Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

15 éves születésnapját ünnepli az ICON Rt.

Bodnár Ádám, 2003. március 20. 13:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Mmd] Az ICON Számítástechnikai Rt. idén ünnepli

hirdetés
[Mmd] Az ICON Számítástechnikai Rt. idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. A vállalat a hazai informatika egyik legjelentősebb szereplője, teljesítménye a hazai informatikai körökben példamutató. Az elmúlt 15 évben a cég a rendszertelepítéstől indulva fokozatosan jutott el a megoldásszállításig, melynek egyaránt fontos része az infrastruktúraépítés, az üzemeltetés és az informatikai biztonság.

A vállalat életének fontosabb állomásai a következők voltak:

 • Az ICON adta el az első Sun munkaállomást Magyarországon (1991)
 • A ICON szállította az első központi magyarországi levelező szervert, amit a SZTAKI üzemeltetett (1992)
 • Az ICON vezető szerepet játszott a magyar egyetemi Internet kialakításában (1992-93)
 • Az ICON hozta létre az első hazai kereskedelmi web-et (1993)
 • Az ICON installálta az első hazai tűzfalakat (1994)
 • Az ICON telepítette az első magyarországi Netscape Enterprise Server-t a MEH számára (1995)
 • Az ICON fejlesztette ki az első Internet alapú adatszolgáltató rendszert a KSH számára (1996)
 • Az ICON a Netscape hazai Master VAR-jaként aktív szerepet vállalt a Netscape magyarországi elterjesztésében (1996-97)
 • Az ICON vezette be az első magyarországi nagyvállalati Intranet megoldást, amely a Dunaferr 23 cégét köti össze (1996)
 • Az ICON fejlesztette ki az első workflow alapú megoldást a helyhatósági szektor számára (1997)
 • Az ICON kötötte az egyik első, IT-infrastruktúra teljes körű üzemeltetéséről szóló magyarországi Outsourcing szerződést a PanTel-lel (1998)
 • Az ICON telepítette az első hazai ORACLE workflow-megoldást (1999)
 • Az ICON a felhalmozott IT-biztonsági szaktudásra alapozva létrehozta a "BIZTOS.PONT" IT-biztonsági bemutató központot, valamint kifejlesztette az első magyarországi PKI-alapú SmartCard megoldást (Hydra) Win2K környezetre (2000)
 • Az ICON alakította ki az első hazai SunRay alapú "thin client" rendszert (2000)
 • Az ICON fejlesztette ki az első magyarországi Lotus Domino workflow alapú alkalmazást (2000)
 • Az ICON dolgozta ki és valósította meg az első nagyvállalati szintű Win2000 migrációt a TVK-nál (2000-2001)
 • Az ICON megszervezte az első, máig egyetlen minden nagy gyártó részvételével lezajlott -- EMC, IBM, HP, Sun -- adattárolási seregszemlét (2001)

Kitartó munkával, az ügyfelek igényeire való odafigyeléssel, folyamatos fejlesztéssel az ICON olyan szolgáltatás-portfóliót alakított ki, amely mind a múltban, mind a belátható jövőben átlag feletti növekedést biztosít. A cég tradicionálisan gyártó és platform független, ám preferált partnere a legnagyobb világcégeknek. (HP, SUN, Oracle, IBM, Microsoft, EMC, Symantec, Network Associates).

Az ICON Számítástechnikai Rt. 2002-ben 4,7 milliárd forint árbevételt ért el, szemben az egy évvel korábbi 3,9 milliárd forinttal. Az ICON az elmúlt három évben mindig szerepelt a Deloitte & Touche 50 leggyorsabban fejlődő közép-európai high-tech vállalkozást felsoroló listáján, s 1999 óta átlagosan évi 50 százalékos növekedést produkált. Regionális elismerései mellett 2002-ben az ICON első alkalommal felkerült a Deloitte & Touche által összeállított, Európa 500 leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatát felsoroló "2002. European Technology FAST 500" listára is.

A cég operatív vezetését 15 év után az igazgatóság elnöki posztjára cserélő Salamon Márton szerint 2002-ben mind az ICON mind az informatikai piac életében egy korszak lezárult. "Egy folyamatosan bővülő, új és újabb lehetőségeket kínáló, forrongó piac helyett egy visszafogottan növekvő, érettebb, a hozzáadott értéket igénylő és elismerő informatikai piac alakult ki. A hangsúly az ICON-ban is fokozatosan áthelyeződik az évi 50-70%-os növekedés menedzseléséről a folyamatok, a minőség javításának menedzselésére."

Az ICON -- összhangban azzal az elhatározással, hogy továbbra is a piaci átlag fölött teljesítsen -- idén 30 százalékkal kívánja növelni forgalmát, illetve azon belül a hozzáadott értéket. A növekedési tervek teljesítésében fontos mérföldkő az a belső átszervezés is, amely révén munkatársaik már nem technológiai, hanem iparági alapon közelítik meg a piacot, illetve amelyek növelik az ICON eredményközpontúságát.

Az ICON új fejlesztésekkel is meg kíván jelenni a közeljövőben a piacon: terveik között szerepel például a 2000-ben kifejlesztett, majd 2002 végén továbbfejlesztett intelligens kártya alapú biztonsági megoldások piaci terjesztése, a távfelügyeleti megoldások és a biztonsági rendszerek felügyeletének bevezetése, valamint az infrastruktúra üzemeltetési tanácsadás kibővítése. Az új tárolótechnológiák (SAN, NAS) hazai terjesztésében is jelentős szerepet kívánnak játszani.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!