Szerző: roberto

2003. március 14. 07:56

Megjelent a Mozilla böngészőprogram-csomag 1.3-as verziója

[Mozilla.org] Megjelent az egyik legjobb nyílt forráskódú

[Mozilla.org] Megjelent az egyik legjobb nyílt forráskódú böngészőprogram-csomag, a Mozilla újabb stabil változata, az 1.3-as verzió. A programcsomag több újdonsággal is szolgál felhasználói számára, ilyen például a levelező komponens friss szolgáltatása, a spamszűrés, illetve a hírcsoportok forgalmának szűrése, vagy a webböngésző képessége a képek átméretezésére (úgy, ahogy az az Internet Explorerben is működik), szerencsére ez utóbbi funkció könnyen kikapcsolahtó.

Valódi újdonság viszont a futásközbeni profilváltás képessége, amit az eszközök menüből érhetünk el (Tools > Switch Profile), és az előző verzió egyik hasznos lehetősége, a gépelés közbeni keresés is kapott egy beállítópanelt. A kódban ezeken túl is rengeteg (körülbelül kétezer) javítás és optimalizáció történt. A Mozilla 1.3 forráskódja mellett a mozilla.org-ról a csomag Windowsra, Linuxra és Mac OS X-re fordított változatban tölthető le.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról