:

biztonság archívum - 2003 január

2003
január

0

Az AMD elhalasztotta Athlon 64 processzorainak premierjét

2003. január 31. 12:28

Az AMD ma sajtóközleményben jelentette be új processzorainak pontos megjelenési dátumát. A bejelentés részben igazolta az eddig kiszivárgott információkat, meglepetést okozott azonban, hogy az asztali számítógépekbe szánt 64 bites Athlon 64 processzor csak ősszel kerül piacra.

0

Az AOL 99 milliárd dolláros veszteséggel zárta a tavalyi évet

2003. január 30. 15:15

[CNET, WSJ] Az AOL tegnap közzétette negyedik negyedéves és éves pénzügyi eredményeit, a cég éves nettó vesztesége 98,7 milliárd dollár volt, ez a vállalattörténelem legnagyobb éves vesztesége. Ebből a negyedik negyedévre jutott egy 45,5 milliárd dolláros tétel, amit az America Online (AOL) divízió értékének csökkenése miatt kellett elkönyvelni.

0

Novell Kompetencia Központ létesül a Budapesti Műszaki Főiskolán

2003. január 29. 17:10

[Novell Magyarország] A Novell Magyarország Kft. és a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Kara (NIK) együttműködési megállapodást kötött, amelynek eredményeként a Karon Novell Kompetencia Központ létesül. A megállapodás ünnepélyes aláírására Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter jelenlétében a mai napon sajtótájékoztató keretében került sor.

0

300 millió eurós tőkeinjekció a Sony Ericssonnak

2003. január 29. 11:33

A Sony és az Ericsson bejelentették, hogy egyenként 150 millió eurót fektetnek vegyesvállalatukba, a Sony Ericssonba. A 300 milliós tőkeinjekció az első negyedévben esedékes és célja, hogy javítson a veszteségesen üzemelő vállalat pénzügyi helyzetén -- közölték a felek. Az összeg nagysága megfelel a korábbi előrejelzéseknek és az elemzők elvárásainak.

0

Újabb javítócsomag érkezett a Need for Speed Hot Pursuit 2-höz

2003. január 27. 17:11

Közel két hónappal a béta verzió után az Electronic Arts kiadta a Need for Speed: Hot Pursuit 2 -höz készült, 242-es verziójú, végleges javítócsomagot . A patch biztonságosabbá teszi a többjátékos módban játszódó versenyeket, megoldja a force feedback kormányoknál tapasztalható gondokat, valamint már támogatja a Logitech Wingman Formula GP, a Logitech Momo Force Wheels és a Thurstmaster Force Feedback Racing Wheels kormányokat.

0

A Microsoft felvásárolja a webes alkalmazásokat fejlesztő PlaceWare-t

2003. január 23. 18:09

[Microsoft] A Microsoft a hét elején jelentette be, hogy megállapodott a PlaceWare Inc. felvásárlásáról. A PlaceWare piacvezető az olyan webalapú konferenciaszolgáltatások területén, melyek segítségével az üzleti vállalkozások valós idejű és interaktív prezentációkat, illetve megbeszéléseket tarthatnak az interneten keresztül.

0

Microsoft: az Xbox-eladások a tervek szerint alakulnak

2003. január 20. 08:45

[CNET] Mitch Koch, a Microsoft játékdivíziójának kiskereskedelmi alelnöke pénteken közölte, hogy a június végén záruló pénzügyi évben a tervek szerint alakulnak az Xbox-eladások. A világ legnagyobb szoftvergyártója eddig összesen 8 millió Xbox játékkonzolt adott el.

0

Az Infineon és a UMC az AMD nélkül is folytatja

2003. január 15. 19:50

[SBN] Az Infineon Technologies továbbra is közösen dolgozik a tajvani UMC-vel a jövőben bevezetésre kerülő gyártástechnológiák fejlesztésén, közölte a német vállalat azután, hogy a fejlesztésben résztvevő harmadik partner, az AMD kihátrált az együttműködésből. Az AMD kivonulása nem befolyásolja a UMC és az Infienon által közösen épített félvezetőgyártó üzem sorsát sem.

0

Kijavították a magyar fejlesztésű Platoon játékmenetének sokat kritizált elemeit

2003. január 11. 14:42

Újabb javítócsomag jelent meg a Strategy First és a Monte Cristo által kiadott, magyar fejlesztésű Platoon stratégiai játékhoz. A 2 MB-os patch azt a két elemet javítja ki a játékmenetben, melyek a legtöbb kritikát kapták a sajtóban. Az egyik a küldetés közbeni mentési lehetőségek hiánya, a másik pedig az amerikai katonák mesterséges intelligenciája.

0

Füstbe mentek az AMD és a UMC közös tervei

2003. január 9. 09:15

[EE Times] Az AMD és az IBM tegnap jelentette be, hogy a jövőben együttműködnek a fejlett félvezetőgyártási technológiák fejlesztésében. A megállapodás egyben a tavaly februárban létrejött AMD-UMC partnerség lezárását is jelenti.

0

Az AMD és az IBM együttműködik a gyártástechnológia fejlesztésében

2003. január 8. 19:14

Az AMD és az IBM ma közös sajtóközleményben jelentette be, hogy együttműködnek a jövőben bevezetésre kerülő fejlett félvezetőgyártási technológiák fejlesztésében. A két vállalat kutatói az IBM East Fishkill-i központjában együtt munkálkodnak majd a 65 és 45 nanométeres gyártástechnológia kidolgozásán.

0

Június 30-án megszűnik a Windows NT4 és a Windows 98 támogatása

2003. január 7. 14:11

A Microsoft június 30-án megszünteti a Windows 98 és Windows NT4 operációs rendszerek támogatását, ezért várhatóan az első félév során a szokásosnál is több Windows operációs rendszer és Office szoftver fogy majd, ami jelentős hatással lehet a Microsoft pénzügyi eredményeire.