:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 22. 10:51

Új hálózati tárolóeszköz rendszerek a Compaq kínálatában

[Mmd] A Compaq piacra dobta két új StorageWorks

[Mmd] A Compaq piacra dobta két új StorageWorks Network Attached Storage (NAS) rendszerét, a nagyteljesítményű, piacvezető NAS-termékek új sorának első tagjait. A Compaq hálózatos tárolási megoldásainak széles skálája -- a piac legátfogóbb NAS- és SAN- (Storage Area Network) kínálata -- most már mindenféle méretű vállalat számára tartalmaz vonzó termékeket.

"Egyetlen gyártó sem képes felvenni a versenyt termékeink széles skálájával a teljesítmény, méretezhetőség, egyszerű használat, illetve a SAN/NAS összekapcsolás és a szabványok támogatása terén" -- mondta Olaf Swantee, a Compaq EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika) nagyvállalati tárolóeszköz csoportjának igazgatója. "Legyen szó akár kis- vagy nagyvállalatról, önálló NAS-rendszerről vagy tárolóeszköz-hálózatba (SAN) kapcsolható rendszerről, a Compaq termékcsomagjában megtalálja a megoldást."

A Compaq új termékei a távoli fiókirodák, illetve kisvállalatok számára kialakított StorageWorks NAS S1000 és a NAS-SAN-rendszereiket összefogni kívánó vállalatok részére készített StorageWorks NAS B3000. A Compaq az élen jár a NAS- és SAN-technológiák egyesítésénekk elősegítésében. A társaság már régóta szorgalmazta, hogy a NAS- és SAN- megoldások nyílt platformokra és architektúrákra épüljenek -- sőt, készített is ilyen technológiát. A vállalat Enterprise Storage Network Architecture (vállalati tárolóhálózat-architektúra, ENSA) jövőképe garantálja a hardverkompatibilitást, kimagasló teljesítményt, alacsony üzemeltetési költségeket és a beruházások védelmét.

A B3000 NAS/SAN kettős funkcionalitásával alapszintű, megfizethető, egyszerűen üzembe helyezhető vállalati tárolási megoldást biztosít, amely magas szintű rendelkezésre állást, méretezhetőséget és teljesítményt garantál egy összevont csomagban. A B3000 magába foglalja a StorageWorks MSA1000 munkacsoportszintű tárolóeszköz-hálózatát, amely a NAS/SAN-fúzió és a Universal Network Storage nagyvállalati szintű előnyeit kínálja az üzleti felhasználók új köreinek.

A Compaq StorageWorks NAS S1000 (S1000) egy gyors és egyszerű NAS-megoldás, amely többprotokollos fájl- és tárolóeszköz-kezelést tesz lehetővé munkacsoportok, kisvállalkozások és távoli telephelyek számára. A Compaq könnyen üzembe helyezhető és felügyelhető, kulcsrakész - teljes projektmenedzsmenttel kísért -- hálózati tárolóeszköz-megoldásokat kínál. Az S1000 "helyezd üzembe és feledkezz meg róla" ("plug-and-forget") típusú fájlkiszolgálást biztosít a szalagos tárolást megközelítő áron. 320 és 640 gigabájtos modelljeivel a Compaq a NAS-ügyfelek kényelmét szolgáló teljeskörű csomagot kínál alacsony belépési költséggel, illetve minimális felügyeleti és képzési követelményekkel.

A Compaq új technológiáiról is beszámolt, amelyeket még az idén beépít NAS-terméksorába. Ezek a technológiák a meglévő egyedi NAS-architektúrákat meghaladó teljesítményt és sebességet, valamint a Compaq és egyéb gyártók tárolási környezeteibe való zökkenőmentes integrálhatóságot biztosítanak a Compaq ügyfeleinek.

A szabványok fölényének demonstrálására a Compaq bejelentett egy új technológiát a "világon a leggyorsabb NAS-ához" -- egy szabványos, a függetlenül ellenőrzött teljesítményteszteken a vetélytárs NAS-termékeknél akár kétszer gyorsabb, nyílt szabványalapú, Compaq NAS-rendszerhez. Ezen túlmenően a társaság bejelentette, hogy biztosítani kívánja a Compaq NAS-ok más gyártók tárolóeszköz-hálózataiba való bekapcsolhatóságát, ezzel biztosítva az örökölt és heterogén tárolási környezetek maximális kiaknázását és befektetésvédelmét ügyfelei számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.