnél?

2003. június 16. 10:46

[CBS.MarketWatch.com] Pénteken az ATI Technologies részvényárfolyama 46 centtel (5,79 százalékkal) 8,40 dollárra emelkedett, míg az NVIDIA-é 1,98 dollárral (7,78 százalékkal) 23,47 dollárra esett vissza, a Nasdaq index pedig 1,64 százalékkal csökkent. Ennek oka, hogy híresztelések terjedtek el azzal kapcsolatban, miszerint a Microsoft következő generációs játékkonzoljában NVIDIA helyett ATI grafikus megoldás lesz. A szakértők azonban úgy vélik, hogy nincs sok alapja a pletykáknak.

0

Az adattárolási piacon a fellendülés kezdeti jelei mutatkoznak

2003. június 11. 14:56

[WSJ] Bár a globális lemezes háttértárpiac forgalma lényegében változatlan maradt az első negyedévben, az elemzők szerint több jel utal arra, hogy a kétéves visszaesés után immár közel a fellendülés. Az első negyedévben a piac elérte a 4,8 milliárd dollárt, ez 1 százalékos visszaesés az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest, közölte az IDC piackutató vállalat.

0

A Microsoft felvásárolta a RAV AntiVirus fejlesztőjét

2003. június 11. 10:58

[eWeek, WSJ] A Microsoft tegnap jelentette be, hogy felvásárolja az elsősorban RAV AntiVirus alkalmazásairól ismert román GeCAD Software szellemi tulajdonát és technológiáit. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. Elemzők szerint a redmondi vállalat az akvizíció révén kívánja megvetni a lábát a biztonsági szoftverek piacán.

0

Érkeznek a videorögzítésre felkészített noteszgépek

2003. június 11. 09:40

A Sony a közeljövőben két új noteszgépet mutat be, amelyek közül az egyik TV-bemenettel is el lesz látva és képes lesz közvetlen videorögzítésére, illetve a műsorok megállítására (time shifting). A Sony Giga Pocket DVR technológia eddig kizárólag a Vaio asztali gépekben volt megtalálható.

0

Az ATI cáfolja, hogy kivonulna a videokártyák piacáról

2003. június 5. 18:35

Az ATI határozottan cáfolta az x-bit labs oldalon megjelent értesüléseket, amelyek szerint beszüntetné a videokártyák gyártását és jövőben kizárólag a grafikus processzorok fejlesztésére koncentrálna.

0

Az ATI beszünteti a videokártyák gyártását

2003. június 5. 10:55

Magát jól értesültnek feltüntető, azonban közelebbről meg nem nevezett hírforrásra hivatkozva az x-bit labs weboldal azt írja, hogy az ATI Technologies hamarosan befejezi a videokártyák gyártását és a jövőben kizárólag a grafikus processzorok fejlesztésére és értékesítésére koncentrál.

0

Béta meghajtóprogram jelent meg a Terratec Aureon Sky/Space hangkártyáihoz

2003. június 4. 15:34

[3DSoundSurge] Béta meghajtóprogramot tett elérhetővé a Terratec az Aureon Sky 5.1 és Space 7.1 hangkártyái számára. A körülbelül 4 hónapja kapható hangkártyákhoz ez az első letölthető driverfrissítés, noha a felhasználók több problémát is tapasztaltak a hangkártyák működésében.

0

2005-ben érkeznek az új játékkonzolok

2003. június 3. 18:52

Internetes források beszámolói szerint a Nintendo 2005 tavaszán dobja piacra következő generációs GameCube játékkonzolját. Az értesülések a japán vállalat terveibe beavatott játékfejlesztő cégektől származnak.

0

Ismét perel a VIA

2003. június 3. 12:39

A VIA Technologies ma sajtóközleményben számolt be arról, hogy pert indított a MediaTek ellen. Az optikai meghajtókban használt vezérlőchipek piacán vezető MediaTek a beadvány szerint megsértette a VIA egyik, az Egyesült Államokban bejegyzett szabadalmát.

0

Új Sniffer hálózatvédelmi platform vállalkozások és szolgáltatók számára

2003. június 2. 08:48

[Szezám] A Sniffer Network Protection Platform az informatikai struktúrák és más vállalati hálózatok védelmét, működésük zavarmentességét biztosító megoldásokat tartalmazza. Az új rendszervédelmi platform a szervezet kulcsfontosságú pontjait felügyelve védi és menedzseli a hálózat egészét. A terméket olyan vállalati, kormányzati és szolgáltató szervezetek számára tervezték, amelyek csökkenteni kívánják a hálózatbiztonsági és technológiai kockázatokat és a működési költségeket, valamint optimalizálni akarják hálózatuk működését és elérhetőségét, ezáltal javítva az üzletmenet hatékonyságát.