Szerző: Bodnár Ádám

2008. augusztus 27. 09:08

Megérkezett az EMC legújabb hálózati tárolója, a Celerra NX4

Az év elején megújultak az EMC csúcskategóriás Symmetrix tárolói, pár hete a vállalat bejelentette a középkategóriá Clariion vonal frissítését, most pedig megérkezett a Celerra NAS-család legújabb tagja.

[HWSW] Az év elején megújultak az EMC csúcskategóriás Symmetrix tárolói, pár hete a vállalat bejelentette a középkategóriá Clariion vonal frissítését, most pedig megérkezett a Celerra NAS-család legújabb tagja.

A Celerra NX4-et az EMC kis- és középvállalatoknak, illetve nagyvállalatok helyi irodáinak ajánlja, leginkább fájlszerverek és FC- vagy iSCSI-felületű hálózati tárolók konszolidációjára. A megcélzott vevőkör igényeit szem előtt tartva a Celerra telepítéséhez nem szükséges informatikai szakértelem, a vállalat ígérete alapján akár 15 perc alatt üzembe helyezhető, a felügyelet pedig egy webes felületen történik, amelyet természetesen távolról is el lehet érni. A Celerra Manager a konfigurálás megkönnyítésére számos előre tárolt "varázslót" és automatikus kötetkezelőt is tartalmaz, így az egyszerű, hétköznapi feladatok néhány kattintással elvégezhetők.

A nemrég piacra került Clariion AX4 architektúrájára építkező Celerra NX4 család is tartalmazza a "thin provisioning" technológiát, amely a rendelkezésre álló tárterület hatékony felhasználását célozza. A módszer lényege, hogy a tárolóeszköz az alkalmazások és a felhasználók számára a tényleges fizikai kapacitásánál nagyobb köteteket is tud láttatni. Hasonlóan a Clariion AX4-hez, az NX4 is rendelkezik helyi (SnapSure) és távoli (EMC Celerra Replicator) replikációs funkcióval az adatok biztonságos védelmére -- mondta a HWSW-nek Godányi Géza, a cég hazai képviseletének munkatársa.

EMC Celerra NX4

A SATA és SAS diszkeket egyaránt kezelni képes Celerra NX4 már 60 merevlemezt fogad, így lehetővé teszi többrétegű ("tiered") tárolási architektúra kialakítását, ezáltal a vevők a költségek, teljesítmény és energiafogyasztás szem előtt tartásával teljesen egyedi konfigurációkat állíthatnak össze. A Celerra NX4 windowos, linuxos, UNIX-os és természetesen vmware-es környezetben vethető be. A tároló már rendelhető az EMC-től, az ára 20 ezer dollártól indul, bár ennyiért csak a 4 terabájtos kapacitású alapmodell kapható.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.