Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 4. 12:17

A HP továbbfejleszti NAS-termékcsaládját és kibővíti adattárolási szolgáltatásait

[Noguchi] A HP a mai napon a NAS- és SAN-környezetek egyesítését célzó üzleti stratégiájába illeszkedő, új fejlesztéseket mutatott be a HP StorageWorks hálózati háttértár-megoldások portfóliójához kapcsolódóan. A vállalat emellett arról is beszámolt, hogy ügyfelei szükségleteinek jobb kielégítése és üzleti produktivitásuk javítása érdekében kibővíti adattárolási szolgáltatásainak és megoldásainak kínálatát.

[Noguchi] A HP a mai napon a NAS- és SAN-környezetek egyesítését célzó üzleti stratégiájába illeszkedő, új fejlesztéseket mutatott be a HP StorageWorks hálózati háttértár-megoldások portfóliójához kapcsolódóan. A vállalat emellett arról is beszámolt, hogy ügyfelei szükségleteinek jobb kielégítése és üzleti produktivitásuk javítása érdekében kibővíti adattárolási szolgáltatásainak és megoldásainak kínálatát.

A bejelentésre a több ezer ügyfél és partner részvételével megrendezett, egyhetes HP Enterprise Storage konferencia keretében, a Florida állambeli Orlando városában került sor. A HP StorageWorks NAS megoldásai és adattárolási szolgáltatásai kulcsszerepet játszanak a vállalat ENSAextended stratégiájának megvalósításában, amely az egyedi üzleti szükségleteket követő, szabályozható, rugalmas és bővíthető, adaptív háttértár-infrastruktúra kiépítését kívánja ösztönözni.

A teljes HP StorageWorks NAS portfóliót érintő fejlesztések megnövelt teljesítményt nyújtanak, emelt szintű csatlakoztathatóságot biztosítanak a SAN-infrastruktúra felé, és számos megoldás esetében jelentős árcsökkentést tesznek lehetővé. A HP StorageWorks NAS b2000, b3000 és e7000 mától az ágazatvezető HP ProLiant szervercsalád legújabb technológiáit hasznosítja, ami 20 százalékos maximális teljesítménybővülést eredményez.

Az ipari szabványos elemek alkalmazásának köszönhetően a HP a korábbi generációénál esetenként 42 százalékkal alacsonyabb árszinten kínálja továbbfejlesztett alkalmazásait. A fejlesztések révén a HP stabilan őrzi vezető pozícióját az adattárolási ágazatban, és új piaci mércét állít fel a NAS-megoldások ár-teljesítménye terén.

A HP StorageWorks 8000 új adatútvonal-menedzselő (multi-pathing) szoftverével, a HP NAS Data Path Managerrel elérhető, emelt szintű SAN-csatlakozási és NAS-menedzselési képesség jelentősen megnöveli az ügyfelek számára kínált használati értéket. Az új szoftver a host bus adapterek közötti terhelésátvétel (fail-over), valamint a terheléskiegyenlítés és a teljesítményfigyelés támogatásával javítja a csatlakozási képességet a SAN-környezetek felé. A HP Enterprise Virtual Array (EVA) csatlakozásának nemrég bevezetett támogatása révén a HP StorageWorks NAS gyakorlatilag bármilyen HP SAN-környezettel zökkenőmentesen integrálható.

A szintén ma bemutatott HP StorageWorks SR2122 iSCSI útvonalválasztó költséghatékony módszer az IP-adattárolás meglévő Fibre Channel környezetbe integrálására, és hozzájárul a SAN-beruházások megtérülési idejének csökkentéséhez.

