:

biztonság archívum - 2003 március

2003
március

0

21 százalékkal estek vissza a tenyérgépek eladásai Japánban

2003. március 28. 10:03

A fogyasztói kereslet jelentős csökkenése, illetve a vállalati érdeklődés folyamatos lanyhasága miatt Japánban tavaly 21 százalékkal esett vissza a kéziszámítógépek piaca -- jelentette a Gartner. A tavalyi évben az országban összesen 680 ezer készülék talált gazdára.

0

Ingyen kipróbálhatók a HP többfunkciós irodai eszközei

2003. március 27. 12:51

[Noguchi] A HP Magyarország első alkalommal hirdeti meg 2003. március 15. és május 31. között tintasugaras, többfunkciós termékeire vonatkozó try & buy akcióját. A vásárlóknak így lehetőségük nyílik arra, hogy a 45 napos határidőn belül visszaadhassák a megvásárolt eszközt, és visszaigényelhessék annak árát.

0

2005 előtt nem várható a Windows Longhorn, 2007-ben érkezhet a Blackcomb

2003. március 20. 16:03

[Computerworld] A korábbi híresztelések ellenére nem kizárható, hogy a Longhorn kódnevű Windows operációs rendszerből készül szerver-változat is -- mondta a Microsoft Windows operációs rendszerekért felelős részlegének alelnöke a Microsoft Management Summit rendezvényen tegnap.

0

3Com: csökkenő veszteség, együttműködés a Huaweijel

2003. március 20. 09:26

[Dow Jones] A 3Com tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A hálózati berendezéseket gyártó vállalat vesztesége jelentősen csökkent. A cég egyben bejelentette, hogy vegyesvállalatot alapít a kínai Huawei Technologieszal annak érdekében, hogy a vállalati piacon jobb eséllyel szállhasson szembe a piacvezető Ciscóval.

0

Továbbra is hiánycikk az 5 Gbyte kapacitású Apple iPod

2003. március 18. 10:44

[CNET] Már közel két hónapja hiánycikk az Apple iPod digitális audiolejátszó legkisebb, 5 Gbyte-os kapacitású változata. A vállalat szerint a hiány csupán átmeneti, azonban még a cég képviselői sem tudják, mikor lesz ismét kapható az eszköz.

0

A Gartner szerint piacvezető az Oracle konfigurátor szolgáltatása

2003. március 17. 18:47

[NetAktív] Az Oracle Corporation bejelentette, hogy a Gartner piackutató cég által készített Magic Quadrant (bűvös négyzet) fantázianevű értékelésben , a megrendelésre történő termékkonfigurálást támogató szoftverek kategóriájában az Oracle megoldásai a négyzet piacvezető negyedébe kerültek. A Gartner meggyőződése, hogy 2004-re azok a szállítók, amelyek a konfigurátor szoftvereket nem integrálják szorosan a többi vállalati rendszerrel, 70%-os valószínűséggel kihalnak.

0

Feltörték a Nexus szerverét

2003. március 17. 08:13

Lapunk információi szerint a napok óta gyengélkedő ingyenes tárhelyszolgáltató Nexus szerverét a közelmúltban feltörték. A szerver üzemeltetői napok óta dolgoznak a hackerek okozta károk elhárításán, ám a szerver egyelőre még nem érhető el.

0

A HP tovább növelte részesedését az USA nyomtatópiacán

2003. március 12. 11:56

A HP nemrégiben sajtóközleményben jelentette be, hogy az IDC adatai szerint tovább növelte részesedését az USA nyomtatópiacán. A vállalat 2002 negyedik naptári negyedévében 59 százalékos részesedéssel bírt az Egyesült Államok összevont nyomtatópiacán, és ezzel immár a harmadik soron következő negyedévben sikerült megtartania első helyét, illetve tovább növelnie részesedését az USA-beli printereladások terén.

0

A Symantec bemutatja az internetes támadások elleni korai riasztórendszerét

2003. március 10. 14:47

A Symantec DeepSight Threat Management System 4.0. megjelentetésével a Symantec Corp. ma jelentette be az iparág első, világméretű korai riasztórendszerét. Ez az egyedülálló, korai riasztórendszer kellő időben ad átfogó, távlati áttekintést a cégeknek a világ internetes támadásairól. Gyors elemzései és ellenintézkedései védenek a rosszindulatú fenyegetések ellen. A Deep Sight Threat Management System a Symantec több mint 180 országban levő 19 ezernél több partnerénél található tűzfalakról és behatolás-érzékelő rendszerekről (IDS) származó adatok alapján megjelenésüktől fogva nyomon követi a világ legkiterjedtebb adathálózatán a veszélyeket.

0

Slackware és Mandrake: friss előzetes változatok

2003. március 5. 22:49

A napokban megjelent a Slackware Linux kilences verziójának első kiadásra jelölt változata. A Slackware Linux utolsó stabil változatát, a 8.1-es tavaly júniusban adták ki. A most készülő rendszer az ftp.slackware.com-ról tölthető le, és a hírek szerint az elmúlt néhány hónap minden fontos linuxos újdonságot tartalmazza; a rendszer a 2.4.20-as kernelre épül, megtalálhatóak benne a KDE és GNOME grafikus munkakörnyezetek utolsó kiadásai (KDE 3.1, GNOME 2.2), a múlt héten kibocsátott XFree86 4.3, továbbá a GNU Fordítógyűjtemény (GCC) 3.2.2-es változata.

0

A Microsoft kilépett az OpenGL ARB-ből

2003. március 5. 16:44

A Microsoft a héten közölte a szervezet tagjaival, hogy kilép az OpenGL szabványt felügyelő OpenGL Architecture Review Board (ARB) szakmai konzorciumból. Mindez azt jelzi, hogy a redmondi vállalat a jövőben elsősorban a saját fejlesztésű Direct3D grafikus platformot részesíti előnyben.

0

A digitális fényképezőgépek állományainak egyszerű elérését biztosítja az új Adobe Photoshop bővítmény

2003. március 5. 11:40

[Herald Communications] Az Adobe Systems bejelentette, hogy már kapható a Photoshop Camera Raw és JPEG 2000 bővítménye. A Photoshop Camera Raw bővítménnyel a Photoshopból a Canon, a Fujifilm, a Minolta, a Nikon és az Olympus professzionális és középkategóriás digitális fényképezőgépeinek nyers képformátumához lehet villámgyorsan, és egyszerűen hozzáférni.

0

A HP továbbfejleszti NAS-termékcsaládját és kibővíti adattárolási szolgáltatásait

2003. március 4. 12:17

[Noguchi] A HP a mai napon a NAS- és SAN-környezetek egyesítését célzó üzleti stratégiájába illeszkedő, új fejlesztéseket mutatott be a HP StorageWorks hálózati háttértár-megoldások portfóliójához kapcsolódóan. A vállalat emellett arról is beszámolt, hogy ügyfelei szükségleteinek jobb kielégítése és üzleti produktivitásuk javítása érdekében kibővíti adattárolási szolgáltatásainak és megoldásainak kínálatát.

0

Az IDC szerint a Sun elvesztette vezető pozícióját a UNIX szerverek piacán

2003. március 3. 06:29

[CNET] Pénteken közzétett jelentésében az IDC piackutató vállalat azt állítja, hogy 2002 negyedik negyedévében az IBM és a HP egyaránt 30 százalékos részesedéssel rendelkeztek a UNIX szerverek piacán, a korábbi éllovas Sun Microsystems ezzel szemben csak 28 százalékos részesedéssel bírt, így a harmadik helyre esett vissza a sorban.