biztonság archívum - 2003 április

2003
április

0

Új pénzügyi befektető az econet.hu részvényesei között

2003. április 29. 13:11

Az econet.hu Informatikai Rt. 23,2 százalékát megvásárolva a társaság egyik meghatározó tulajdonosává lépett elő a Kaptár Rt. A reményteljes működésű, ám tőkehiányos cégek feljavításával foglalkozó befektető

0

Jelentősen csökkent a tenyérgépek piaca

2003. április 24. 09:53

A tenyérgépek eladásai jelentősen csökkentek az első negyedévben, miután a vállalatok és a fogyasztók is kevésbé érdeklődtek a készülékek iránt annak ellenére, hogy az új modellek egyre több szolgáltatást nyújtanak egyre alacsonyabb áron.

0

Ingyenesen javítja hibás Cyber-shot P1 digitális fényképezőgépeit a Sony

2003. április 17. 15:42

[News.com] Ingyenes bevizsgálást és javítást ígér a Sony azoknak a Cyber-shot DSC-P1 digitális fényképezőgéppel rendelkező tulajdonosoknak, akik rendellenesen rövid akkumulátoros üzemidőt tapasztalnak a kamera használata közben. A Sony a negatív vásárlói visszajelzések után döntött a készülékek felülvizsgálatáról. A japán gyártó szerdán közölte, hogy a készülékbe jutott por és az oxidáció felelős a töltési idő meghosszabbodásáért és a rövidebb üzemidőért.

0

Catalyst 3750: új kapcsolóplatform Cisco Stackwise technológiával

2003. április 17. 11:55

[NetAktív] A Cisco Systems a Cisco Partnerek Nemzetközi Találkozóján (Cisco Worldwide Partner Summit) mutatta be összeépíthető (stackable) kapcsolóplatformjának új generációját, a Cisco StackWise technológiát alkalmazó Cisco Catalyst 3750 sorozatot. Az új termékcsoport hibatűrése egyedülálló, használata egyszerű, ugyanakkor gigabites teljesítményt nyújt. Segítségével a közepes méretű szervezetek és a vállalati fiókirodák lényegesen megnövelhetik helyi hálózataik (LAN) teljesítményét, és rugalmasan alkalmazkodhatnak a változó üzleti igényekhez.

0

Három év múlva csökken az internetezés költsége

2003. április 14. 09:20

Rövid összefoglaló jelent meg az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) honlapján az Európai Unió információs társadalom programjáról. Az eEurope néven ismert program internetre vonatkozó főbb célkitűzései és a magyarországi helyzet összevetéséből kiderül: a most leginkább óhajtott változások 2006-ra teljesülnek.

0

Két új nagy fényerejű kivetítőt dob piacra az Epson

2003. április 10. 14:38

[Mmd] Az EPSON EMP-7800 elnevezésű, nagy teljesítményű XGA-kivetítője kiválóan alkalmas olyan konferenciatermekben történő használatra, ahol hálózati hozzáférésre van szükség. Elsősorban azok a professzionális szintű felhasználók használhatják ki előnyeit, akiknek különösen fontos a nagy fényerejű (3000 ANSI-lumen) asztali kivetítő és nagy hangsúlyt fektetnek olyan funkciókra, mint például a hálózatban történő használhatóság, vagy a Quick Corner és Wall Shot funkciók.

0

A Dell törölte kínálatából az Apple iPod audiolejátszót

2003. április 10. 10:23

Fél év után a Dell beszüntette az Apple iPod audiolejátszó értékesítését. A döntés okáról egyelőre nem áll rendelkezésre információ, a vállalat képviselője lakonikusan csak annyit közölt, hogy a Dellnek jelenleg nincs joga az iPod értékesítésére, ezért az jelenleg nem rendelhető.

0

Az Apple bemutatta DVD Studio Pro 2 szoftverét

2003. április 8. 18:41

Az Apple az NAB szakkiállításon és konferencián mutatta be az új DVD Studio Pro 2 szoftvert, a professzionális DVD-készítő csomag alapokról újraírt változatát, melyet innovatív szolgáltatásokkal és újratervezett felhasználói felülettel egészítettek ki. A teljesen személyre szabható minták, a teljesen új menüszerkesztő modul, az idővonal-alapú sávszerkesztés lehetősége és a szoftveres MPEG-2 tömörítő teheti ideális választássá a DVD Studio Pro 2 szoftvert mindenki számára, aki professzionális DVD-videó lemezeket szeretne készíteni.

0

EU, informatika, internet -- kérdések és válaszok I.

2003. április 5. 13:14

Olvasóink tehették fel kérdéseiket fórumunkban az Európai Unióhoz való csatlakozást követően várható, a -- szélesebb értelemben vett -- informatikai szektort érintő változásokról. Sorozatunk első cikkében a fogyasztóvédelemmel és a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésekre adott válaszokat közöljük.