Szerző: zimi

2008. július 28. 14:35

Fotószerkesztésre is alkalmas nagyképernyős hordozható nyomtató a HP-tól

Hordozható készülékek esetében szokatlanul nagy, 12 centiméteres képátlójú érintőképernyővel szerelték fel a Photosmart A636 fotónyomtatót. Legfeljebb 13x18 centiméteres fotókat készíthetünk vele, a gyártó az egyidejűleg megújult HP Advanced Photo Paper médián tapintásnak ellenálló és tartós nyomatokat ígér.

[HWSW] Hordozható készülékek esetében szokatlanul nagy, 12 centiméteres képátlójú érintőképernyővel szerelték fel a Photosmart A636 fotónyomtatót. Legfeljebb 13x18 centiméteres fotókat készíthetünk vele, a gyártó az egyidejűleg megújult HP Advanced Photo Paper médián tapintásnak ellenálló és tartós nyomatokat ígér.

Hordozható nyomtató lévén leginkább önállóan, PictBridge csatlakozású fényképezőgéppel, USB meghajtóról vagy memóriakártyáról célszerű használni a PhotoSmart A636-ot, aminek beépített kártyaolvasója CompactFlash, Secure Digital/Multimedia Card, Memory Stick, Memory Stick Duo és xD-Picture Card formátumokat támogat. Az érintőképernyővel és a tenyérgépekéhez hasonló cerkával a kezelőfelületen nem csak a szimpla nyomtatás, de a képek szerkesztése, retusálása is könnyen megoldható.

A nyomtat szoftverében több mint 300 beépített vizuális elem (keretek, grafikák, fotóalbum) kapott helyet, emellett feliratozás segít egyedivé tenni a fotókat. Automatikus vörösszem és állati vörös szem (pet-eye) eltávolítás, kézi retusálás és karcsúsító hatás is beépítésre került. A javított, csinosított képek nem csak kinyomtathatók az A636-tal, hanem új néven el is menthetők a memóriakártyára későbbi felhasználásra.

HP Photosmart A636

A HP 110-es háromszínű nyomtatópatron Vivera tintáiból (cián, bíbor és sárga) gazdálkodva ígér fotóminőséget -- a HP dublini bemutatóján a tesztkészülékek minőségét látva megerősíthetjük az állítást, három alapszínű nyomtatók között az A636 élenjáró minőséget produkál. USB csatlakozásról nyomtatva kevesebb, mint fél perc alatt készül el egy 10x15 centiméteres fotóval, normál beállításokkal.

Nem csak a beépített fogantyúval és az opcionális akkumulátorral adtak a mobilitáshoz a tervezők, PC-s nyomtatáshoz nem kell CD-ről installálni a QuickConnect meghajtóprogramot, az automatikusan feltelepül bármely Windows-os gépre. Külön megvásárolható Bluetooth-adapterrel tehető mobiltelefonról könnyebben elérhetővé a nyomtató. A Photosmart A636 hazai megjelenése augusztusra várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról