Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Új márkanevet vezet be az AMD a professzionális videokártyák piacára

Koi Tamás, 2008. augusztus 07. 17:22
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új márkanevet vezet be grafikus vezérlőkből álló portfóliójába az AMD: az ATI FirePro teremékcsalád az évek óta piacon lévő FireGL vezérlőkhöz hasonlóan professzionális felhasználásra, CAD és DCC környezetekhez készült. Az egyelőre nem világos, hogy a FirePro sorozat megjelenése után továbbra is készülnek-e FireGL termékek, vagy az évtizedes múltra visszatekintő márka végleg eltűnik a süllyesztőben.

hirdetés
[HWSW] Új márkanevet vezet be grafikus vezérlőkből álló portfóliójába az AMD: az ATI FirePro teremékcsalád az évek óta piacon lévő FireGL vezérlőkhöz hasonlóan professzionális felhasználásra, CAD és DCC környezetekhez készült. Az egyelőre nem világos, hogy a FirePro sorozat megjelenése után továbbra is készülnek-e FireGL termékek, vagy az évtizedes múltra visszatekintő márka végleg eltűnik a süllyesztőben.

A FirePro termékcsalád egyelőre két taggal indul útjára: az ATI FirePro V5700 és az ATI FirePro V3700 kártyák egyaránt teljes DirectX 10.1 és OpenGL 2.0 kompatibilitást nyújtanak, eltérő teljesítményszegmensben. Előbbi típus a felső-középkategóriás választékot erősíti majd szeptembertől, utóbbi elvileg már kapható. Az AMD a jövő héten kezdődő Siggraph 2008 rendezvényen mutatja be a két újdonságot a nagyközönségnek.

ATI FirePro

A középkategóriás professzionális háromdimenziós gyorsítókártyák mezőnyét erősítő FirePro V5700-at 512 megabájtnyi GDDR3 memóriával szállítja az AMD, a kártya egy Dual Link DVI vagy két DisplayPort kimeneten küldi ki a jelet a megjelenítőknek. A FirePro V5700-as 320 stream processzort tartalmazó GPU-ja a h.264 és VC-1 kódolású nagy felbontású videók dekódolásába is besegít a kommersz piacra szánt kártyákban is megtalálható Unified Video Decoder 2 (UVD 2) algoritmus által.

Ez a technológia a belépőszintű FirePro V3700-as típusban is megtalálható, a kártya nyers teljesítményét tekintve azonban a 40 stream processzoros grafikus mag és a 256 megabájtnyi, 64 bites szervezésű GDDR3 memória miatt jelentősen elmarad a nagyobbik testvértől. A két Dual Link DVI és egy D-Sub kimenettel ellátott FirePro V3700 már kapható, ajánlott fogyasztói ára tengerentúlon 99 dollár. A nagyobbik testvér csak szeptemberben kerül a boltokba, előreláthatólag 600 dolláros áron.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.