biztonság archívum - 2003 november

2003
november

0

Magyarországon is elérhetővé válnak a MessageLabs vírusszűrő, spamszűrő és pornószűrő szolgáltatásai

2003. november 27. 14:36

Együttműködési megállapodást jelentett be a mai napon a MessageLabs, a világ piacvezető kihelyezett e-mail biztonsági szolgáltatója és a filter:max, a magyar anti-spam cég. A filter:max által megszerzett partneri státusz biztosítja a felhasználóknak azt, hogy a MessageLabs kihelyezett e-mail vírusszűrő, spamszűrő és pornókép-szűrő szolgáltatásait hazánkban is igénybe vegyék, és ehhez kapcsolódóan a legmagasabb szintű támogatásban részesüljenek.

0

A Debian Woody második javítókiadásának megjelenése napján több Debian Projekthez tartozó szervert is feltörtek

2003. november 26. 12:12

[Debianplanet, Debian.org] Az elmúlt hét végén, a Debian GNU/Linux 3.0 (Woody) második javítókiadásának megjelenésével egyidőben több, a Debian Projekthez tartozó szervert is feltörtek. A támadás érintette a Debian hibakövető rendszerét, a levelezőlistákat, a projekt webszerverét, CVS-szerverét, sőt a biztonsági frissítések számára felállított rendszert is. A támadók összesen négy szervergépre (gluck, klecker, master és a murphy.debian.org) jutottak be. A Debian Projekt önkéntesei az elmúlt napokban a legfontosabb anyagokat tördelőalgoritmussal való ellenőrzés (MD5 hash) után újra elérhetővé tették. Bizonyos szolgáltatások, például a levelezőlista-archívumok még mindig elérhetetlenek, ám a helyreállítás folyamatosan zajlik, és a hírek szerint több rendszert (murphy, gluck) az alapoktól újratelepítettek. A teljes visszaállíás a tervek szerint a hétvégére várható.

0

SuSE Linux Standard Server magyarul is

2003. november 26. 12:10

[SuSE] Az elmúlt héten a SuSE magyarországi képviselete a SuSE Linux 9.0 piacra dobásával egy időben bemutatta a SuSE Linux Standard Server magyar kiadását. A SuSE UnitedLinux alapú termékcsaládjának legújabb tagjának, a SuSE Linux Standard Server 8 operációs rendszernek a fejlesztése során elsősorban a kis- és közepes vállalkozások igényeit tartották szem előtt. A 32 bites, x86 családba tartozó Intel és AMD processzorokon futtatható szerver operációs rendszer támogatja a kétprocesszoros rendszereket, és széleskörű megoldásokat nyújt az internetkapcsolati, e-mail, fájlkezelési és nyomtatási szolgáltatásokhoz. Ez az első olyan Linux-alapú szervertermék a magyar piacon, amely magyar nyelven telepíthető, használható, adminisztrálható, és amelyhez a teljes körű üzemeltetési dokumentáció és a támogatás is magyar nyelven érhető el.

0

A Samsung átvette a vezetést a flash memóriák piacán

2003. november 20. 12:30

Az iSuppli piackutató vállalat közzétette a flash memória piac harmadik negyedéves helyzetére vonatkozó adatokat. Az eredmények igen érdekesen alakultak, ugyanis a gyártók erősorrendje jelentősen átrendeződött.

0

A Novell csökkenti a Linux felügyeleti költségeket

2003. november 18. 12:13

A Novell bejelentette a Ximian Red Carpet Enterprise 2 elérhetőségét, amely a különböző Linux disztribúciókat futtató munkaállomások és szerverek biztonságos, testreszabható és automatizált

0

A HP vezet az EMEA régió PC-piacain

2003. november 13. 10:14

A HP Magyarország közleményben számolt be arról, hogy az International Data Corporation (IDC) legfrissebb, 2003. harmadik naptári negyedéves kutatása alapján továbbra is Magyarország és az egész EMEA régió piacvezető asztali PC-szállítója, valamint noteszgépszállítója, és tovább növelte részesedését az ipari szabványos kiszolgálók piacán.

0

Az Internet Explorer is képes lesz a pop-up ablakok tiltására

2003. november 12. 10:58

[News.com] Darin Linnman, a Microsoft szóvivője megerősítette: a Windows XP operációs rendszer jövő év második felében megjelenő második szervízcsomagjában helyet kap az a bizonyos Internet Explorer patch, mellyel a 6-os verziójú böngészőprogram képes lesz az automatikusan megnyíló, úgynevezett pop-up ablakok tiltására.

0

Javítócsomag az ATI Catalyst meghajtóprogram-csomagjához

2003. november 11. 16:04

Meglepő gyorsasággal jelentette meg legújabb javítócsomagját az ATI, melyben a Radeon All-In-Wonder multimédiás videokártyák Catalyst 3.9 meghajtóprogramok alatt tapasztalt, OpenGL felülettel kapcsolatos gondjait orvosolja.

