Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 5. 15:06

Az Intel cáfolta, hogy támogatná az asztali processzoros notebookok fejlesztését

Az Intel cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a jövőben támogatná az asztali processzorokkal szerelt notebookok fejlesztését és gyártását. Mindez csak spekuláció és mint ilyet, nem áll módunkban minősíteni -- mondta a vállalat képviselője.

Az Intel cáfolta azokat a híreket, melyek szerint a jövőben támogatná az asztali processzorokkal szerelt notebookok fejlesztését és gyártását. "Mindez csak spekuláció és mint ilyet, nem áll módunkban minősíteni" -- mondta a vállalat képviselője.

Az asztali processzorral szerelt notebookok a tavalyi év során terjedtek el, jelenleg már a legnagyobb gyártók is kínálnak ilyen modelleket. Az asztali processzoros változatok rendszerint jóval olcsóbbak a mobil chippel szerelt gépeknél, cserébe a felhasználónak nagyobb mérettel, tömeggel és rövidebb üzemidővel kell szembesülnie.

Az Intel nemrégiben jelentette be, hogy a kereslet javítása érdekében drasztikusan csökkenti a mobil Pentium 4 processzorok árát. Azonban az asztali és mobil változat között továbbra is szignifikáns marad az árkülönbség, ugyanis az asztali változat nem rendelkezik energiatakarékos funkciókkal, így több energiát fogyaszt és nagyobb hőt termel, mint a mobil verzió. A mobil változat tokozásában is eltér asztali társától.

A mobil Pentium 4 lapkák jelenleg 1,6 illetve 1,7 GHz-es kivitelben kaphatók, az asztali változat órajele egészen 2,4 GHz-ig terjed.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.