:

Szerző: Bizó Dániel

2008. augusztus 12. 15:53

Irgalmatlan teljesítményű hordozható munkaállomás a Lenovótól

Új notebook termékvonalat vezet be a Lenovo. A Lenovo ThinkPad W700 a nehézsúlyú hordozható munkaállomások első példánya a cég kínálatában -- a laptop célja a lehető legnagyobb teljesítmény elérése, és elsősorban a professzionális grafikai munkát végzőket célozza meg extráival.

[HWSW] Új "notebook" termékvonalat vezet be a Lenovo. A Lenovo ThinkPad W700 a nehézsúlyú hordozható munkaállomások első példánya a cég kínálatában -- a laptop célja a lehető legnagyobb teljesítmény elérése, és elsősorban a professzionális grafikai munkát végzőket célozza meg extráival.

Ahogyan már modellszámozása is jelzi, hogy a ThinkPad W700 17 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, mely természetesen szélesvásznú formátumú. A W700 négymagos Intel Core 2 Extreme processzort és NVIDIA NVIDIA Quadro FX 2700M és 3700M mobil grafikus chipeket alkalmaz, opcionálisan RAID-be tud szervezni két merevlemezt is, 8 gigabájt DDR3 memóriát is fogadhat, ahogyan a Blu-ray meghajtó is nyilvánvaló opció. A W700 a W500-at egészíti ki, mely 15 hüvelykes sorozat.

A teljesítményfétis mellett a W700, kihasználva méretbeli adottságait, opcióként vonultat fel a csuklótámaszba épített kompakt Wacom digitalizáló táblát és színkalibrátort, így kecsegtetve a grafikai munkákat végzőknek. Ezt igyekszik támogatni a kijelző panel is, melynek fényereje duplája a ThinkPadeknél megszokottaknál, 400 nit, felbontása pedig WUXGA (1920×1200). Továbbra is a grafikai képességeknél maradva, Dual Link DVI, Display Port és D-Sub csatlakozókat is támogat. Természetesen touch pad és track point vezérléssel is bír a W700, ahogyan mérete lehetővé teszi a numerikus billentyűzet meglétét is.

A gép akkumulátoridejéről és tömegéről nem esett szó a Lenovo közleményében, ami nem csoda, biztosan nem ezekre a jellemzőkre lesz büszke a cég a W700 esetében, és a célszegmens számára kevés relevanciával bírnak. A Lenovo szerint nagy igény mutatkozik a hordozható munkaállomások iránt, az IDC adatai alapján az elmúlt 5 évben átlagosan évi 60 százalékkal nőtt piacuk, így a cég nyilvánvalóan erős forgalomra számít. A W700 szeptemberben érkezik, és ára nagyjából 3000 dollárról indul az Egyesült Államokban, az európai forgalmazással kapcsolatban egyelőre nem ismertek a részletek, de szinte biztosra vehető, hogy 600 ezer forint feletti árral kell kalkulálni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.