:

Szerző: roberto

2003. június 16. 10:59

A Microsoft leáll a Mac OS-es Internet Explorerrel

A Microsoft a pénteki nyilatkozatok szerint leáll

A Microsoft a pénteki nyilatkozatok szerint leáll az Internet Explorer Mac OS-es verziójának fejlesztésével, mert a cég úgy látja, hogy az Apple-felhasználók igényeit jobban ki fogja szolgálni a linuxos berkekben jól ismert KDE grafikus környezet egyes elemeire épülő Safari webböngésző, amit maga az Apple Computer fejleszt.

Jessica Sommer, a Microsoft termékmenedzsere a CNET-nek elmondta, hogy nem tervezik az Internet Explorer hatos verziójának elkészítését, ugyanakkor továbbra is készülnek majd javítások, biztonsági frissítések a böngészőhöz. Amint arról korábban beszámoltunk, Windows-fronton lesznek ugyan még újabb Internet Explorer-verziók, de azokat a redmondi cég csupán az operációs rendszer részeként fogja kiadni, az utolsó önállóan is telepíthető windowsos változat az IE 6 SP1 volt.

A maximális kompatibilitásra vágyó Mac OS-esek így friss Explorer nélkül maradnak és az Apple sem készült még el a Safari első kiadásával, bár a cég számos tesztverziót bocsátott ki az elmúlt hónapokban. A helyzet azonban nem reménytelen, a nyílt forráskódú webböngészők közül a számos platformon elérhető Mozilla csomagnak természetesen Mac-es változata is létezik, és a program olyan extra funkciókkal szolgálja ki a felhasználókat, mint a böngészés közben felbukkanó reklámablakok blokkolása, a böngészőfülek vagy (az újabb verziókban) a hatékony spam-szűrés.

Az utolsó elérhető Mac OS X-es Internet Explorert, az 5.2.3-ast a Microsoft ma fogja kiadni, a jövő hónapban pedig a Mac OS 9 felhasználói számíthatnak frissítésre. Sommer a hír kapcsán utalt arra is, hogy a leállás nem érinti a Mac-es Microsoft Office termékeket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.