:

biztonság archívum - 2003 május

2003
május

0

Megnyílt az Apple Magyarország új webáruháza

2003. május 27. 12:33

Május 27-től a www.apple.hu oldalon érhető el a megújult Apple Áruház, melynek elkészítésével Magyarország piacvezető internetes áruházát, a FOTEXNetet bízta meg az Apple Magyarország.

0

Új meghajtóprogram tölthető le a Turtle Beach Santa Cruz hangkártyához

2003. május 26. 17:37

[3DSoundSurge] Több mint egy évnyi hallgatás után újabb meghajtóprogramot adott ki a Turtle Beach a vállalat Santa Cruz nevű, Cirrus Logic 4130 DSP-t alkalmazó hangkártyájához. A béta állapotú drivert csak vállalkozó kedvű felhasználóknak ajánljuk jó szívvel, bár a readme alapján elég sok hibajavítást tartalmaz ahhoz, hogy minden kártyatulajdonosnak kötelező legyen a telepítése.

0

A Hír TV mától mobiltelefonon is nézhető lesz

2003. május 23. 13:19

A mobil multimédia legújabb állomásaként a mai naptól teljes televíziós adás indul mobiltelefonon. A Westelesek semmiről sem maradnak le, akár buszmegállóban vagy sorban állás közben is tájékozódhatnak a nagyvilág híreiről annak köszönhetően, hogy elsőként a legnagyobb mobilszolgáltatónál arra alkalmas mobiltelefonnal a Hír TV adása élőben is elérhető majd.

0

Gartner: tavaly az IBM került az adatbázis-piac élére

2003. május 23. 10:20

[IDG] A Gartner által szerdán közzétett jelentés szerint tavaly a relációs adatbázis-kezelő szoftverek új licenceinek eladásából származó globális árbevétel 6,6 milliárd dollárt tett ki, ami 6,9 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi forgalomhoz képest. A piackutató vállalat adatai szerint az IBM a második helyre szorította vissza az Oracle-t.

0

Megjelent az NVIDIA DVD-lejátszó alkalmazásának 2.55-ös verziója

2003. május 22. 16:33

[Clubic.com] Megjelent és az NVIDIA szerveréről letölthető a cég saját fejlesztésű, GeForce videochipjeire optimalizált DVD-lejátszó alkalmazása, az NVDVD 2.55-ös verziója. Az új verzió hibajavításokat, optimalizációkat és további fejlesztéseket nyújt. Az NVDVD 2-es verziója nem ingyenes, a weboldalról csak a próbaverzió tölthető le, melyet később regisztrálni kell.

0

Jelentősen csökkenő nyereséggel zárta pénzügyi évét a Nintendo

2003. május 22. 10:58

A tavalyinál 36,8 százalékkal alacsonyabb nyereséggel zárta március 31-én véget ért pénzügyi évét a Nintendo. A japán konzolgyártó vállalat közleménye szerint a drasztikusan csökkenő eredmény hátterében az erős konkurencia, valamint a GameCube konzolok vártnál gyengébb értékesítési adatai állnak.

0

Megjelent a McAfee Security ePolicy Orchestrator 3.0-ás verziója

2003. május 20. 16:03

[Szezám] A Network Associates McAfee Security részlege elkészítette az ePolicy Orchestrator központi menedzsmentkonzol 3.0-ás verzióját, amely gyors frissítési sebességet és áttekinthetőbb, felhasználóbarát új funkciókat kínál. A termék jól skálázható, szerverenként akár ötvenezer állomás csatlakoztatható hozzá, adminisztrációja és a változtatások átvezetése egyszerű. Az ePolicy Orchestrator központi pro-aktív konzol jelenleg több mint húszmillió rendszer biztonságának menedzselését segíti.

0

A Unisys is forgalmazni fogja a Nokia MMS megoldását

2003. május 19. 15:29

A Unisys Corporation és a Nokia egy olyan megállapodásról számolt be, amely felgyorsítja a multimédiás üzenetküldő szolgáltatás (MMS) világpiaci elterjedését, a távközlési szolgáltatók számára pedig újabb potenciális bevételforrást teremt. A megállapodás értelmében a Unisys a mobilszolgáltatók számára világszerte árulja és forgalmazza majd a Nokia MMS megoldását. Az MMS megoldás egy hónapon belül elérhető lesz a Unisysnél.