0

Rengeteg hibát javít a legújabb Paint Shop Pro javítócsomag

2003. november 11. 11:34

[Clubic.com] Számtalan hibát javít, jelentősen növeli a teljesítményt és több kényelmi funkciót telepít a Jasc Software által közelmúltban elérhetővé tett Paint Shop Pro frissítés. A népszerű grafikai szoftver verziószáma egy tizeddel 8.1-re nő a patch telepítése után.

0

Megjelent a legújabb DivX videotömörítő kodek macintoshos változata

2003. november 10. 14:18

Miközben a Windows operációs rendszert futtató felhasználók már a további sebességnövekedést hordozó 5.1.1-es videotömörítő kodek megjelenését várják, a DivxNetworks kiadta a Macintosh operációs rendszeren használható változat 5.1-es verzióját. Az új kodek számos, a windowsos verzióból már ismert továbbfejlesztést tartalmaz, miközben több macintoshokon tapasztalt problémát javít.

0

Bluetooth problémákat foltozó szoftverfrissítést adott ki H5450-es és H2200 iPAQ tenyérgépéhez a HP

2003. november 10. 13:27

[infoSync] Szoftverfrissítést adott ki a Hewlett Packard az iPAQ H5450 és H2200 típusú kéziszámítógépekhez. A H5450 ( javítócsomag ) és H2200 ( javítócsomag ) kéziszámítógépek frissítése a Bluetooth-kezelés problémáit hivatott megoldani, a felhasználók visszajelzései szerint ugyanis a Bluetooth stack rendkívül instabil volt, gyakran hibásan működött.

0

Megjelent a Symantec Enterprise Security Manager 6.0

2003. november 7. 14:49

A Symantec ma jelentette be a Symantec Enterprise Security Manager (ESM) 6.0 megjelenését. A szakmai élvonalba tartozó szabálybetartató megoldás több mint 2000 védelmi és sérülékenységi vizsgálatot végez el annak megállapítására, hogy a rendszerek és az alkalmazások jól vannak-e konfigurálva. A megoldáshoz előre beállított, jól bevált eljárások és olyan alkalmazásmodulok is tartoznak, amelyek a vállalati környezetben leselkedő veszélyforrások ellen hatékonyabb védelmet biztosítanak.

0

Újraindult a GameCube gyártása

2003. november 7. 14:08

Az alacsony kereslet és a felhalmozódott raktárkészletek miatt a Nintendo januárban leállította a GameCube konzol gyártását, most azonban újraindította azt. A vállalat nemrégiben jelentősen csökkentette a készülék árát, illetve számos régóta várt új szoftvert adott ki, ami a kereslet látványos növekedéséhez vezetett.

0

A Microsoft vérdíjat tűzött ki a vírusírók fejére

2003. november 5. 12:17

A Microsoft nem kevesebb, mint negyedmillió dollárt fizet azoknak a személyeknek, akik a Blaster és Sobig vírusokat író programozók nyomára vezetik a céget. A vérdíjat a redmondi cég ma az FBI-jal közös sajtótájékoztatón fogja bejelenteni. Ez az első eset, hogy egy vállalat pénzt fizet a számítógépes bűnözők felderítőinek.

0

Egyre kelendőbb a GameCube

2003. november 4. 10:31

[WSJ] A Nintendo of America tegnap arról számolt be, hogy a szeptemberi árcsökkentést követően a GameCube játékkonzol forgalma jelentősen megnőtt az Egyesült Államokban. A japán vállalat ősszel világszerte jelentős mértékben, esetenként 50 százalékkal mérsékelte játékgépének árát, hogy elmozdulhasson a konzolpiac utolsó helyéről.

0

Transport Tycoon Deluxe: retro és újdonság

2003. november 3. 16:10

Talán sokakat meglep, hogy egy meglehetősen régi játékprogramról időről-időre új hírek jelennek meg, de úgy tűnik, a Transport Tycoon-reneszánsz nemhogy lecsengőben lenne, hanem a most kiadott fejlesztéseknek köszönhetően új erőre kaphat. Megjelent ugyanis az eredeti játékot feljavító TTDPatch 2-es verziója, ami nem csak apró ötletekkel, hanem a grafikai elemek kiegészítésével is elkápráztatja a rajongókat.

0

Vállalati megoldásokat fejlesztő céget vásárol a Symantec

2003. november 3. 10:47

A Symantec és az ON Technology Corp. ma bejelentette, hogy igazgatótanácsaik jóváhagyták az ON Technology Symantec általi, körülbelül 100 millió dollár értékű készpénzügylet keretében történő megvásárlását. Az ON Technology vállalatiinfrastruktúra-kezelő megoldásai tovább erősítik a Symantec meglevő vállalatkezelési üzletágát, és ideális kiegészítői lesznek a cég vállalatvédelmi üzletágának.