Szerző: Barna József

2003. január 23. 18:09

A Microsoft felvásárolja a webes alkalmazásokat fejlesztő PlaceWare-t

[Microsoft] A Microsoft a hét elején jelentette be, hogy megállapodott a PlaceWare Inc. felvásárlásáról. A PlaceWare piacvezető az olyan webalapú konferenciaszolgáltatások területén, melyek segítségével az üzleti vállalkozások valós idejű és interaktív prezentációkat, illetve megbeszéléseket tarthatnak az interneten keresztül.

[Microsoft] A Microsoft a hét elején jelentette be, hogy megállapodott a PlaceWare Inc. felvásárlásáról. A PlaceWare piacvezető az olyan webalapú konferenciaszolgáltatások területén, melyek segítségével az üzleti vállalkozások valós idejű és interaktív prezentációkat, illetve megbeszéléseket tarthatnak az interneten keresztül.

A kulcsfontosságú eszközök összevonásával, illetve a közös munkával a két társaság célja az, hogy az ügyfelek számára olyan innovatív és könnyen kezelhető online konferenciaalkalmazásokat nyújtsanak, melyek a valós idejű konferencia-környezetben segítik a felek problémamentes összekapcsolódását. A Microsoft reméli továbbá azt is, hogy partnerei számára olyan fejlett technológiákat lesz majd képes nyújtani, melyek felhasználásával olyan személyre szabott üzleti megoldásokat tudnak kifejleszteni és szállítani, amelyek kihasználják majd a fejlett valós idejű együttműködési funkciókban rejlő lehetőségeket. Mivel a PlaceWare magántulajdonban álló társaság, a megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A biztonsági elemekkel kiegészített és könnyen használható webes konferencia és együttműködési szolgáltatások területén eddig elért eredményei, valamint az internet-alapú üzleti kommunikáció jövőjét illetően a Microsofttal megegyező nézete alapján a PlaceWare ideális partnernek bizonyult az együttműködés kialakításához.

A tranzakció várhatóan 2003 első negyedévében zárul majd le, melynek eredményeképpen a PlaceWare beolvad a Microsoft Information Worker Product Management Groupjába (Informatikai Dolgozók Termékkezelési Csoportja). A Microsoft bejelentette továbbá azt is, hogy új üzletágat indít el Real Time Collaboration Group néven. Az új csoportot az az Anoop Gupta vezeti majd, aki öt éve munkatársa már a Microsoft kutatási részlegének, és nemrégiben lépett elő Bill Gates technikai tanácsadójává. Gupta közvetlenül Mr. Raikes beosztottja lesz. A csoport tervei szerint összehangolja majd a Microsoft különböző, együttműködéssel kapcsolatos kezdeményezéseit, ilyen módon téve lehetővé, hogy az informatikai iparban dolgozók gyorsan és hatékonyan érhessék el azokat az eszközöket és technológiákat, melyek segítségével a munkahelyen belül és kívül is növelhetik termelékenységüket. A PlaceWare szintén ennek a csoportnak lesz majd a tagja.

Mind a Microsoft, mind pedig a PlaceWare várakozásai szerint az integráció zökkenőmentes lesz, melynek során az ügyfelek, illetve a kereskedők sima átállásnak lesznek tanúi, és nem tapasztalnak majd fennakadást a szolgáltatásokban sem. A PlaceWare a felügyeleti jóváhagyásig, illetve a felvásárlási tranzakció lezárásáig önálló társaságként működik majd.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.