Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 06. 10:13:45

A Gartner szerint továbbra is a Sun vezeti a UNIX-szerverek piacát

[Sun, HWSW] A Sun Microsystems ma bejelentette, hogy a Gartner Dataquest piackutató vállalat által készített felmérés szerint továbbra is vezeti a UNIX+Linux szerverek piacát.

[Sun, HWSW] A Sun Microsystems ma bejelentette, hogy a Gartner Dataquest piackutató vállalat által készített felmérés szerint továbbra is vezeti a UNIX+Linux szerverek piacát.

A Gartner adatai szerint a Sun leszállított rendszerek tekintetében 24,2 százalékos részesedéssel bírt az első negyedévben, bevétel tekintetében pedig a piac 29,5 százalékát birtokolta. A Sun a megelőző negyedévhez képest növelni tudta a forgalom alapján számított piaci részesedését, miközben a két legnagyobb versenytárs részesedése csökkent -- állítja a Gartner.

A UNIX-szerverek piacán a Sun Microsystems a leszállított rendszerek alapján 52 százalékos részesedést szerzett, forgalom alapján pedig 34 százalékot birtokolt. A leszállított UNIX-szerverek számát tekintve a Sun részesedése nagyobb, mint a három legnagyobb vetélytársé összesen.

A Gartner adatai ellentmondanak az IDC piackutató vállalat által nyilvánosságra hozott adatoknak, utóbbiak szerint ugyanis a Sun részesedése a UNIX-szerverek piacán darabszám szerint 46 százalék, forgalom alapján pedig 31,5 százalék volt. Az IDC adatai szerint a UNIX-szerverek piacán az első negyedében a HP volt a piacvezető.

A Sun szerint a kedvező eredmények mögött a februárban bemutatott Sun Fire V1280 szerver sikere, valamint a Sun Fire V880 szerver iránti keresletnövekedés áll. A nyolcprocesszoros Sun Fire V880 szerver eladásai a megelőző negyedévhez képest kétszámjegyű százalékkal növekedtek -- állítja a Sun.

A vállalat kiemelte, hogy különösen büszke az egyprocesszoros rendszerek piacán elért növekedésére. Ebben a kategóriában a legsikeresebb termék a Sun Fire V120 volt, amelyből az előző negyedévhez képest 19 százalékkal többet adott el a Sun, a gépeken elért árbevétel pedig 21 százalékkal növekedett.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 11:53

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.