Szerző: zimi

2008. július 18. 11:10

Új nagy teljesítményű, mégis keveset fogyasztó Ricoh nyomtatók érkeznek

Bemutatta új A4-es nyomtatócsaládját a Ricoh, melynek mindhárom tagját kis és közepes irodák vagy munkacsoportok számára tervezték. Az Aficio SP 4100NL / SP 4100SF / SP 4110SF irodai rendszerekkel kapcsolatban a nagy sebességet, a magas termelékenységet és a felhasználóbarát működést, valamint az alacsony TCO-t (Total Cost of Ownership, azaz teljes élettartamra összesített költségek) emeli ki a gyártó közleményében.

[HWSW] Bemutatta új A4-es nyomtatócsaládját a Ricoh, melynek mindhárom tagját kis és közepes irodák vagy munkacsoportok számára tervezték. Az Aficio SP 4100NL / SP 4100SF / SP 4110SF irodai rendszerekkel kapcsolatban a nagy sebességet, a magas termelékenységet és a felhasználóbarát működést, valamint az alacsony TCO-t (Total Cost of Ownership, azaz teljes élettartamra összesített költségek) emeli ki a gyártó közleményében.

Gazdaságos nyomtatást ígér az Aficio SP 4100NL egyfunkciós nyomtató, míg az Aficio SP 4100SF és SP 4110SF multifunkciósok másolás, faxolás és szkennelés szolgáltatásokat is kínálnak. A gyári adatok szerint az első nyomtatott oldal mintegy 6,9 másodperc alatt készül el, a nyomtatási sebesség percenkénti 31 oldal. A készülékek havi csúcsterhelése 100 ezer oldal, azaz ennek a stressznek élettartamuk során egyszer tehetők ki. Az Aficio SP 4100SF és SP 4110SF a nyomtatást megközelítő sebesség mellett biztosítja a faxolást, 3 másodpercet igényel egy oldal átviteléhez (optimális kiépítésű fogadó fél esetén). A szkennelési sebességet színesben 12 képben, fekete fehérben pedig 25 képben adja meg a gyártó percenként (a kép feltehetően itt egy egyelőre nem specifikált méretet jelöl, nem A/4-eset).

Ricoh Aficio SP 4100NL

Irodai környezetben különösen hasznos a nyomtatócsalád széleskörű papírkezelése. A készülékek maximális papírkapacitása (opciókkal) 1600 lap. A papírtálcák sokféle papírmérettel és legfeljebb 130 g/m²-es papírvastagsággal megbirkóznak meg, a kézi adagoló 162 g/m² papírsúlyig használható. Az Aficio SP 4100-es család tagjai fel vannak szerelve többféle titkosítási móddal, jogosulatlan másolásvédelmi egységgel és adatfelülírási (wipe) funkcióval is a bizalmas adatok védelmében. Az újratervezett SmartDeviceMonitor és DesktopBinder biztosítja a nyomtatási munkák széleskörű menedzselési lehetőségét.

Ricoh Aficio SP 4110SF

A multifunkciós modellekbe épített LCD-kijelző egyszerűbb használatot biztosíthat. Ha egy opció telepítésre kerül, a nyomtatómeghajtó automatikusan érzékeli és megjegyzi azt. Az egyéni papírméretek elnevezhetőek és eltárolhatóak. Számos nyomtatási sablonfeladat, mint például a próbanyomtatás, tárolt nyomtatás, tárolás és nyomtatás egyszerűen és gyorsan elérhető.

Energiatakarékos módban a készülékek főegysége 6,5 W-ot, míg a komplett kiépítés kevesebb, mint 12,5 W-ot fogyaszt, ami hozzájárul az alacsonyabb TCO-hoz -- sokan csak a kallékanyag-költségeket veszik figyelembe, de az elektromosság ára mind nagyobb szelete a TCO-tortának. A gyártó egyelőre nem adott meg pontos árakat.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.