Szerző: Vörös Péter

2003. június 23. 00:06

A Microsoft megjelentette az Office 2003 második bétaváltozatának frissítését

A redmondi óriás közzétette az Office 2003 második bétaváltozatának frissítését, amely egyelőre 15 ezer bétatesztelő számára elérhető. A Microsoft történetében ritkaságszámba megy a bétaverzió frissítése, a cég azonban szeretné, hogy a lehető legstabilabb legyen az év második felében megjelenő végső változat.

A redmondi óriás közzétette az Office 2003 második bétaváltozatának frissítését, amely egyelőre 15 ezer bétatesztelő számára elérhető. A Microsoft történetében ritkaságszámba megy a bétaverzió frissítése, a cég azonban szeretné, hogy a lehető legstabilabb legyen az év második felében megjelenő végső változat.

A "Microsoft Office System Beta 2 Technical Refresh" a BetaPlace-en -- a cég bétatesztelőknek szánt weboldalán -- érhető el, közölte pénteken a vállalat. A bétatesztelőket arra kéri a Microsoft, hogy nyújtsanak visszajelzést a második béta változat javításával kapcsolatban. A vállalat azt tervezi, hogy június végéig dönti el, hogy az Office 2003 második béta programban résztvevő összes tesztelőknek is felkínálja-e a frissítést és ha igen, akkor hogyan.

Az áprilisban bejelentett frissítés feladata az volt, hogy kijavítsa azokat a hibákat, amelyeket a tesztelők találtak a cég történetének legnagyobb Office bétatesztelése során. A vállalat szerint a hibák kijavításának köszönhetően az Office 2003 vélhetően úgy fog megjelenni az idén, mintha már tartalmazná az első javítócsomagot.

Az Office 2003 végleges kódja a tervek szerint a harmadik negyedévben fog megjelenni, miután rendkívül sok frissítést kell végrehajtani a második bétaváltozaton. "Sínen vagyunk a frissítés júniusi szállításával" -- mondta június közepén a Microsoft szóvivője, aki azonban azt is hozzátette, hogy ha nem sikerül minden kérdést időben megoldani, akkor a második bétaváltozat megjelenése átcsúszhat a harmadik negyedévre. "Számunkra nem a megjelenési dátum a legfontosabb, hanem az, hogy kiváló terméket jelentessünk meg."

A cég az Office 2003 második bétaváltozatát március elején jelentette be, ezt mintegy 600 ezer másolatban terítette a Microsoft. A vállalat az átlagos Office bétaváltozatokhoz képest kétszer annyi visszajelzést kapott. A Microsoft októberben tette közzé az Office 2003 első bétaváltozatát néhány ezer tesztelő (sokan a cégen belül) számára. A bétaváltozat frissítése viszonylag ritka jelenség, a második bétaverziót általában a megjelenés előtti Release Candidate (RC) változat szokta követni.

Elemzők az Office XP megjelenési ütemterve alapján próbálnak arra következtetni, hogy mikor lesz kapható az Office 2003. Az Office XP első bétája 2000 augusztusában jelent meg, a második béta pedig az év végén. 2001 februárjában adta ki a cég a "Corporate Preview" változatot, a végleges termék pedig május 31-én került piacra, azaz összesen 9 hónap telt el a második béta és a végleges termék megjelenése között.

Ennek alapján a szakértők arra számítanak, hogy a Microsoft a nyár legvégére készül el az Office 2003 végleges változatával és valamikor október-november táján hozza forgalomba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról