Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 4. 12:36

Az Intel ezentúl hivatalosan is támogatja az asztali processzoros notebookok fejlesztését

Távol-keleti információk szerint az Intel a jövőben hivatalosan is támogatni fogja az asztali processzorokkal szerelt notebookok fejlesztését és gyártását.

Távol-keleti információk szerint az Intel a jövőben hivatalosan is támogatni fogja az asztali processzorokkal szerelt notebookok fejlesztését és gyártását.

A vállalat nemrégiben jelentette be, hogy a kereslet javítása érdekében drasztikusan csökkenti a mobil Pentium 4 processzorok árát. Azonban az asztali és mobil változat között továbbra is szignifikáns marad az árkülönbség, ugyanis az asztali változat nem rendelkezik energiatakarékos funkciókkal, így több energiát fogyaszt és nagyobb hőt termel, mint a mobil verzió. A mobil változat tokozásában is eltér asztali társától.

Az asztali processzorral szerelt notebookok a tavalyi év során terjedtek el, jelenleg már a legnagyobb gyártók is kínálnak ilyen modelleket. Az asztali processzoros változatok rendszerint jóval olcsóbbak a mobil chippel szerelt gépeknél, cserébe a felhasználónak nagyobb mérettel, tömeggel és rövidebb üzemidővel kell szembesülnie.

A vállalat a hivatalos támogatáson felül segíteni fogja a notebookgyártókat az asztali processzoros készülékek megtervezésében is, amelynek révén nagyobb piaci befolyást és jobb minőségű termékeket szeretne elérni.

A mobil Pentium 4 lapkák jelenleg 1,6 illetve 1,7 GHz-es kivitelben kaphatók, az asztali változat órajele egészen 2,4 GHz-ig terjed.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.