:

Szerző: Koi Tamás

2008. augusztus 19. 10:41

Strapabíró ultrahordozható noteszekkel bővíti kínálatát a HP

Zord körülmények közt is helytállnak a HP üzleti noteszgépekből álló kínálatának legújabb ultrahordozható modelljei -- a két új EliteBook széria ráadásként képes elérni a mobil szélessávú hálózatokat, az univerzális kommunikációs modulnak köszönhetően akár az Egyesült Államokban, akár Európában.

[HWSW] Zord körülmények közt is helytállnak a HP üzleti noteszgépekből álló kínálatának legújabb ultrahordozható modelljei -- a két új EliteBook széria ráadásként képes elérni a mobil szélessávú hálózatokat, az univerzális kommunikációs modulnak köszönhetően akár az Egyesült Államokban, akár Európában.

Jól tűrik a szélsőséges nyomásértékeket, a hőmérsékletet, a párát és a mechanikus behatásokat, rázkódásokat a HP tegnap leleplezett EliteBook 2530p és 2730p notebookjai, melyek a gyártó állítása szerint az Amerikai Hadsereg által felállított, zord körülményeket alapul vevő követelményszintjét is megütik. A terepen dolgozó, sokat úton lévő üzletembereknek szánt, Centrino 2 alapú hordozható számítógépek a már korábban látott, alumínium és magnézium ötvözetéből készült, DuraCase fantázianevű burkolatot kapják -- a HP szerint alapvetően ennek köszönhető a számítógépek extra ellenállóképessége.

HP EliteBook 2530p
HP EliteBook 2530p

Az EliteBook 2530p egy 12,1 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles), LED-háttérvilágítású felbontású kijelzővel ellátott ultrahordozható noteszgép, melybe alacsony vagy ultraalacsony feszültségű Core 2 Duo processzort épít a gyártó, maximum 8 gigabájt memória és egy 160 gigabájtos merevlemez társaságában (a notesz konfigurálható 80 gigabájtos SSD-vel is). A vezeték nélküli kommunikációról Wi-Fi rádió, Bluetooth-modul és opciós kiegészítőként egy EV-DO/HSUPA kompatibilis 3G-s mobilkommunikációs egység gondoskodik. Az 1,45 kilogramm tömegű notebookot ujjlenyomat-azonosítóval, webkamerával és az arra épülő, névjegykártyákon szereplő, információkat felismerő és digitalizáló rendszerrel is ellátta a HP.

HP EliteBook 2730p
HP EliteBook 2730p

A gyártó másik most bejelentett üzleti noteszgépe, az EliteBook 2730p egy tábla PC, szintén 12,1 hüvelykes, WXGA felbontású, LED-háttérvilágítású kijelzővel. A kialakítástól eltekintve a gépcsalád paraméterei lényegében megegyeznek a fenti sorozattal, ez a gép azonban értelemszerűen nehezebb: a konfigurációk tömege 1,7 kilogrammról indul.

A HP EliteBook 2530p és 2730p szeptemberben jelenhet meg, először várhatóan a tengerentúli boltok kínálatában, majd később Európában. Az EliteBook 2530p fogyasztói ára 1499 dollárról indul, az EliteBook 2730p-hez pedig legolcsóbban 1610 dollártól lehet majd hozzájutni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

weekly

0

Mit adott nekünk a GSM?

2024. április 26. 10:20

Hazánkban harminc éve indultak az első GSM-hálózatok, ennek elő- és utóéletéről csevegünk kicsit ebben az adásban.

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.