:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 30. 15:36

Az NVIDIA vezet a professzionális 3D munkaállomásokba szánt grafikus chipek piacán

Az NVIDIA bejelentette, hogy három piackutató intézet is a Quadro családot nevezte meg a professzionális 3D munkaállomások piacvezető grafikus rendszeréül.

Az NVIDIA bejelentette, hogy három piackutató intézet is a Quadro családot nevezte meg a professzionális 3D munkaállomások piacvezető grafikus rendszeréül.

A Jon Peddie Research jelentése szerint 2001 második félévében a professzionális 3D munkaállomások számára leszállított grafikus kártyák 65 százalékán volt NVIDIA Quadro chip. Az IDC felmérésében az áll, hogy a Quadro2 MXR és Quadro2 EX grafikus kártyák kedvező eladásai révén az NVIDIA a professzionális 3D piac 55 százalékát szerezte meg 2001 negyedik negyedévében. A Gartner jelentése szerint 2001 első félévében az NVIDIA piaci részesedése 52 százalék volt.

A vállalat idén februárban jelentette be a Quadro4 termékcsaládot. A Quadro4 XGL sorozatot a csúcskategóriás 3D grafikus teljesítményt igénylő vásárlók szabta az NVIDIA, a Quadro4 NVS sorozat pedig a több kijelzővel szerelt 2D munkaállomásokba, főként gazdasági elemzéseket futtató felhasználóknak ajánlja a cég. Közös tulajdonsága az összes chipnek, hogy támogatják az NVIDIA nView többmegjelenítős technológiát, amelyet a GeForce4 kapcsán mutatott be az NVIDIA.

A SPECviewPert professzionális OpenGL tesztprogram eredményei alapján az NVIDIA Quadro4 XGL 900 a legnagyobb teljesítményű grafikus chip, amelyet professzionális 3D munkaállomásokban használnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.