0

A DivX kodek 3.xx verzióit is támogatja az Xcard dekóderkártya legújabb meghajtóprogramja

2003. május 19. 13:34

Meglepő és tőle szokatlan módon a Sigma Designs betartotta ígéretét. Az Xcard MPEG-4 dekóderkártyához kiadott legújabb béta meghajóprogram támogatást nyújt a DivX kodek 3.xx verzióihoz is. A 3.11-es verzió egyes vélemények szerint az egyik legjobb képminőség elérését teszi lehetővé, az azt követő 4-es, 5-ös változatok mellett is.

0

A játékeladások csökkentek az USA-ban az első negyedévben

2003. május 13. 10:43

Az NPD Group piackutató vállalat hétfőn közzétett adatai szerint a videojáték-hardverek, szoftverek és kellékek amerikai eladásai csökkentek az első negyedévben az előző év hasonló időszakához képest, mivel a játékkonzolok árcsökkentéseinek hatása nagyobb volt, mint a forgalom volumenének emelkedése.

0

Az IBM félvezetőgyárat épít az AMD részére?

2003. május 12. 11:10

A pletykák szerint az IBM félvezetőgyárat fog építeni az AMD részére. Iparági hírforrások arról számoltak be, hogy a Nagy Kék mikroelektronikai részlege egy 300 milliméteres wafereket feldolgozó, 100 nanométeresnél kisebb csíkszélességet alkalmazó üzemmé alakítja át az East Fishkill-i (NY, USA) Advanced Semiconductor Technology Center nevű létesítményét, amelyet később átad az AMD-nek. Cserébe az AMD processzorokat fog gyártani az IBM részére. A vállalatok nem kommentálták a hírt.

0

Túl az egymillión a Vodafone hazai előfizetői tábora

2003. május 8. 15:36

A Vodafone három és fél év után május hónapban köszönthette egymilliomodik hazai ügyfelét. 2003 első negyedévében a Vodafone volt a piacvezető, több új előfizetőt szerzett ebben az időszakban, mint a két konkurens mobilszolgáltató együttvéve.

0

Interjú az informatikai biztonságról

2003. május 8. 09:55

Az ICON Rt. nemrégiben indította el az ICON Menedzselt Biztonsági Szolgáltatást, amely gyakorlatilag egy biztonsági távfelügyeleti rendszer. Ennek kapcsán a vállalat IT biztonsági üzletágának üzletfejlesztési igazgatójával, Keleti Arthurral beszélgettünk.

0

Közel 20000 Inspiron notebook alaplapját cseréli ki a Dell

2003. május 5. 19:26

[News.com] Csúcsforgalmat tapasztalhatnak a Dell szervizközpontjaiban a felhasználók, a vállalat ugyanis közel 20000 Inspiron márkájú notebookját kénytelen visszahívni a modellekbe szerelt hibás alaplapok miatt. A hibás alaplapok a texasi vállalat november és december közepe között gyártott Inspiron 2650 laptopjaiba lettek beszerelve.

0

Új alkalmazási modullal bővült az Oracle E-Business Suite

2003. május 5. 12:53

[NetAktív] Az Oracle a Complex Maintenance, Repair and Overhaul (MRO) nevű modullal bővítette az E-Business Suite alkalmazásegyüttest. Az új modul a szállítói lánc integrációjának teljes körű támogatásával segíti a vállalatokat karbantartási tevékenységeik optimalizálásában. Az integrációs lehetőségek és funkciók kihasználásával a vállalatok számottevően csökkenthetik készletszintjüket és az átfutási időket, valamint javul az alkatrészellátás és termelésütemezés, ami további költségmegtakarításokat eredményez. A bejelentésre a floridai St. Lauderdale városában rendezett MRO 2003 konferencián került sor.

0

Felvásárlási pletykák miatt jelentősen emelkedett a Sun részvényárfolyama

2003. május 5. 08:18

Pénteken ködös akvizíciós híresztelések hatására erősen emelkedett a Sun Microsystems részvényárfolyama. Mértékadó vélemények szerint azonban teljesen valószínűtlen az, hogy a vállalat felvásárlás célpontjában állna. A cég közölte, hogy nem kommentálja a piaci spekulációkat.

0

A Microsoft erősíti kapcsolatát a német belügyminisztériummal

2003. május 2. 11:40

A nyílt forráskódú szoftverek használata melletti elkötelezettségét több alkalommal hangsúlyozó német kormány a héten hosszú távú informatikai együttműködési megállapodást írt alá a Microsofttal. A megegyezés egyebek mellett lehetővé teszi a közintézmények számára a szoftvervállalat termékeinek kedvező áron történő beszerzését.