Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Ismét nyereséges a Red Hat, a cég a várakozások szerint zárta a negyedévet

roberto, 2003. június 18. 09:03
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Red Hat kedden nyilvánosságra hozta legutóbbi

A Red Hat kedden nyilvánosságra hozta legutóbbi pénzügyi negyedévének eredményeit. A május 31-én véget ért első negyedévet a vállalat 27,2 millió dolláros forgalom mellett másfél millió dolláros, részvényenként 1 centes nettó nyereséggel zárta. Ez 5 százalékos növekedést jelent az előző negyedév 25,9 millió dolláros forgalmához képest, és 39 százalékos forgalomnövekedést éves szinten. Az eredmények összhangban vannak mind a Red Hat, mind az elemzők várakozásaival, a cég még az előző negyedév végén közölte, hogy a májusban záruló első negyedévben 27-27,5 millió dolláros bevételre és részvényenként 1 centes profitra számít.

A negyedév legfontosabb eseményei közé tartozik, hogy a Red Hat vállalati Linux termékvonalához, az Enterprse Linuxhoz kapcsolódó éves előfizetések száma 10 százalékkal, 23500-ra nőtt. A vállalati Linux-technológiákból származó bevétel az előző negyedévhez képest 14 százalékkal, éves szinten pedig 104 százalékkal 12,3 millió dollárra nőtt, eközben a beágyazott rendszerekből származó bevételek csökkentek, ám Matthew Szulik, a Red Hat elnök-vezérigazgatója szerint a beágyazott termékek piaca továbbra is fontos szerepet kap cége hosszú távú stratégiájában.

Szulik a Red Hat új, a vállalati termékvonalat és a Red Hat Network szolgáltatásait előtérbe helyező stratégiájára utalva elmondta, hogy a cég "ezt az évet annak az útnak a folytatásával kezdi, amelyre tavaly lépett". Amint arról korábban már beszámoltunk, a Red Hat az általános célú, internetről szabadon letölthető Red Hat Linux operációs rendszereihez csupán egyetlen évig biztosít terméktámogatást, míg a Red Hat Enterprise Linuxokhoz maximálisan öt évig igényelhetők frissítések és biztonsági javítások.