Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Megérkezett az EMC legújabb hálózati tárolója, a Celerra NX4

Bodnár Ádám, 2008. augusztus 27. 09:08
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az év elején megújultak az EMC csúcskategóriás Symmetrix tárolói, pár hete a vállalat bejelentette a középkategóriá Clariion vonal frissítését, most pedig megérkezett a Celerra NAS-család legújabb tagja.

hirdetés
[HWSW] Az év elején megújultak az EMC csúcskategóriás Symmetrix tárolói, pár hete a vállalat bejelentette a középkategóriá Clariion vonal frissítését, most pedig megérkezett a Celerra NAS-család legújabb tagja.

A Celerra NX4-et az EMC kis- és középvállalatoknak, illetve nagyvállalatok helyi irodáinak ajánlja, leginkább fájlszerverek és FC- vagy iSCSI-felületű hálózati tárolók konszolidációjára. A megcélzott vevőkör igényeit szem előtt tartva a Celerra telepítéséhez nem szükséges informatikai szakértelem, a vállalat ígérete alapján akár 15 perc alatt üzembe helyezhető, a felügyelet pedig egy webes felületen történik, amelyet természetesen távolról is el lehet érni. A Celerra Manager a konfigurálás megkönnyítésére számos előre tárolt "varázslót" és automatikus kötetkezelőt is tartalmaz, így az egyszerű, hétköznapi feladatok néhány kattintással elvégezhetők.

A nemrég piacra került Clariion AX4 architektúrájára építkező Celerra NX4 család is tartalmazza a "thin provisioning" technológiát, amely a rendelkezésre álló tárterület hatékony felhasználását célozza. A módszer lényege, hogy a tárolóeszköz az alkalmazások és a felhasználók számára a tényleges fizikai kapacitásánál nagyobb köteteket is tud láttatni. Hasonlóan a Clariion AX4-hez, az NX4 is rendelkezik helyi (SnapSure) és távoli (EMC Celerra Replicator) replikációs funkcióval az adatok biztonságos védelmére -- mondta a HWSW-nek Godányi Géza, a cég hazai képviseletének munkatársa.

EMC Celerra NX4

A SATA és SAS diszkeket egyaránt kezelni képes Celerra NX4 már 60 merevlemezt fogad, így lehetővé teszi többrétegű ("tiered") tárolási architektúra kialakítását, ezáltal a vevők a költségek, teljesítmény és energiafogyasztás szem előtt tartásával teljesen egyedi konfigurációkat állíthatnak össze. A Celerra NX4 windowos, linuxos, UNIX-os és természetesen vmware-es környezetben vethető be. A tároló már rendelhető az EMC-től, az ára 20 ezer dollártól indul, bár ennyiért csak a 4 terabájtos kapacitású alapmodell kapható.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.