A HP adattárolási szolgáltatásai az üzleti igényekhez jobban igazodó infrastruktúra megtervezésében, kiépítésében, integrálásában, menedzselésében és továbbfejlesztésében nyújtanak segítséget a vállalatok számára. A HP kínálata az alábbi új ás továbbfejlesztett adattárolási szolgáltatásokat tartalmazza:

  • Kritikus szolgáltatások SAN-hálózatokhoz: A SAN-üzemidő és -stabilitás maximálásán, valamint az együttműködési problémák gyakoriságának mérséklésén keresztül növeli a vállalat üzleti produktivitását. Az ágazatban elsőként kínál 100 százalékos standard SAN-csatlakozási garanciát. A HP SAN-képesítéssel rendelkező támogatócsapata 7x24 órában gondoskodik a SAN-hálózatok üzemben tartásáról, és az ügyféllel együttműködve optimális szintű proaktív és reaktív SAN-támogatási szolgáltatásokat biztosít, továbbá valós idejű, biztonságos SAN távtámogatási eszközöket bocsát rendelkezésre.
  • Adatmigrációs szolgáltatás: Segítségével az ügyfél biztonságosan, a napi működés megszakítása nélkül helyezheti át kritikus fontosságú üzleti információit nyílt rendszerekre, valamint nagygépes és vegyes számítástechnikai környezetbe. A szolgáltatás nem csupán a kockázatot mérsékli, hanem gyorsan bevethető, magas rendelkezésre állási szintet garantáló migrációs módszerek alkalmazásával az átállás utáni "éles üzem" megkezdésének idejét is előbbre hozza.
  • Továbbfejlesztett szolgáltatás SAN-hálózat kiépítésére: Olyan rugalmas, skálázható, teljes körűen telepített és konfigurált SAN-hálózatot segít kialakítani, amely révén az ügyfél egyszerűen beillesztheti SAN-megoldásait üzleti folyamataiba, és maximálhatja technológiai beruházásai megtérülését.
  • Továbbfejlesztett szolgáltatás biztonsági mentési és helyreállítási megoldás kiépítésére: A teljes backup integrációs folyamat skálázható és átfogó menedzselésével javítja az üzletmenet folytonosságát, mérsékli a kockázatokat, és gyorsítja az informatikai beruházások megtérülését.
  • HP StorageWorks Mezzanine Backup-Restore megoldások: A HP kedvező árfekvésű, kétfokozatú biztonsági mentési megoldásai on-line biztonsági mentést és gyors rendszer- illetve adathelyreállítást garantálnak. Az ipari szabványos elemeket, valamint független szoftverszállítók (ISV) és a HP szoftvereit alkalmazó megoldások harmonikusan beilleszthetők a vállalat szalagos biztonsági mentési stratégiájába. A teljes körű adatvédelmet nyújtó környezetben a Storageworks köztes biztonsági mentési és helyreállítási megoldás első fokozatú backup eszközként funkcionál, és az elsődleges on-line és a másodlagos szalagkönyvtáras háttértár között helyezkedik el.

A HP megoldásai a HP StorageWorks Modular SAN Array 1000 háttértár rendszer használják köztes backup eszközként. Az MSA 1000 ipari szabványos SCSI meghajtói nagyobb megbízhatóságot, és kétszer-háromszor magasabb teljesítményt nyújtanak a párhuzamos ATA meghajtóknál - a piacon kapható ATA lemezalapú megoldások árához képest versenyképes költségszinten. A 6 TB maximális kapacitású, negyvenkét 146 GB-os meghajtót tartalmazó konfiguráció USA-beli ajánlott kiskereskedelmi ára 0,12 USD/MB.

HP StorageWorks XP háttértár rendszer-család: Az új XP rendszerek minden eddiginél nagyobb rugalmasságot és skálázhatóságot nyújtanak -- 150 TB kapacitás egyetlen rendszeren, új 146 GB-os, 10 000 RPM fordulatszámú meghajtókkal. A 150 TB egyrendszeres kapacitás számottevő megtakarításra ad lehetőséget a menedzselési költségek terén. Mivel a virtuális lemezek számának (LUN) automatikus konfigurálását biztosító, ágazati szinten is egyedülálló támogatás lerövidíti a menedzseléshez szükséges időt, a továbbfejlesztett rendszer a háttértár rendszer konfigurálását és beállítását is egyszerűsíti.

HP StorageWorks EVA: A HP StorageWorks XP család mellett mostantól a HP moduláris EVA-rendszerei is támogatják a nagyobb rugalmasságot és skálázhatóságot nyújtó, 146 GB-os, 10 000 RPM fordulatszámú meghajtókat. Ennek köszönhetően a HP EVA 34 TB kapacitást ad egy kontrollerpárral, szekrényenkénti kapacitása pedig elérheti a 24 TB-ot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról