Szerző: Vörös Péter

2003. június 28. 13:23

Az EDS tovább erősíti pozícióját a kormányzati szektorban Európában

[Hill and Knowlton] Az EDS pénteken jelentette be azt, hogy a flamand kormány öt éves keretszerződést kötött az EDS-Telindus konzorciummal a teljes informatikai és kommunikációs rendszer (ICT) üzemeltetésére.

[Hill and Knowlton] Az EDS pénteken jelentette be azt, hogy a flamand kormány öt éves keretszerződést kötött az EDS-Telindus konzorciummal a teljes informatikai és kommunikációs rendszer (ICT) üzemeltetésére.

A szerződés a kormány átfogó informatikai és kommunikációs igényeire terjed ki, melynek összértéke az 5 év alatt a kormány által igénybevett szolgáltatások számától függ. A jelenlegi ICT kiadásokat alapul véve, a szerződő felek közel 449 millió euróra becsülik az öt éves szolgáltatás értékét.

A szerződés értelmében az EDS vezette konzorcium felel a szolgáltatások biztosításáért, amely magában foglalja az alkalmazásfejlesztést, üzemeltetést, hálózatot, biztonságot és végfelhasználói támogatást és a jövőben fejlesztendő ICT infrastruktúrát is. Későbbi időpontban a Flamand közigazgatási intézmények számára is megnyílik a lehetőség hasonló szolgáltatások megvásárlására a keretszerződés értelmében.

"Ez a szerződés jelentős mérföldkő az EDS Belgium életében, hiszen tovább erősíti piacvezető pozíciónkat a belga IT outsourcing területén." -- mondta Yvan Morel de Westgaver, az EDS Belgium ügyvezető igazgatója. "A Telidus-szal együtt nagymértékben hozzájárulunk a belga kormány céljainak eléréséhez, melyek a "Beter Bestuurlijk Beleid" [a Flamand kormányzat működésének, hatékonyságának és átláthatóságának javítására kidolgozott] program keretében valósítják meg az e-kormányzást, ezáltal optimalizálva a lakossági szolgáltatást."

"A Flamand kormánynak számos kihívással kell szembenéznie a közeljövőben. Az állampolgároknak nyújtott szolgáltatások folyamatos fejlesztése egyik kulcsfeladatunk. Ehhez alapvető változásokra van szükség - további innovatív fejlesztések és kezdeményezések az e-kormányzat területén és a Flamand kormány újraszervezése nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy a kormány megfeleljen a jövőbeli politikai feladatkörnek. Az informatikai és kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó partnereink gyors, rugalmas és hatékony reagálása a változó igényekre elengedhetetlen feltétele a kormány által kitűzött célok teljesítésének" -- mondta Luc Chauvin, a Flamand kormány szolgáltatásokért felelős helyettes-államtitkára.

"Magyarország EU-tagságának közeledtével már érzékelhetők hasonló kezdeményezések a hazai kormány részéről is. Az EDS 12 éves magyarországi tevékenysége eredményeként mára kiépítette azt az infrastruktúrát, amely alkalmassá teszi egy hasonló kormányzati igény teljesítésére. Az EDS pozícióját tovább erősíti a kormányzati szektorban meglévő nemzetközi tapasztalata és több országban meglévő számos kormányzati referenciája" -- mondta Ritter Attila, az EDS Magyarország ügyvezető igazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról