Szerző: roberto

2003. március 5. 22:53

A régi kernel is megújul időnként -- letölthető a Linux 2.2.24

[LWN.net, HWSW, kernel.org] Alan Cox, a Linux kernel előző stabil ágának, a

[LWN.net, HWSW, kernel.org] Alan Cox, a Linux kernel előző stabil ágának, a 2.2-es szériának a karbantartója ma kiadta a 2.2.24-es rendszermagot. Bár a Linux-termékek már évek óta az újabb, a 2.4-es kerneleken futnak, a régi szériának a kisebb szerverekben még egy ideig van létjogosultsága, sőt az egyik nagyobb, konzervatív szoftverpolitikájáról ismert disztribúció, a Debian a mai napi ezt a változatot ajánlja föl alapértelmezett kernelként a telepítés során.

A friss 2.2-es kernel természetesen az apróbb korrekciókon túl nem tartalmaz semmiféle jelentős újdonságot decemberben kiadott elődjéhez képest, a változások listájának talán legfontosabb elemei a különféle ethernet csatolókhoz készült driverek frissítései, és egy AMD-specifikus javítás. A teljes forráskód (15 MB) szokás szerint az ftp.kernel.org-ról tölthető le, az előző verzió forrásfájára húzható, bzip2-vel tömörített patch pedig mindössze 13 KB.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról