Szerző: roberto

2003. március 5. 22:53

A régi kernel is megújul időnként -- letölthető a Linux 2.2.24

[LWN.net, HWSW, kernel.org] Alan Cox, a Linux kernel előző stabil ágának, a

HIRDETÉS

[LWN.net, HWSW, kernel.org] Alan Cox, a Linux kernel előző stabil ágának, a 2.2-es szériának a karbantartója ma kiadta a 2.2.24-es rendszermagot. Bár a Linux-termékek már évek óta az újabb, a 2.4-es kerneleken futnak, a régi szériának a kisebb szerverekben még egy ideig van létjogosultsága, sőt az egyik nagyobb, konzervatív szoftverpolitikájáról ismert disztribúció, a Debian a mai napi ezt a változatot ajánlja föl alapértelmezett kernelként a telepítés során.

A friss 2.2-es kernel természetesen az apróbb korrekciókon túl nem tartalmaz semmiféle jelentős újdonságot decemberben kiadott elődjéhez képest, a változások listájának talán legfontosabb elemei a különféle ethernet csatolókhoz készült driverek frissítései, és egy AMD-specifikus javítás. A teljes forráskód (15 MB) szokás szerint az ftp.kernel.org-ról tölthető le, az előző verzió forrásfájára húzható, bzip2-vel tömörített patch pedig mindössze 13 KB.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 20:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.