biztonság archívum - 2003 február

2003
február

0

A McAfee nagyteljesítményű Webshield modelleket dobott piacra

2003. február 25. 13:10

[Szezám] A Network Associates McAfee Security divíziója bejelentette, hogy megjelent az új McAfee WebShield e1000 készülék, valamint a WebShield e250 és az e500 modellek frissített verziója. A nagyvállalatok számára kifejlesztett új WebShield e1000 a cég közleménye szerint a jelenleg elérhető legnagyobb teljesítményt nyújtja, csaknem 100%-kal több adatot vizsgál át, mint az átjárókat felügyelő konkurens készülékek.

0

Áprilistól lesz kapható az SPV okostelefon újabb generációja

2003. február 25. 10:58

[Clubic.com] Az Orange mobilszolgáltató bejelentette, hogy piacra dobja a cég második Microsoft Spartphone 2002 mobil operációs rendszert használó okostelefonját. A továbbfejlesztett modellt továbbra is SPV márkanév alatt találhatjuk meg a cég kínálatában. Az új telefon áprilistól lesz kapható Franciaországban, Angliában, Dániában és Svájcban.

0

A minisztérium és a Matáv szélesvászna

2003. február 24. 21:14

"Pestiesen szólva: nem semmi" -- kommentálta a Matáv és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közös akcióját az egyik internetszolgáltató vezetője. Cikkünkben azt próbáljuk megvilágítani: miért nem 25 az a százalék, s kit milyen érdekek mozgatnak abban, hogy mégis nagyobbnak tüntessék fel a kedvezményt, mint amennyi valójában.

0

Lovgate: jelszavak után kutat az új féreg

2003. február 24. 15:49

[ Vírus Híradó ] Az új féreg Kínából indult útjára; a február 24-én felfedezett legutóbbi, Lovgate.C nevű változata gyorsan terjed szerte Ázsiában. A C++ nyelven íródott, ASPack módszerrel tömörített programkódot tartalmazó kártevő kétféle terjedési módszert alkalmaz és beépített hátsóajtó komponenssel is rendelkezik.

0

A Symantec új, Dominóra készült vírusellenes és szűrőmegoldással jelentkezik

2003. február 17. 11:17

[Symantec Corporation] A Symantec Corporation ma jelentette be a Symantec AntiVirus/Filtering for Domino-t, mely egyesítve biztosít vírusok elleni védelmet és szűrést a Lotus Notes/Domino adatbázisokon. A Symantec AntiVirus/Filtering for Domino a Solarison, AIX-en, iSeriesen, Linuxon és Windows NT/2000-en futó Lotus/Domino adatbázisokat védi a rosszindulatú tartalomtól és az ártalmas programoktól.

0

Hazánk is állomása volt az IDC biztonsággal foglalkozó konferenciájának

2003. február 14. 18:00

[IDC Magyarország, HWSW] Az időről-időre felbukkanó biztonsági problémák jelentősen hátráltatják az informatikai technológiák fejlődését üzleti és társadalmi szinten egyaránt. Sokan nincsenek még kellően tudatában az információs erőforrások értékének, valamint az információtechnológia válallati és társadalmi folyamatok részévé válásával jelentkező új kockázati tényezőknek.

0

Az Alkotmánybírósághoz fordul az eTel

2003. február 13. 14:41

Az eTel Magyarország önállóan is az Alkotmánybírósághoz fordul a távközlés liberalizációjának megvalósításával megbízott hatóságok mulasztásai és a monopolisztikus piaci viszonyok konzerválására irányuló intézkedései miatt -- jelentette be Budapesten Lukács Tamás, az eTel Magyarország ügyvezető igazgatója.

0

Ellátási lánc intelligencia a SAS-tól

2003. február 13. 10:08

[Press&Inform] A Logicon 2003 alkalmából az üzleti intelligencia terén piacvezető SAS egy új megoldáscsomag bevezetését jelentette be, aminek segítségével megoldhatóak az ellátási lánc problémái. Sok ügyfél fordult a SAS-hoz azért, hogy segítséget kapjon az ellátási láncban rejlő profitlehetőségek és a hatékonyság maximalizálásához. E kérések kielégítésére fejlesztette ki a SAS Supply Chain Intelligence megoldását, ami lehetővé teszi az intézmények számára, hogy növeljék bevételeiket és csökkentsék költségeiket. Ez a fogyasztói igények pontos előrejelzésével, a beszerzési stratégia javításával, illetve azon lépések azonosításával biztosítható, amelyek a megcélzott ügyfélkör és minőségi szint eléréséhez szükségesek.

0

Az új Audigy 2 meghajtóprogram orvosolja a Hyper-Threading problémát

2003. február 11. 17:41

[3DSoundSurge] Több hibát, kompatibilitási gondot orvosolnak a Creative Asia honlapján megjelent, Audigy 2 hangkártyákhoz készült frissítések. A javítócsomagok többek között a Creative Surround Mixer (3.00.57), Creative Speaker Settings (1.00.56), Creative DVD-Audio Player (1.00.60) és Creative MediaSource (1.00.57) alkalmazásokat frissítik. A cég új WDM meghajtót is letölthetővé tett.

0

Az Entourage új változata már támogatni fogja az Exchange-et

2003. február 11. 15:09

A Microsoft a nyár folyamán nem csak Windows operációs rendszerre adja ki új Office szoftvercsomagját, hanem az Apple Mac gépeken futó változatot is frissíteni fogja. A Mac OS X operációs rendszerre írt Office talán legfontosabb újdonsága, hogy az Entourage e-mail kliens, illetve személyi információkezelő program támogatni fogja a Microsoft Exchange platformot.

0

Az NVIDIA magabiztosan őrzi vezető pozícióját a grafikus chipek piacán

2003. február 10. 10:42

[x-bit labs] A Jon Peddie Research piackutató vállalat közzétette a grafikus gyorsítók piacának negyedik negyedévre vonatkozó adatait. Továbbra is erőteljesen növekedik a chipkészletbe intergrált videovezérlők piaci részesedése, de összességében az NVIDIA biztosan őrzi első helyezését.

0

A beszállítók szerint gyengén alakulnak az Xbox-eladások

2003. február 2. 15:15

[CNET] Egyes alkatrészbeszállítók jelentései szerint a Microsoft Xbox játékkonzol eladásai éppen csak el fogják érni a cég jelenlegi előrejelzéseinek alsó határát. Elemzők úgy vélik, hogy az NVIDIA Xboxszal kapcsolatos forgalma is alacsonyabb lesz a várakozásoknál.