Szerző: roberto

2003. június 13. 23:23

Elkészült a Linux kernel 2.4.21-es verziója

[HWSW, kernel.org] Nyolc kiadásra jelölt változat után ma megjelent a Linux kernel 2.4.21-es stabil

[HWSW, kernel.org] Nyolc kiadásra jelölt változat után ma megjelent a Linux kernel 2.4.21-es stabil verziója. A változások listája -- az előző kiadáshoz hasonlóan -- rendkívül hosszú, számtalan apró frissítés, javítás, valamint néhány újabb hardver támogatása került be a kódba, továbbá jó néhány biztonsági rést is betömtek a fejlesztők, gyakorlatilag nem maradt érintetlen szinte semmi a tavaly novemberi 2.4.20-as kiadás óta. Az előző verzió forráskódját frissítő patch, illetve a teljes forráskód egyaránt a kernel.org-ról tölthető le, azonban most is tanácsos valamelyik hivatalos tükörszervert használni.

Mivel az utóbbi évben többször is előfordult, hogy bizonyos programok (sendmail, tcpdump) forráskódja a fordítás során aktiválódó, a fordítást végző felhasználó jogaival futó trójai programot tartalmazott, a kicsomagolási eljárást minden forráskódot tartalmazó csomag esetén érdemes a kód ellenőrzésével kezdeni. A kernel esetében a GPG-vel tudjuk ellenőrizni a csomaghoz tartozó aláírást, részletes útmutató a kernel.org-on olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról