:

Szerző: roberto

2003. június 25. 08:42

Linus Torvalds nem számít nagy változásokra

[eWeek] Linus Torvalds, a Linux vezető fejlesztője az elmúlt héten

[eWeek] Linus Torvalds, a Linux vezető fejlesztője az elmúlt héten interjút adott az eWeeknek, és elmondta, hogy a munkahelyváltással kapcsolatban nem számít olyan változásokra, amelyek kihathatnának a kernel fejlesztésével összefüggő munkájára. Amint arról korábban beszámoltunk, a finn programozó megválik a Transmetától, hogy az Open Source Development Lab munkatársa legyen. Torvalds elmondta, hogy elégedett a készülő 2.6-os kernellel, már csak hibajavításokat végeznek rajta, ám ez gyakran átfordul kódtisztításba, aminek szerinte még nincs itt az ideje, viszont hamarosan elkészülnek az első "pre" címkével ellátott kernelek, így bátorítják az embereket az új kód tesztelésére.

Az SCO Group IBM ellen beadott keresetének már része az a néhány sor is, amelyben a cég azt állítja, hogy a rendszermag vezető fejlesztője nem törődik azzal, hogy honnan érkezik a kernelbe új kód. Torvalds ezzel kapcsolatban kihangsúlyozta, hogy a teljes iparágon belül a Linux fejlesztési folyamata a legátláthatóbb, senki sem tudná bemutatni hasonló részletességgel a kódjának fejlődését, és ahogy újabb és újabb morzsákat hoz az SCO nyilvánosságra, egyre világosabbá válik, hogy itt szó sincs az SCO szellemi tulajdonának megsértéséről, az ügy alapja az SCO és az IBM közötti szerződés. Az interjúból az is kiderül, hogy Torvalds szakértőként részt fog venni perben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.