Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

2005-ben érkeznek az új játékkonzolok

Barna József, 2003. június 03. 18:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Internetes források beszámolói szerint a Nintendo 2005 tavaszán dobja piacra következő generációs GameCube játékkonzolját. Az értesülések a japán vállalat terveibe beavatott játékfejlesztő cégektől származnak.

Internetes források beszámolói szerint a Nintendo 2005 tavaszán dobja piacra következő generációs GameCube játékkonzolját. Az értesülések a japán vállalat terveibe beavatott játékfejlesztő cégektől származnak.

A hírek szerint az új GameCube 2005 elején kerül forgalomba Japánban. Ezen kívül azonban semmiféle adat nem látott napvilágot az új konzollal kapcsolatban, így még pletykák sem tudhatók annak specifikációiról. Jelenleg csupán az ismert, hogy idén márciusban az ATI és a Nintendo újabb technológiafejlesztési megállapodást kötött egymással, amely számos szakértő szerint a következő generációs GameCube grafikus rendszerének fejlesztésére vonatkozik. Amint köztudomású, az ATI fejlesztette ki és szállítja a GameCube játékkonzol grafikus megjelenítéséért felelős Flipper chipet.

A fejlesztők értesülései egybevágnak a Nintendo elnökének korábbi nyilatkozatával. Satoru Iwata még az év elején közölte, hogy az első generációs GameCube viszonylagos gyenge szereplése ellenére sem hagyja el a vállalat az otthoni játékkonzolok piacát, és az új GameCube 2005-ben kerülhet piacra.

A jelenlegi tervek szerint szintén 2005-ben látna napvilágot a piacvezető Sony következő generációs PlayStation modellje és az új Microsoft Xbox is. A PlayStation 3 megjelenésének időpontja azonban egyelőre bizonytalan, mert az abban bemutatkozó -- az IBM és a Toshiba által fejlesztett -- Cell processzor fejlesztési munkálatai lassan haladnak. A Celltől ugyanakkor hatalmas teljesítmény várható: a Sony állítása szerint nagyobb számítási teljesítménnyel rendelkezik majd, mint a Garri Kaszparovot sakkban legyőző IBM Deep Blue szuperszámítógép.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.