Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 23. 11:31

A Symantec fejleszti az első nagyvállalati szintű tűzfalat az IBM eServer iSeries Linux megoldásához

A Symantec Corp. bejelentette terveit az első nagyvállalati szintű, teljes alkalmazásfigyelő proxy tűzfal kifejlesztésére az IBM eServer iSeries Linux megoldásához.

[HWSW] A Symantec Corp. bejelentette terveit az első nagyvállalati szintű, teljes alkalmazásfigyelő proxy tűzfal kifejlesztésére az IBM eServer iSeries Linux megoldásához.

A Symantec Enterprise Firewall for IBM eServer iSeries for Linux kombinálni fogja a Symantec díjnyertes tűzfalmegoldását az IBM középpiaci mainframe-jével, az eServer iSeries-zel. A Symantec Enterprise Firewall biztonsági architektúrája minimalizálja a sérülékenységet és teljes biztonságot nyújt, teljes körű ellenőrzést tesz lehetővé az iSeries nagyvállalati környezetbe belépő és azt elhagyó információk felett.

"Az iSeries ügyfelek egyre fokozódó mértékben bővítik kiszolgálóik képességeit, hogy a feltörekvő E-kereskedelmi és Web-technológiák adta előnyöket kihasználhassák" -- mondta Per Larsen, az IBM eServer megoldások alelnöke. "Az olyan tűzfalmegoldás beépítése közvetlenül a kiszolgálóba, mint a Symantec’s Enterprise Firewall for iSeries on Linux növeli a biztonságot, az önbizalmat és központi kezelhetőséget."

Az összetett Internetes fenyegetések olyan tűzfal-technológiát igényelnek, melyek kifinomultabbak, mint egy hagyományos állapotfigyelő tűzfal. A rejtett fenyegetések ellen, mint a Code Red és a Nimda, nyújtott kiváló védelmét felismerve a Symantec Enterprise Firewall fejlett, teljes alkalmazásszintű ellenőrző motor készítését teszi lehetővé, és a szabályok automatikus szigorítását, mellyel a nagyvállalati hálózatokat ezektől a támadásoktól meg lehet óvni.

"A Symantec Enterprise Firewall for the IBM eServer iSeries Linux offering az iSeries ügyfeleknek a legmagasabb biztonságot nyújtja, mellyel megvédhetik központi üzleti és E-kereskedelmi alkalmazásaikat a nem kívánatos látogatóktól" -- mondta Greg Gotta, a Symantec Corporation mérnöki részlegének alelnöke. "A Symantec Enterprise Firewallt könnyű beállítani, kezelni és karbantartani az intuitív kezelői felületen keresztül. Ezenkívül az adminisztrátor egy központi helyről kezelheti biztonsági szabályzatot a helyi és távoli tűzfalakon egyaránt, valamint biztonsági naplókhoz és kezelői jelentésekhez juthat."

A Symantec Enterprise Firewall kulcsfontosságú eleme a Symantec Enterprise Security-nek, mely technológiát, globális válaszlépéseket és szolgáltatásokat nyújt tetszőleges méretű vállalkozásoknak, hogy saját informatikai biztonságukat kézben tarthassák. A Symantec széleskörű megoldása a legjobb terméket kínálja az átjárók, kiszolgálók és kliensek védelmére tűzfallal, vírusvédelemmel, behatolásdetektálással, sérülékenység-kezeléssel és virtuális magánhálózattal (VPN).

Az ügyfelek előnyhöz jutnak a Symantec globális kutatói hálózata által, mely az ügyfeleket 24 órás azonnali válaszlépés lehetőségével látja el bármilyen biztonsággal kapcsolatos támadás esetén. A Symantec Enterprise Security ügyfeleket ezenkívül az egyik legnagyobb professzionális biztonsági szervezet támogatja, biztonsági tanácsadást, biztonsági oktatást és menedzselt biztonsági szolgáltatásokat ajánlva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról