Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 3. 13:06

A Symantec szabadalmat jegyeztetett be az új és ismeretlen vírusok felismerésére szolgáló heurisztikus technológiára

A Symantec Corp., a világ vezető internetbiztonsági vállalata ma bejelentette, hogy az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyirodája (U.S. Patent and Trademark Office) szabadalmi védelmet jegyzett be a Symantec heurisztikus technológiájára (Szabadalmi szám: Egyesült Államok 6,357,008), mely képes az új és ismeretlen vírusok felismerésére a hagyományos vírusazonosító ujjlenyomat nélkül.

[HWSW] A Symantec Corp., a világ vezető internetbiztonsági vállalata ma bejelentette, hogy az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyirodája (U.S. Patent and Trademark Office) szabadalmi védelmet jegyzett be a Symantec heurisztikus technológiájára (Szabadalmi szám: Egyesült Államok 6,357,008), mely képes az új és ismeretlen vírusok felismerésére a hagyományos vírusazonosító "ujjlenyomat" nélkül.

Ez a technológia, mely a Symantec minden átjáró, asztali gép és kiszolgáló vírusvédelmi megoldásának része, szinte bármilyen platformon használható minden, a jelenben és jövőben előforduló vírusveszély elhárítására.

"A Szabadalmi és Védjegyiroda elismerte a Symantec piacvezető technológiáját, mely képes érzékelni és blokkolni a teljesen új vírusok nagyrészét, mielőtt azoknak akár csak esélyük lenne a szaporodásra" -- mondta Rob Clyde Symantec alelnök és technikai vezető. "A Symantec mindig elkötelezett marad amellett, hogy akár a legbonyolultabb rosszindulatú kódok támadása, mint a beágyazott vírusok, ellen is felveszi a harcot a széleskörű Internet biztonsági megoldásaiba beépített innovatív technológiák alkalmazásával."

A hagyományos antivírus szoftverek a vírusokat előzetesen azonosított ujjlenyomat alapján találják meg az állományokban és a lemezeken. Ezzel ellentétben a Symantec szabadalmazott heurisztikus technológiája az új fenyegetést az állományok közvetlen elemzésével, a gyanús tevékenységre utaló nyomok alapján fedezi fel anélkül, hogy ehhez ujjlenyomatra volna szüksége. Ez a rendszer hatékony kiegészítője a hagyományos ujjlenyomat-alapú antivírus szoftvereknek az újonnan felmerülő rosszindulatú fenyegetések ellen, amíg az ujjlenyomat el nem készül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról