Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Elkészült a Small Business Server 2008

Bodnár Ádám, 2008. augusztus 26. 12:50
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Elkészült és gyártásba ment a Microsoft új kisvállalati szervere, a Small Business Server 2008. A Windows Server 2008 alapjaira épített termék november 12-én mutatkozik be hivatalosan, az addig hátralevő időben olyan feladatok vannak hátra, mint a nemzetközi verziók elkészítése, a telepítőlemezek legyártása, a csomagolás, valamint a kiszállítás.

hirdetés
[HWSW] Elkészült és gyártásba ment a Microsoft új kisvállalati szervere, a Small Business Server 2008. A Windows Server 2008 alapjaira épített termék november 12-én mutatkozik be hivatalosan, az addig hátralevő időben olyan feladatok vannak hátra, mint a nemzetközi verziók elkészítése, a telepítőlemezek legyártása, a csomagolás, valamint a kiszállítás.

A Small Business Server 2008 része az Exchange Server 2007 Standard, a SharePoint Services 3.0, a Forefront Security for Exchange Server biztonsági csomag egy éves előfizetéssel. Az SBS 2008 prémium változata emellett tartalmaz egy második Windows Server 2008 licencet, illetve az SQL Server 2008 Standard változatát, amelyet akár második szerverre is telepíthetnek a felhasználók. Az SBS 2008 felületét úgy alakították ki, hogy a lehető legegyszerűbben telepíthető és kezelhető legyen, ugyanis a célközönségnek számító kisvállalatoknál az informatikai kompetencia gyakran korlátozott.

A Windows Small Business Server 2008 Standard ára öt klienslicenccel (CAL) 1089 dollár, a további klienslicencek 77 dollárért vásárolhatók meg. Az SQL Server 2008-at is tartalmazó Small Business Server 2008 Premium öt klienslicenccel 1899 dollárba kerül, minde további CAL ára 189 dollár. Ezek az árak a "dobozos" verziókra vonatkoznak, az OEM- és mennyiségi licencvásárlók olcsóbban juthatnak a termékekhez. A hazai árakat egyelőre nem tudni, de a HWSW információi szerint igazodni fognak a kintiekhez. A Small Business Server 2008 lokalizált verziója nagyjából két hónappal a nemzetközi premier után várható, vagyis már 2009-ben.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!