biztonság archívum - 2003 július

2003
július

0

A Dell eltávolította weboldaláról az Axim X5 tenyérgépek szoftverhibáját javító csomagot

2003. július 31. 11:46

A Dell átmenetileg eltávolította weboldaláról azt a szoftverfrissítést, amely a Windows Mobile 2003 operációs rendszert futtató Axim X5 kéziszámítógépek teljesítményét hivatott javítani. A vállalat ezért kényszerült erre a lépésre, mert szemfüles felhasználók a csomagot átalakítva Pocket PC 2002 szoftver futtató tenyérgépük frissítésére használták fel és így ingyen jutottak a Microsoft legújabb mobil operációs rendszeréhez. A Dell szerdán tette elérhetővé a javítást, azonban még a nap folyamán eltávolította a frissítőcsomagot.

0

Tízezer domainnév az Interware-nél

2003. július 30. 12:38

Az Interware Rt.-nél regisztrált és fenntartott domainnevek száma 2003. július végén haladta meg a tízezret. Jelenleg Magyarországon, csak az Interware Rt. tart fenn 10 000-nél több domainnevet. A számos domainregisztrációra magyarázatul szolgál, hogy az Interware a szerverhosting üzletágával piacvezetőnek számít a honi internetszolgáltatók között.

0

Azonosította az Axim X5 kéziszámítógépek szoftverhibáját a Dell

2003. július 21. 10:50

A Dell bejelentette, hogy megtalálta azt a szoftverhibát, amelynek eredményeképp a Windows Mobile 2003 operációs rendszert futtató Axim X5 kéziszámítógépek teljesítménye lecsökkent. A tenyérgépek vásárlói arra panaszkodtak, hogy a Windows Mobile 2003 operációs rendszer rendkívül lassan töltődik be, illetve egyes programok indulása is szokatlanul sok időt vesz igénybe.

0

Novell, IBM és SuSE: együttműködés a Linux jegyében

2003. július 11. 09:11

A Novell Magyarország, az IBM Magyarországi Kft. és a SuSE Linux magyarországi képviselete tegnap jelentette be megállapodását, amely szerint az IBM vállalati ügyfelei számára elérhetővé teszi a Novell Linux termékvonalát, többek között a Novell Nterprise Linux Services megoldásokat. A Novell szintén tegnap számolt be arról, hogy a jövőben az összes hálózati szolgáltatását portolja Linux szerver operációs rendszerekre.

0

A VIA hazai pályán is pereskedik

2003. július 8. 11:46

[Dow Jones] A VIA Technologies tegnap közölte, hogy Tajvanon is beperelte az optikai meghajtókban használt vezérlőchipek piacán vezető MediaTeket. A vád szerint a MediaTek megsértette a szigetországban bejegyzett egyes VIA-szabadalmakat.

0

HP Superdome szerverek a Magyar Külkereskedelmi Banknál

2003. július 4. 17:52

A Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. (MKB) a HP-t választotta az új integrált számlavezető rendszeréhez szükséges informatikai infrastruktúra szállítójául. Az erről szóló megállapodást Erdei Tamás, az MKB Rt. elnök-vezérigazgatója, Peter Blackmore, a HP első alelnöke és dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója írta alá ünnepélyes keretek között.

0

Írországban nyit innovációs központot az Intel

2003. július 1. 14:24

[Mmd] Charlie McCreevy ír pénzügyminiszter bejelentette, hogy az Intel a Kildare megyében található leixlipi létesítményében informatikai innovációs központot hoz létre. A központ az élvonalbeli, innovatív IT