Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 10. 15:24

A tavaly eladott kéziszámítógépes szoftverek 97 százaléka Palm OS operációs rendszerre készült

Az NPDTechworld felmérése szerint a tavalyi év során az Egyesült Államokban eladott kéziszámítógép-szoftverek több, mint 97 százaléka a Palm OS operációs rendszerre készült.

Az NPDTechworld felmérése szerint a tavalyi év során az Egyesült Államokban eladott kéziszámítógép-szoftverek több, mint 97 százaléka a Palm OS operációs rendszerre készült.

A kéziszámítógépekre írt programok eladási darabszáma egy év alatt megháromszorozódott, ugyanis 2000-ben 225 ezer ilyen szoftvert adtak el, 2001-ben viszont közel 900 ezret. Ez nyilvánvaló bizonyítéka annak, hogy a gépek tulajdonosai egyre inkább kihasználják a készülékek képességeit és nem csupán "menedzserkalkulátorként" használják őket.

A játékok voltak a legnépszerűbb programok, az eladott szoftverek több, mint harmadát tették ki. Szintén jól fogytak az utazással kapcsolatos programok (útikalauzok, térképek, útvonaltervezők) és a hobby programok, mint amilyenek a borkalauzok vagy az edzésterv-készítők.

A Palm OS operációs rendszer jelenleg a 4.1 változatnál tart, azonban még ebben az évben várható az 5.0 verzió megjelenése, amely széles körű multimédia-támogatást valamint megnövelt biztonságot kínál. Természetesen a Palm OS régebbi változataira írt programok jelentős többsége futni fog az új operációs rendszeren is. A Palm OS-t a piacvezető Palmon kívül többek között a Handspring és a Sony is használja kéziszámítógépeiben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról